NRK Meny
Normal

– Den råeste jeg noen gang har kjørt på ski med

Aleksander Aamodt Kilde (23) er yngstemann på det norske fartslaget i alpint. Men på de fysiske testene setter han lagkameratene på plass.

Kilde

RÅTASS: Aleksander Aamodt Kilde har imponert lagkameratene.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Norge har verdens to råeste fartskjørere i alpint i Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud.

Men ikke langt bak dem kommer det en tredje, som passer på å puste de to mer profilerte lagkameratene i ryggen.

– Rolig og litt gal

Aleksander Aamodt Kilde har inntatt rollen som «lillebror» på det norske laget, men legger ingenting mellom under treningsøktene.

Kilde

FYSISK MASKIN: Aksel Lund Svindal innrømmer at han har problemer med å holde følge med Aleksander Aamodt Kilde på barmarksøktene.

Foto: COP, Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Alex er en av de råeste jeg noen gang har kjørt på ski med. Og da tenker jeg på totalpakken, sier Aksel Lund Svindal om lagkameraten.

– Han er forbildet vårt på all barmarkstrening. Det er han som er jevnt over råest av alle når det gjelder miksen av å kunne løpe fort på 3000 meter, samtidig som man løfter over 200 kilo i knebøy, legger han til.

Han beskriver 23-åringen slik:

– Han er rolig, samtidig som han er litt gal. Og så er han selvfølgelig god på ski. Hardtarbeidende er vel kanskje det viktigste, sier Svindal.

Og hardtarbeidende Kilde har fått lønn for strevet denne sesongen. I Val Gardena før jul ble han nummer tre da han og de to lagkameratene tapetserte pallen i super-G.

– Jeg føler meg mer stabil, og som en mer komplett fartskjører. Tidligere har jeg vært litt ustabil og gjort mye dumme feil, innrømmer Kilde selv.

Pusher de beste

Denne helgen skal de alle konkurrere i verdens mest ekstreme utforløype i Kitzbühel. Fjorårets vinner Kjetil Jansrud tror Kildes tilstedeværelse er med på å heve ham selv og verdenscupleder Svindal.

– Det beste med å ha med seg unggutter på laget, er når de viser at de hører hjemme der. Det husker jeg fra da jeg var yngre, at jeg kom inn og kunne slå de eldre. Det er det samme med Alex som kommer inn og gir oss den matchingen vi trenger. I tillegg viser han det med tidene sine i renn. Det er posistivt for han, og det er positivt for oss, sier han.

Aksel Lund Svindal er i alle fall sikker på hvem som skal ta ansvar når han selv setter skiene fra seg.

– Det er han som skal ta over når jeg og Kjetil blir gamle. Og det tror jeg han kommer til å klare ganske bra, sier han.

Siste nytt

 • Ronaldo nærmer seg 300-klubben

  Cristiano Ronaldo har for alvor funnet målformen i La Liga. Real Madrid-stjernen gjorde sitt åttende seriemål på under en måned i 5-3-seieren borte mot Betis. Ronaldo er nå tre mål unna å ha scoret 300. ganger i den spanske toppdivisjonen.

  Ronaldo
  Foto: Paul White / AP
 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal