NRK Meny
Normal

– Det ene kneet oppfører seg annerledes enn det andre

VAL D'ISERE/OSLO (NRK): Aksel Lund Svindal er klar for comeback i dagens super-G, men trenger fremdeles litt tid før han er i toppform.

Aksel Lund Svindal

KLAR TIL START: Aksel Lund Svindal stiller i dagens super-G.

Foto: Giovanni Auletta / Ap

11.55: Super-G, menn fra Val d'Isere.

– Jeg trenger noen runder med verdenscupstandard for å bygge trygghet, sier Svindal som har trent hardt gjennom sommeren og høsten for å rekke fartsåpningen i år.

Svindal

Svindal har ikke kjørt konkurranse siden han ble skadet i januar i år.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Målet var å være tilbake i Lake Louise. Siden rennene der ble avlyst på grunn av snømangel fikk han en ekstra uke på seg.

Svindal mangler fremdeles litt på toppformen etter skrekkfallet i Kitzbuhel i januar. Da røk han både korsbåndet og skadet menisken. Før starten i Val d'Isere fredag innrømmer skistjernen at han er spent før comebacket.

– Jeg er nervøs selvfølgelig. I fjor var jeg mye sikrere når vi var i Lake Louise. Da var jeg ekstremt godt forberedt og det gikk veldig bra også. Jeg er ikke så godt forberedt nå. Jeg har en del rutine slik at jeg håper å få brukt den så fort så mulig, sier Svindal til NRK.

Lite trening

Han har likevel vist oppløftende kjøring under trening i Val d'Isere denne uken, med tanke på sesongoppkjøringen.

– Jeg har kun et par uker med lett trening, men jeg starter jo ikke med blanke ark når det gjelder treningsgrunnlag, sier den rutinerte alpinisten.

Onsdag kjørte han inn til 8. beste tid i utforbakken, torsdag endte han som nummer 11 - 1,27 bak bestemann Erik Guay.

Aksel Lund Svindal har bekreftet at han stiller i dagens super-G i Val d'Isere, dermed blir dagens super-G hans første konkurranse på nesten ett år.

– Det vil bli bedre

Skadene etter fallet sliter han imidlertid med ennå.

Jeg kjenner at det er forskjell på knærne. Jeg kjenner at det ene kneet oppfører seg annerledes enn det andre, men det vil nok bli bedre. Akkurat nå er det en viss forskjell. Jeg vil helst ha symmetri, men det er det ikke helt. Men det vil bli bedre, forteller han.

Landslagssjef Christian Mitter er trygg på at Lund Svindals kne skal holde i helgens renn.

– For mer ser det ut som han er klar for starten, men om han er klar for å vinne, får vi se på, sier han til NRK.

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag