NRK Meny
Normal

– Det blir en krig

Det er duket for norsk landslagsduell i den russiske serieåpningen i ishockey. Patrick Thoresen og SKA vil ha revansje etter sjokktapet for Jonas Holøs og Jaroslav Lokomotiv i sluttspillet forrige sesong.

Jonas Holøs og Patrick Thoresen

Holøs møter Thoresen i KHL-åpningen torsdag 4. september.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

Torsdag barker landslagsprofilene Jonas Holøs og Patrick Thoresen sammen når Jaroslav Lokomotiv besøker storlaget SKA St. Petersburg.

Patrick Thoresen

Patrick Thoresen i treningskamp for SKA St. Petersburg.

Foto: Anders Engeland / NRK

– Det skal bli gøy, det. Vi møter han evighetsmaskinen Holøs. Vi skal sette han på plass og ta en revansje fra forrige sesong, sier Patrick Thoresen til NRK.no.

Thoresen og Holøs er gamle kjenninger.

De har spilt sammen i en årrekke på det norske landslaget og kjenner hverandre godt. Begge profilene har hatt en knallhard sesongoppkjøring. Thoresen forteller at laget har presset på seg og at kravene er store i byen. De er en av favorittene til å vinne serien og Gagarin Cup (KHLs svar på NHLs Stanley Cup).

– Vi må nok se oss selv litt i speilet og kunne klare å håndtere presset og favorittstempelet på en bedre måte, sier Thoresen.

Gikk på kjempesmell

I forrige sesong møttes SKA St. Petersburg og Jaroslav Lokomotiv i kvartfinalen i sluttspillet. SKA var store favoritter, men røk svært overraskende ut etter 4-2 i kamper.

Er det et lite plaster på såret om dere vinner i serieåpningen?

– Det plasteret er isåfall veldig lite, sier Thoresen – som fremdeles er skuffet etter exiten forrige sesong.

Jonas Holøs

Jonas Holøs i treningskamp for Jaroslav Lokomotiv.

Foto: Anders Engeland / NRK

Det store overraskelseslaget Jaroslav Lokomotiv fra forrige sesong er klare for å møte Thoresen og co. igjen torsdag.

– Det blir en krig. Det har blitt litt sånn etter de tøffe kampene i sluttspillet i fjor. Det er to lag som ikke liker hverandre så godt heller, sier Jonas Holøs til NRK.no.

Jaroslav Lokomotiv har forsterket laget sitt foran sesongen og byen og laget blir sett på som et av de bedre lagene.

– Motstanderne vil være litt mer obs på oss. Vi kan bli straffet hvis vi tror ting går på skinner i år. Det er viktig at vi fortsatt er ydmyke og gjør den jobben vi gjorde i fjor. Da vet vi at vi kan slå hvem som helst, sier Holøs.

Thoresen gleder seg til møtet med sin norske landslagskollega, men frykter det blir tøft.

– Han er en tøffing denne rakkeren fra Sarpsborg, avslutter Thoresen.

Kampen spilles kl 17.30 norsk tid i St. Petersburg torsdag.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal