NRK Meny
Normal

– Det blir sjakkspill på høyeste nivå

Alexander Kristoffs superform kan sikre han seieren i Flandern rundt, men kan paradoksalt nok også bli hans største utfordring. Det psykologiske spillet kan hindre norsk seier.

CYCLING-BEL-TOUR-DE-FLANDRES

KAN BLI HISTORISK: Alexander Kristoff kan bli første nordmann som vinner Flandern rundt.

Foto: KURT DESPLENTER / Afp

Det nærmer seg et spurtoppgjør i Flandern rundt. Det har blitt kjørt beintøft i over 250 kilometer og alle bakkene er forsert. Alexander Kristoff er der. Geraint Thomas er der. Greg Van Avermaet er der. Superfinalen er et faktum. Kristoff tråkker. Han stikker. Han leker med konkurrentene og vinner!

Dette er Dag Erik Pedersens drømmescenario.

– Jeg har en veldig god følelse for at Alexander klarer å vinne. Han er i så bra form. Alt stemmer så bra, sier den tidligere syklisten og nå NRK-eksperten.

Kan støtes i senk

Dag Erik Pedersen

DRØMMER: Dag Erik Pedersen tror på et scenario som gir seier til Kristoff.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Men mye kan skje på de 260 kilometerne som skal sykles før vi kommer dit. Taktikken. Psykologien. Det vil avgjøre mye.

– Alexander har aldri vært så godt forberedt, men han har heller ikke hatt så mye oppmerksomhet på seg før. Utfordringen blir det taktiske spillet og psykologien. Det blir sjakkspill på høyeste nivå, sier trener Stein Ørn.

De andre rytterne vet hvor sterk nordmannen er i en spurt etter mange timer på sykkelsetet.

– Problemet er at alle tror de blir slått av Alex i en spurt.

TV2-kommentator Johan Kaggestad snakker om det samme. Om hvordan de andre rytterne kan sette nordmannen helt ut av spill. For ellers må de kjempe om en andreplass. Så god er faktisk Kristoff nå.

Etixx-Quick Step er et lag som kan sette kjepper i hjulene til 27-åringen.

– De har mange gode ryttere som kan vinne og vil nok sitte igjen med to-tre mann. Hvis de støter hver sin gang og Alexander må tette luka, så er det gjort. Da bruker han opp kreftene, sier Kaggestad.

– Kristoff er mannen som alle ønsker å parkere, fordi han er så utrolig sterk på slutten. Det blir Alex og Katjusja mot resten.

Motiverte hjelperyttere

Stein Ørn

FÅR PULS: Stein Ørn tror det blir stor dramatikk i rittet.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Dermed blir Sven Erik Bystrøm, Luca Paolini og resten av Katjusja-laget så utrolig viktige for Norges nye sykkelhelt.

– Laget hans kunne ikke vært bedre forberedt. De er kanskje ikke de sterkeste laget, men er veldig motivert for å gjøre jobben, mener Ørn.

Hvis Pedersen scenario slår til kan vi juble for Norges første seier i Flandern rundt.

– Det høres ut som et eventyr, sier Pedersen drømmende.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal