– Det blir spesielt å se Juventus i finalen

Det er bare seks måneder siden Omar Elabdellaoui (23) var med på å slå Juventus i mesterligaen. Lørdag kveld spiller Juventus i finalen.

Omar Elabdellaoui og Carlos Teevz

Omar Elabdellaoui (t.v.) skulle blant annet stoppe Juventus-stjernen Carlos Tevez (t.h.) da Olympiakos møtte det italienske laget i gruppespillet i høst.

Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Til slutt skilte det bare ett poeng mellom Juventus og nordmannens Olympiakos i kampen om andreplassen i gruppespillet.

Dét glemmer ikke 23-åringen fra Oslo.

– Vi slo dem hjemme og kunne selv gått videre, sier han til NRK

– Det blir spesielt å se Juventus i finalen, innrømmer han.

Ett fattig poeng skilte Juventus og Olympiakos etter seks kamper i mesterligaens gruppe A denne høsten. Elabdellaoui og Olympiakos endte på ni poeng, Juventus med ti.

22. oktober var det likevel nordmannens greske klubb som hadde overtaket. En sen scoring i første omgang av Pajtim Kasami sørget nemlig for at Olympiakos slo Juventus 1-0 hjemme.

Elabdellaoui spilte hele kampen.

 • Se nederst i saken: Slik var Olympiakos - Juventus spark for spark
Omar Elabdellaoui, Stefan Johansen og Martin Ødegaard

Mens Juventus-stjernene forbereder seg til mesterligafinalen mot Barcelona, trener Omar Elabdellaoui med landslaget i Oslo.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Jeg tror Juventus har en sjanse til å vinne finalen. Du slår ikke ut Real Madrid og når finalen uten å ha mulighet til å vinne, men det blir vanskelig, sier han om det som nå venter klubben med kallenavnet «Den gamle dame», lørdag kveld.

Tapte bortekampen

Etter kampen på Georgios Karaiskakis Stadion var det returoppgjør i Torino. Hjemmelaget vant til slutt 3-2, og etter det fikk italienerne et lite overtak. Til slutt kapret de andreplassen, tre poeng bak Atletico Madrid.

Nå er Elabdellaoui spent på hva slags taktikken til Juventus velger i lørdagens finale mot Barcelona.

– Barcelona kommer sikkert til å styre kampen og ha ballen mest. Det blir spennende å se om Juventus kommer til å prøve og sette ut Messi eller hva de gjør, sier landslagsspilleren som nå er hjemme i Oslo på samling med resten av landslaget.

Lørdag kveld skal de se finalen sammen.

– Vi gleder oss veldig. Først skal vi trene sammen og se Vålerenga mot Rosenborg på Ullevaal, før det så er «grande finale» på kvelden, forteller landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Pogba-venn

Mats Møller Dæhli er skadet og spiller ikke de kommende landskampene, men da han likevel møtte pressen fredag, avslørte midtbanespilleren at det spesielt er én spiller han gleder seg til å se i mesterligafinalen.

– Jeg har spilt en del med (Paul) Pogba, og håper han får en fantastisk finale og gjør gode ting. Han liker store kamper, så jeg tror han er klar til å ødelegge for Barcelona, sier Dæhli med et smil.

Dæhli spilte sammen med Juventus' franske midtbanestjerne Paul Pogba i Manchester United og Pogba har selv tidligere fortalt at de to holder kontakten.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Fluorforbud vedtatt i FIS-styret

  Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil gradvis fase inn et forbud mot fluorprodukter med mål om fullstendig nulltoleranse fra 2022/23-sesongen. Det ble vedtatt da styret i FIS holdt videomøte mandag.

  Allerede i fjor høst ble det besluttet at et fluorforbud skulle innføres i alle grener innen FIS, men styret ser at det kan bli vanskelig å ha en nullgrense allerede fra kommende sesong.

  I en pressemelding fra forbundet heter det at man skal teste ut en ny maskin for fluorkontroller gjennom sommeren, og at resultatene derfra skal være med på å sette en grense for hvor mye spor av fluor på skiene som skal være tillatt.

  Det vil innføres fluorkontroller i start- og målområdene i skirenn allerede fra november i år.

  Ski
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Ingen positive koronatester

  Norges Fotballforbund konkluderer med at fase 1 av gjenstarten av toppfotballen har vært vellykket, men ber eliteserieklubbene vente med treningskamper.

  Det opplyser NFF i en pressemelding om den første evalueringsrapporten av den såkalte testpiloten for fotballen.

  – Treningskamper er en naturlig og viktig del av treningen inn mot sesongstart, og det er bred enighet i idrettsmedisinske miljøer om at treningskamper er viktig for å forebygge skader. NFF har likevel bedt klubbene vente med treningskamper de første to ukene, ettersom fellestreninger med kamp vil innebære noe reising, særlig for klubber helt nord i landet, sier elitedirektør Lise Klaveness i NFF.

  Eliteserien 2020
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Superligaen i England avsluttet

  De to øverste divisjonene i engelsk fotball for kvinner ble mandag avsluttet med umiddelbar virkning. Nå skal det diskuteres hvordan man skal avgjøre seriene.

  Englands fotballforbund (FA) skriver i en pressemelding at beslutningen om å avslutte sesongene i superligaen og mesterskapsserien er tatt i kvinnefotballens beste interesse.

  Dette skjer samtidig som at herrefotballen i Premier League prøver å få startet opp i juni.

  Britain Soccer Women's Super League
  Foto: John Walton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal