– Det ene kneet oppfører seg annerledes enn det andre

VAL D'ISERE/OSLO (NRK): Aksel Lund Svindal er klar for comeback i dagens super-G, men trenger fremdeles litt tid før han er i toppform.

Aksel Lund Svindal

KLAR TIL START: Aksel Lund Svindal stiller i dagens super-G.

Foto: Giovanni Auletta / Ap

11.55: Super-G, menn fra Val d'Isere.

– Jeg trenger noen runder med verdenscupstandard for å bygge trygghet, sier Svindal som har trent hardt gjennom sommeren og høsten for å rekke fartsåpningen i år.

Svindal

Svindal har ikke kjørt konkurranse siden han ble skadet i januar i år.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Målet var å være tilbake i Lake Louise. Siden rennene der ble avlyst på grunn av snømangel fikk han en ekstra uke på seg.

Svindal mangler fremdeles litt på toppformen etter skrekkfallet i Kitzbuhel i januar. Da røk han både korsbåndet og skadet menisken. Før starten i Val d'Isere fredag innrømmer skistjernen at han er spent før comebacket.

– Jeg er nervøs selvfølgelig. I fjor var jeg mye sikrere når vi var i Lake Louise. Da var jeg ekstremt godt forberedt og det gikk veldig bra også. Jeg er ikke så godt forberedt nå. Jeg har en del rutine slik at jeg håper å få brukt den så fort så mulig, sier Svindal til NRK.

Lite trening

Han har likevel vist oppløftende kjøring under trening i Val d'Isere denne uken, med tanke på sesongoppkjøringen.

– Jeg har kun et par uker med lett trening, men jeg starter jo ikke med blanke ark når det gjelder treningsgrunnlag, sier den rutinerte alpinisten.

Onsdag kjørte han inn til 8. beste tid i utforbakken, torsdag endte han som nummer 11 - 1,27 bak bestemann Erik Guay.

Aksel Lund Svindal har bekreftet at han stiller i dagens super-G i Val d'Isere, dermed blir dagens super-G hans første konkurranse på nesten ett år.

– Det vil bli bedre

Skadene etter fallet sliter han imidlertid med ennå.

Jeg kjenner at det er forskjell på knærne. Jeg kjenner at det ene kneet oppfører seg annerledes enn det andre, men det vil nok bli bedre. Akkurat nå er det en viss forskjell. Jeg vil helst ha symmetri, men det er det ikke helt. Men det vil bli bedre, forteller han.

Landslagssjef Christian Mitter er trygg på at Lund Svindals kne skal holde i helgens renn.

– For mer ser det ut som han er klar for starten, men om han er klar for å vinne, får vi se på, sier han til NRK.

Siste nytt

 • Ruud tok seg enkelt vidare

  Casper Ruud leverte knallsterkt og vann 6–1 og 6–2 mot Carlos Berlocq i første runde i ATP-turneringa i Rio de Janeiro tysdag. 20-åringen hadde få problem med den 16 år eldre argentinaren.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • 5.-plass til Foss-Solevåg

  Amerikanske Mikaela Shiffrin vinn parallellslalåmen i Stockholm og sikrar seg dermed også krystallkula i verdscupen i slalåm denne sesongen. På herresida vinn Ramon Zenhaeusern føre svenske André Myhrer. Sebastian Foss-Solevåg blir beste norske med ein 5.-plass, etter å ha slått ut Henrik Kristoffersen.

 • Vil ta laggull

  Tyskland har tatt alle de syv siste gullmedaljene i mesterskap i kombinert. Det vil Jan Schmid gjøre noe med. – Hvis jeg får med meg en medalje skal jeg være fornøyd, og så synes jeg vi som lag skal ha et mål om å ta det laggullet, det begynner å bli litt for mange år siden, sier den norske veteranen.

  Jan Schmid og Jørgen Graabak
  Foto: Andrea Solero / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal