NRK Meny
Normal

– Derfor tapte McGregor

Var det mangel på teknikk og erfaring som avgjorde storkampen i Las Vegas? Den største forskjellen var noe annet, mener motstandere og eksperter.

BOXING/

BLE SLITEN: MMA-utøvere trener med en helt annen kampplan i bakhodet enn en profesjonell bokser. Det kan ha vært utslagsgivende for at Mayweather natt til søndag tok sin 50. seier.

Foto: Joe Camporeale / Reuters

Storkampen i Las Vegas natt til søndag strakte seg helt til tiende runde før dommeren stoppet kampen. Da hadde Conor McGregor fått stadig mer juling fra en tilsynelatende uberørt Floyd Mayweather. Iren gikk og vinglet, mens Mayweather gikk én vei – rett fram.

Ifølge NRKs kommentator Anders Werner Øfsti var McGregor rar og stiv i stilen, men han var, i likhet med Mayweather selv, imponert over hva iren stilte opp med.

Det holdt ikke mot Mayweather, men det kunne vært en tettere kamp. Flere eksperter, forståsegpåere og et stort Twitterkorps peker på det som ble tydelig etter hvert som rundene gikk:

Der Mayweather så vidt hadde begynt å svette, pustet og peste McGregor med åpen kjeft.

Ifølge blant andre McGregors UFC-rival Nate Diaz har iren bare seks til åtte minutter med gode slag før han blir sliten. Om ikke McGregor lykkes med å få inn noe tungt i løpet av de minuttene, blir hans utholdenhet for amatørmessig for Floyd.

Om du så kampen, kjente du det kanskje igjen?

– Enveiskjøring fra runde fire

De første tre rundene forløp akkurat som Diaz forutså, med en aggressiv McGregor som fikk inn flere gode treffere, men ingen spesielt tunge slag. Mayweather bedyret også etter kampen at det var akkurat det som var planen – å la iren tømme seg for store slag først.

– McGregor vant et par runder i åpningen mens Floyd sjekket terrenget, så var det enveiskjøring derfra. Iren var kvikk i refleksene, men manglet den store punsjen. Men en tilsvarende MMA-kamp ville blitt styggere med motsatt resultat, sier NRKs boksekommentator Anders Werner Øfsti.

«En liten justering»

En MMA (mixed martial arts)-kamp går over fem runder à fem minutter, og det er den typen kamper McGregor har trent for hele sitt voksne liv. Mayweather har på sin side 12 ganger tre minutter i kroppen, og det krever en helt annen utholdenhet.

Et faktum McGregor snakket om på Conan O'Brian.

– Det har vært morsomt å gå fra femminuttersrunder til tre. Det er en liten justering, men vi er mer enn klare. Floyd håper jeg blir sliten der inne, men jeg vil ikke bli sliten, jeg vil fortsette å presse ham bakover, og jeg kommer til å knekke ham. Han er 40, og han kommer ikke til å tåle mitt tempo, sa iren da.

På Twitter blir akkurat det gjenstand for en viss forlystelse etter kampen.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Solbakken hissa seg opp

  FC København vann 1–0 heime mot CSKA Sofia og 4–2 samanlagt i Europaligaen. Likevel var FCK-trenar Ståle Solbakken sint. Ifølgje NTB var grunnen at lagets scoring vart vist på storskjerm i Parken. Bileta viste at målscorar N'Doye står i offside.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix
 • Rønningen står over friidretts-NM

  Sprinteren Helene Rønningen er skadd og har meldt forfall til helgens NM i friidrett i Byrkjelo. Hun har fått en skade under i plantarfacien, bindevevshinnen som går under foten. Rønningen deltok på 100- og 200 meter under friidretts-EM i Berlin.

  Helene Rønningen, Bislett 2018
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Styrkeløft
NM-veka: Styrkeløft, kvinner
NM-veka: Rugby, menn
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Rugby, finale for kvinner
NM-veka: Rugby, kvinner