NRK Meny
Normal

– Det blir spesielt å se Juventus i finalen

Det er bare seks måneder siden Omar Elabdellaoui (23) var med på å slå Juventus i mesterligaen. Lørdag kveld spiller Juventus i finalen.

Omar Elabdellaoui og Carlos Teevz

Omar Elabdellaoui (t.v.) skulle blant annet stoppe Juventus-stjernen Carlos Tevez (t.h.) da Olympiakos møtte det italienske laget i gruppespillet i høst.

Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Til slutt skilte det bare ett poeng mellom Juventus og nordmannens Olympiakos i kampen om andreplassen i gruppespillet.

Dét glemmer ikke 23-åringen fra Oslo.

– Vi slo dem hjemme og kunne selv gått videre, sier han til NRK

– Det blir spesielt å se Juventus i finalen, innrømmer han.

Ett fattig poeng skilte Juventus og Olympiakos etter seks kamper i mesterligaens gruppe A denne høsten. Elabdellaoui og Olympiakos endte på ni poeng, Juventus med ti.

22. oktober var det likevel nordmannens greske klubb som hadde overtaket. En sen scoring i første omgang av Pajtim Kasami sørget nemlig for at Olympiakos slo Juventus 1-0 hjemme.

Elabdellaoui spilte hele kampen.

 • Se nederst i saken: Slik var Olympiakos - Juventus spark for spark
Omar Elabdellaoui, Stefan Johansen og Martin Ødegaard

Mens Juventus-stjernene forbereder seg til mesterligafinalen mot Barcelona, trener Omar Elabdellaoui med landslaget i Oslo.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Jeg tror Juventus har en sjanse til å vinne finalen. Du slår ikke ut Real Madrid og når finalen uten å ha mulighet til å vinne, men det blir vanskelig, sier han om det som nå venter klubben med kallenavnet «Den gamle dame», lørdag kveld.

Tapte bortekampen

Etter kampen på Georgios Karaiskakis Stadion var det returoppgjør i Torino. Hjemmelaget vant til slutt 3-2, og etter det fikk italienerne et lite overtak. Til slutt kapret de andreplassen, tre poeng bak Atletico Madrid.

Nå er Elabdellaoui spent på hva slags taktikken til Juventus velger i lørdagens finale mot Barcelona.

– Barcelona kommer sikkert til å styre kampen og ha ballen mest. Det blir spennende å se om Juventus kommer til å prøve og sette ut Messi eller hva de gjør, sier landslagsspilleren som nå er hjemme i Oslo på samling med resten av landslaget.

Lørdag kveld skal de se finalen sammen.

– Vi gleder oss veldig. Først skal vi trene sammen og se Vålerenga mot Rosenborg på Ullevaal, før det så er «grande finale» på kvelden, forteller landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Pogba-venn

Mats Møller Dæhli er skadet og spiller ikke de kommende landskampene, men da han likevel møtte pressen fredag, avslørte midtbanespilleren at det spesielt er én spiller han gleder seg til å se i mesterligafinalen.

– Jeg har spilt en del med (Paul) Pogba, og håper han får en fantastisk finale og gjør gode ting. Han liker store kamper, så jeg tror han er klar til å ødelegge for Barcelona, sier Dæhli med et smil.

Dæhli spilte sammen med Juventus' franske midtbanestjerne Paul Pogba i Manchester United og Pogba har selv tidligere fortalt at de to holder kontakten.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • TV 2: Thoresen på vei til KHL igjen

  Patrick Thoresen ser ut til å forlate Storhamar etter søndagens kamp mot Frisk Asker. Ifølge TV 2 skal ishockeyveteranen igjen spille i SKA St. Petersburg.

  Spilleren har selv ikke kommentert nyheten om overgangen. Thoresen spilte for SKA i perioden 2011-2015.

  GET-Ligaen i hockey 2017/18: Frisk Asker - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Hadde møte om Northugs oppførsel

  Landslagsutøvere i langrenn og Norges Skiforbund diskuterte Petter Northugs oppførsel i et møte tirsdag.

  Telefonmøtet ble holdt mellom enkelte personer i Norges Skiforbund og de tillitsvalgte i elitelandslagene for langrenn, skriver VG.

  Avisen skriver at flere i utøvergruppen har reagert negativt på Northugs Instagram-stunt. I tillitsmannsutvalget sitter Ingvild Flugstad Østberg, Eirik Brandsdal, Martin Johnsrud Sundby og Ragnhild Haga.

  Northug
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • Røste ber Norge vente med OL

  Skipresident Erik Røste ber Norge vente med en ny OL-søknad. Både Telemark og Vestlandet har meldt sin interesse for å arrangere OL i 2026.

  – Etter min mening er det for tidlig å starte en ny prosess allerede nå, sier han til NTB.

  Skipresidenten
  Foto: Ole Martin Sponberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad