Hopp til innhold

– Det blir spesielt å se Juventus i finalen

Det er bare seks måneder siden Omar Elabdellaoui (23) var med på å slå Juventus i mesterligaen. Lørdag kveld spiller Juventus i finalen.

Omar Elabdellaoui og Carlos Teevz

Omar Elabdellaoui (t.v.) skulle blant annet stoppe Juventus-stjernen Carlos Tevez (t.h.) da Olympiakos møtte det italienske laget i gruppespillet i høst.

Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Til slutt skilte det bare ett poeng mellom Juventus og nordmannens Olympiakos i kampen om andreplassen i gruppespillet.

Dét glemmer ikke 23-åringen fra Oslo.

– Vi slo dem hjemme og kunne selv gått videre, sier han til NRK

– Det blir spesielt å se Juventus i finalen, innrømmer han.

Ett fattig poeng skilte Juventus og Olympiakos etter seks kamper i mesterligaens gruppe A denne høsten. Elabdellaoui og Olympiakos endte på ni poeng, Juventus med ti.

22. oktober var det likevel nordmannens greske klubb som hadde overtaket. En sen scoring i første omgang av Pajtim Kasami sørget nemlig for at Olympiakos slo Juventus 1-0 hjemme.

Elabdellaoui spilte hele kampen.

 • Se nederst i saken: Slik var Olympiakos - Juventus spark for spark
Omar Elabdellaoui, Stefan Johansen og Martin Ødegaard

Mens Juventus-stjernene forbereder seg til mesterligafinalen mot Barcelona, trener Omar Elabdellaoui med landslaget i Oslo.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Jeg tror Juventus har en sjanse til å vinne finalen. Du slår ikke ut Real Madrid og når finalen uten å ha mulighet til å vinne, men det blir vanskelig, sier han om det som nå venter klubben med kallenavnet «Den gamle dame», lørdag kveld.

Tapte bortekampen

Etter kampen på Georgios Karaiskakis Stadion var det returoppgjør i Torino. Hjemmelaget vant til slutt 3-2, og etter det fikk italienerne et lite overtak. Til slutt kapret de andreplassen, tre poeng bak Atletico Madrid.

Nå er Elabdellaoui spent på hva slags taktikken til Juventus velger i lørdagens finale mot Barcelona.

– Barcelona kommer sikkert til å styre kampen og ha ballen mest. Det blir spennende å se om Juventus kommer til å prøve og sette ut Messi eller hva de gjør, sier landslagsspilleren som nå er hjemme i Oslo på samling med resten av landslaget.

Lørdag kveld skal de se finalen sammen.

– Vi gleder oss veldig. Først skal vi trene sammen og se Vålerenga mot Rosenborg på Ullevaal, før det så er «grande finale» på kvelden, forteller landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Pogba-venn

Mats Møller Dæhli er skadet og spiller ikke de kommende landskampene, men da han likevel møtte pressen fredag, avslørte midtbanespilleren at det spesielt er én spiller han gleder seg til å se i mesterligafinalen.

– Jeg har spilt en del med (Paul) Pogba, og håper han får en fantastisk finale og gjør gode ting. Han liker store kamper, så jeg tror han er klar til å ødelegge for Barcelona, sier Dæhli med et smil.

Dæhli spilte sammen med Juventus' franske midtbanestjerne Paul Pogba i Manchester United og Pogba har selv tidligere fortalt at de to holder kontakten.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Rasch beroliger etter Bernal-rundkast

  Egan Bernal, som skadet seg svært stygt i en ulykke i januar, overrasket de fleste da han stilte til start i Danmark rundt. Han hadde ikke konkurrert på nesten ett år.

  I forkant av rittet sa colombianeren at målet var å fullføre samt å unngå velt. Fredag skjedde det som ikke måtte skje. Bernal gikk i bakken i en sving, og TV-bilder viste sykkelstjernen sittende fortumlet på asfalten.

  Etter en stund fikk han en ny sykkel og fortsatte etappen.

  – Det var en venstresving med litt stein og grus. Han skled og rullet litt. Han var uheldig, sier Ineos-sportsdirektør Gabriel Rasch.

  – Han slo seg litt på skulderen, hånden og kneet. Men det ser faktisk bra ut. Vi har alltid legen i den første bilen bak, så legen sjekket om Egan hadde slått hodet. Bortsett fra noen skrammer går det greit, fortsetter han.

  Gabriel Rasch
  Foto: Gorm Kallestad / NTB
 • Pidcock ble europamester i terrengsykling

  Sykkelstjernen Tom Pidcock kom til mål i ensom majestet da han tok EM-gullet i terrengsykling i München fredag.

  Pidcock, som også er stor stjerne i landeveissykling, vant rundbanerittet foran danske Sebastian Fini Carstensen og sveitseren Filippo Colombo. Seiersmarginen ble på henholdsvis elleve og tolv sekunder.

  Erik Hægstad plasserte seg best av de norske deltakerne i fredagens terrengsykkelkonkurranse i München. Han endte på 19.-plass og var slått med to minutter og 18 sekunder av Pidcock.

  Emil Hasund Eid ble nummer 29, mens Knut Røhne endte på 43.-plass.

  Tom Pidcock
  Foto: DIRK WAEM / AFP
 • Chelsea-stjerne ute i flere uker

  Chelsea må klare seg uten midtbanestjernen N'Golo Kante i flere uker som følge av at franskmannen har pådratt seg en alvorlig lårskade.

  Kante haltet av banen i 2-2-kampen mot Tottenham i Premier League sist helg. Fredag bekreftet manager Thomas Tuchel at midtbanemannen står foran et lengre avbrekk.

  – For N'Golo er det ganske alvorlig, vi snakker om uker, som ikke er gode nyheter, sa tyskeren.

  – Og vi er skuffet og lei oss, fordi N'Golo er superviktig og var i kjempeform, fortsatte han.

  Kantes fravær er et hardt slag for Chelsea, som allerede er uten den kroatiske midtbanespilleren Mateo Kovacic på grunn av en kneskade.

  Leeds er neste motstander i Premier League for Tuchels menn. Den kampen spilles søndag.

  Kante
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 53 klipp
Sport
Spiller nå
Johaug røper nye dopingdetaljer i bok 00:53
Neste