NRK Meny
Normal

– Det blir spesielt å se Juventus i finalen

Det er bare seks måneder siden Omar Elabdellaoui (23) var med på å slå Juventus i mesterligaen. Lørdag kveld spiller Juventus i finalen.

Omar Elabdellaoui og Carlos Teevz

Omar Elabdellaoui (t.v.) skulle blant annet stoppe Juventus-stjernen Carlos Tevez (t.h.) da Olympiakos møtte det italienske laget i gruppespillet i høst.

Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Til slutt skilte det bare ett poeng mellom Juventus og nordmannens Olympiakos i kampen om andreplassen i gruppespillet.

Dét glemmer ikke 23-åringen fra Oslo.

– Vi slo dem hjemme og kunne selv gått videre, sier han til NRK

– Det blir spesielt å se Juventus i finalen, innrømmer han.

Ett fattig poeng skilte Juventus og Olympiakos etter seks kamper i mesterligaens gruppe A denne høsten. Elabdellaoui og Olympiakos endte på ni poeng, Juventus med ti.

22. oktober var det likevel nordmannens greske klubb som hadde overtaket. En sen scoring i første omgang av Pajtim Kasami sørget nemlig for at Olympiakos slo Juventus 1-0 hjemme.

Elabdellaoui spilte hele kampen.

 • Se nederst i saken: Slik var Olympiakos - Juventus spark for spark
Omar Elabdellaoui, Stefan Johansen og Martin Ødegaard

Mens Juventus-stjernene forbereder seg til mesterligafinalen mot Barcelona, trener Omar Elabdellaoui med landslaget i Oslo.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Jeg tror Juventus har en sjanse til å vinne finalen. Du slår ikke ut Real Madrid og når finalen uten å ha mulighet til å vinne, men det blir vanskelig, sier han om det som nå venter klubben med kallenavnet «Den gamle dame», lørdag kveld.

Tapte bortekampen

Etter kampen på Georgios Karaiskakis Stadion var det returoppgjør i Torino. Hjemmelaget vant til slutt 3-2, og etter det fikk italienerne et lite overtak. Til slutt kapret de andreplassen, tre poeng bak Atletico Madrid.

Nå er Elabdellaoui spent på hva slags taktikken til Juventus velger i lørdagens finale mot Barcelona.

– Barcelona kommer sikkert til å styre kampen og ha ballen mest. Det blir spennende å se om Juventus kommer til å prøve og sette ut Messi eller hva de gjør, sier landslagsspilleren som nå er hjemme i Oslo på samling med resten av landslaget.

Lørdag kveld skal de se finalen sammen.

– Vi gleder oss veldig. Først skal vi trene sammen og se Vålerenga mot Rosenborg på Ullevaal, før det så er «grande finale» på kvelden, forteller landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Pogba-venn

Mats Møller Dæhli er skadet og spiller ikke de kommende landskampene, men da han likevel møtte pressen fredag, avslørte midtbanespilleren at det spesielt er én spiller han gleder seg til å se i mesterligafinalen.

– Jeg har spilt en del med (Paul) Pogba, og håper han får en fantastisk finale og gjør gode ting. Han liker store kamper, så jeg tror han er klar til å ødelegge for Barcelona, sier Dæhli med et smil.

Dæhli spilte sammen med Juventus' franske midtbanestjerne Paul Pogba i Manchester United og Pogba har selv tidligere fortalt at de to holder kontakten.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Carlsen tok teten etter seier

  Magnus Carlsen slo Radoslaw Wojtaszek med hvite brikker i den femte runden av Shamkir Chess, og sikret med det sin første seier i turneringen.

  Carlsen står med tre poeng på fem runder, og leder turneringen etter fem av ni partier.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Ruud-seier i Italia

  Casper Ruud vant 2-1 (7-5, 2-6, 6-1) over belgiske Arthur De Greef, og er klar for andre runde i ATP-turneringen i Francavilla, Italia.

  I neste runde venter Felix Auger Aliassime.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08