Normal

– Det er en ganske brutal forskjell

21 av Aksel Lund Svindals 30 verdenscupseire har kommet før jul. Den statistikken får til og med fartskongen selv til å reagere.

ALPINE SKIING-MEN/VAL GARDENA Svindal celebrates during the podium ceremony after winning the men's Super-G race at the Alpine Skiing World Cup in Val Gardena

OVERLEGEN: Aksel Lund Svindal jubler etter å ha vunnet super G-rennet i Val Gardena.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

Skal Svindal holde forspranget ned til Hirscher og Jansrud i sammendraget er han nødt til å unngå formsvikt etter jul.

Alltid best før jul

Hele 21 av hans 30 verdenscupseirer er nemlig kommet før julehøytiden. Fortsetter den trenden kan det bli tøft for 32-åringen å stå igjen som sammenlagtvinner når sesongen er over.

– Det er en ganske brutal forskjell. Jeg visste ikke at det var så mye. Jeg vet at jeg ofte er i bedre form i starten av sesongen. Men jeg tror det er fordi vi kjører veldig mye på ski, og er godt forberedt når vi begynner. Så kjører de andre seg i form i tillegg til at vi kanskje blir litt mer slitne, sier han.

Italy Alpine Skiing World Cup

JUBEL: Aksel Lund Svindal har hatt mye å juble for denne sesongen. Spørsmålet er om det fortsetter etter jul.

Foto: Armando Trovati / Ap

Derfor innser at han at det må forandringer til dersom han også skal hevde seg like bra etter jul.

– Det er gøy å være i form tidlig på sesongen også. Men man må kanskje gjøre noen smarte trekk på starten av vinteren, så vi ikke brenner lyset i begge ender.

– Hvilke ting tenker du på da?

– Det blir nok å kutte ut det man har minst å vinne på. Kanskje kutte ut trening på dager hvor forholdene er dårlig og man ikke har så mye å hente. Det er kanskje defensivt å sitte inne fordi det regner, men om treningen blir dårlig på grunn av det, så er det kanskje ok. Så er det nok lurt å kutte noen storslalåmrenn for ha litt overskudd, sier han.

– Lettere sagt enn gjort

Med fem verdenscupseirer før jul, har Svindal nærmest virket ustoppelig. Men med statistikken i bakhodet, tør han likevel ikke garantere at han vil være like overlegen helt ut.

– Det er alltid veldig lett å si, men ganske vanskelig å gjøre. De andre kjører fort de også. Men vi får prøve å gjøre det vanskelig å vinne for alle som ikke er norske også etter jul, sier han.

Første sjanse til å bevise det kommer allerede i romjulen. Da skal Svindal, Jansrud og resten av det norske fartslaget konkurrere i italienske Santa Catarina.

Italy Alpine Skiing World Cup

VERDENS BESTE LAG: Forhåpentligvis fortsetter det norske fartslaget i alpint å dominere som de har gjort før jul. Her etter at det ble trippelt norsk i Val Gardena.

Foto: Armando Trovati / Ap

Siste nytt

 • Giro d'Italia med start i Bologna

  Neste års utgave av de tradisjonelle etapperittet Giro d'Italia starter i Bologna. Det opplyste arrangørene mandag. Det er 25 år siden byen sist hadde en etappe i Giro d'Italia. Den 102. utgaven av det italienske rittet går fra 11. mai til 2. juni.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Målløs Zuccarello i Rangers-seier

  Mats Zuccarello spilte mandag drøye 20 minutter i 4-3-seieren over New Jersey Devils. Dette var hans andre kamp i New York Rangers' NHL-oppkjøring. Nordmannen var blant spillerne med mest tid på isen, men tegnet seg ikke på scoringslisten, ifølge NTB.

  HOCKEY-NHL-NYR-BUF/
  Foto: Danny Wild / Reuters
 • Foss på sjetteplass i VM

  Danske Mikkel Bjerg forsvarte sin tittel på temposykkelen i U23-klassen i sykkel-VM i Innsbruck. Norske Tobias Foss ble beste nordmann på en sjetteplass, 2.25 minutter bak vinneren. Andreas Leknessund ble nummer 13.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Team Ingebrigtsen