– Det ble en stor suppe. Og jeg druknet i den

RIO DE JANEIRO (NRK): Isabelle Pedersen mener jakten på det særnorske kravet har ødelagt for henne hele sesongen. Men nå er de negative tankene borte.

Sommer-OL i Rio 2016

GLEDER SEG: Isabelle Pedersen (24) er i ferd med å få oppfylt sin store drøm om å delta i OL.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Da det nærmet seg fristen for å greie OL-kravet i sommer, ble potten veldig stor for meg. Det ble en stor suppe. Og jeg druknet i den, sier Isabelle Pedersen til NRK.

Den norske hekkeløperen er på plass i Rio de Janeiro. For noen uker siden var det alt annet en en selvfølge. Da stod hun på direktesendt TV under EM og gråt over at hun ikke hadde greid det norske OL-kravet . Og at fristen var ute.

– Fikk mye dritt

– Det var knusende å se. Jeg trodde hun skulle være sint etter det løpet, men hun var bare lei seg. Det var veldig vondt, sier trener Dustin Imdieke til NRK.

Det betydde enormt mye for Isabelle Pedersen å komme til OL i år etter at hun akkurat ikke kom med i 2012. Nå mener hun presset har preget henne.

pedersen

Pedersen vant NM-gull tidligere i sommer.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Jeg måtte jo bli tatt ut. Så jeg tenkte på å løpe fort i stedet for å tenke at «dette kan jeg, gå ut og kos deg». Så det var litt vanskelig. Jeg glemte meg selv litt i alt kaoset, sier hun.

– Jeg fikk mye dritt, og det ble veldig mye trykk rundt prestasjonene mine. Jeg skulle prestere for noen andre i stedet for å prestere for meg selv. Da mister man det å ha det gøy.

Pedersen greide faktisk det internasjonale OL-kravet allerede i fjor. Men Olympiatoppen har et eget norsk krav som er strengere. I Norge holder det ikke å ha klart kravet året før.

Dette fordi de krever at norske OL-utøvere skal ha dokumentert sannsynlighet for å være blant de 12 beste, ifølge toppidrettssjef Tore Øvrebø.

– Det var ikke noen lett situasjon. Det var ingen som ville ha deg. I utgangspunktet hadde jeg jo billetten i fjor, så det var spesielt å vite at Norge har andre regler.

800 meter-løper Hedda Hynne har uttalt seg kritisk til de særnorske OL-kravene. Hun mener kravene rett og slett kan ha gjort at Norge gikk glipp av medaljer i EM. Også den europeiske friidretttspresidenten er kritisk til Norges løsning.

Olympiatoppen har flere ganger fastholdt at kravene er nødvendige for å holde høy nok kvalitet.

Har blitt bedre og bedre

Pedersens trener mener han kunne se helt fysisk på Isabelle Pedersen at hun var forknytt i EM.

– Hun tenkte på at hun måtte ta den tiden, og det hindret henne fra å prestere. Man kunne se hvordan det påvirket kroppen hennes. Så da hun fikk den OL-billetten fra forbundet, var det en hel verden av forskjell, sier Dustin Imdieke.

Til slutt ble nemlig Pedersen tatt ut, selv om hun ikke hadde greid Norges eget krav. Og nå som hun har klart å komme seg med, mener Pedersen og treneren at det mentale spillet har snudd.

De siste ukene har hun sett bedre ut på trening enn jeg har sett noen gang før, sier treneren.

– Jeg begynner å føle at hekk er gøy igjen. Jeg har jobbet mye med å få tilbake gleden siden EM. Jeg har blitt kvitt alle de negative tankene, smiler Isabelle Pedersen.

Siste nytt

 • Vonn planlegger comeback

  Den amerikanske alpinisten Lindsey Vonn vil trolig være tilbake i verdenscupen i januar etter kneskaden hun pådro seg for cirka én måned siden. Vonn kjørte ut på trening 19. november og fikk blant annet strukket et leddbånd.

  Lindsey Vonn
  Foto: Gabriele Facciotti / AP
 • Klare for Tour de Ski

  Martin Løwstrøm Nyenget og Anna Svendsen sikret seg friplass i Tour de Ski i helgen. Sammenlagtlederne etter åpningsrennene i Skandinavisk Cup er sikret Tour-billett, og de to sanket flest poeng. Den norske troppen offentliggjøres mot slutten av uka.

  Verdenscuprenn i Ruka
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sandbech vant slopestyle i USA

  Snowboardkjører Ståle Sandbech vant slopestylefinalen i det store stevnet i Breckenridge i Colorado søndag. Mons Røisland ble nummer tre. Amerikanske Chris Corning endte på plassen foran. Silje Norendal ble nummer seks i kvinnenes slopestyle.

  VINTER-OS 2018 SNOWBOARD
  Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn