– Definitivt ikke tidenes fotball-VM

Allerede i gruppespillet døpte mange VM i Brasil til «tidenes mesterskap». Nils Arne Eggen er uenig og beskriver deler av mesterskapet som et langt gjesp.

Brazil Soccer WCup Germany Argentina

Tyskland jubler over VM-tittelen, men var VM i Brasil tidenes fotball-VM? Nei, mener Nils Arne Eggen.

Foto: Martin Meissner / Ap

Hva mener du? Diskutér i kommentarfeltet!

Nils Arne Eggen

Nils Arne Eggen mener tidligere VM-utgaver har vært bedre enn VM i Brasil.

Foto: SAKIS MITROLIDIS / Afp

– Nei, det er definitivt ikke tidenes VM, sier Nils Arne Eggen.

– Innledningen var ålreit, med en del overraskelser som var litt artig. Det som har skjedd i kvartfinalene og seminfinale er et langt gjesp. De har jo ikke folk i angrep i det hele tatt. Ta for eksempel Nederland mot Argentina. Det var knapt en målsjanse på to timer, poengterer den meritterte treneren.

Det første mesterskapet Eggen husker er VM i 1958 i Sverige, og han har selv vært tilstede under flere mesterskap.

Blant annet i 1966 i England og Tyskland i 1974. Han mener tyskerne vant fortjent, men er ikke spesielt imponert av de andre lagene.

– Unntaket var Tyskland som har et angrepsmønster som jeg liker å se på. Alle de andre semifinalelagene har hatt langt bedre årganger tidligere, konstaterer Eggen.

Uenig med Eggen

Det ble scoret 171 mål i VM i Brasil. Det utgjør et snitt på 2.67 mål per kamp. Spesielt i gruppespillet haglet målene inn og mange lot seg begeistre.

En av Eggens tidligere elever, Vidar Riseth, har motsatt oppfatning enn gamletreneren. Han mener verden har vært vitne til tidenes mesterskap.

– Ja, det vil jeg absolutt si. Nivået var ekstremt bra og spillerne var utrolig godt trent. Til tross for varmen holdt de ut, og det var mange tette oppgjør og hvem som helst kunne kommet langt, mener den tidligere landslagsspilleren.

Kjetil Rekdal

Rekdal: Spania, Italia og England var de største skuffelsene.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Selv om gruppespillet var det mest underholdende i manges øyne, trekker Riseth frem et øyeblikk fra søndagens finale som det beste fra mesterskapet.

– Mario Götzes mål er det beste øyeblikket i VM for min del. Det var fantastisk da han fikk innlegget, tok ballen ned på brystet og satt den i mål. Det var et veldig bra bytte av Tyskland å sette inn Götze, mener han.

– Positiv reklame for fotballen

Kjetil Rekdal har også latt seg imponere av Tyskland og trekker frem Spania, Italia og England som de store skuffelsene.

At det har vært et bra VM er han enig i, men VIF-treneren vil ikke automatisk trekke det frem som det beste.

– At det har vært tidenes VM sier en ofte etter et mesterskap. Det har vært et VM med mye god fotball, og lag som ønsker å score mål. Det har vært positiv reklame for fotballen, mener Rekdal, som selv har deltatt i to fotball-VM.

Vidar Riseth

Vidar Riseth er imponert over det han har sett i VM og er enig i beskrivelsen av det som tidenes mesterskap.

Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Arne Erlandsen er enig med Rekdal i at det har vært et underholdende mesterskap.

– Det har vært økning i antall scoringer fra forrige VM, mange åpne kamper, veldig stort tempo, høy intensitet og veldig mange gode defensive lag. Sett under ett har det vært et veldig bra VM, mener den tidligere landslagsspilleren.

Han trekker frem VM fra 1970, da Brasil og Pelé var de store favorittene, som et av de bedre mesterskapene.

Erlandsen mener det ikke er så rart at årets VM startet med et smell i gruppespillet og dabbet litt av etter hvert.

– Det er ikke unormalt at det ikke blir så underholdende når det nærmer seg finale. Da blir det tettere og lagene er bedre. At det ble scoret så mange mål i gruppespillet er det som gjør at en forbinder dette med et veldig bra VM, sier han.

Se høydepunktene fra VM-finalen her:

Komm.: Andreas Stabrun Smith og Erik Solér

Siste nytt

 • Fortsatt koronafast i Alaska

  Thomas Wærner gikk til topps i verdens lengste hundesledeløp Iditarod 18. mars. Turen hjem blir mye mer omfattende og vanskelig enn han hadde sett for seg.

  Det som normalt blir gjort er at en person flyr til Alaska med fire hunder av gangen, ettersom det er maksimalt av hva ham får med seg på en flytur. Da de dro til Alaska var det fire forskjellige personer som fløy over med fire hunder hver på forskjellige dager. Nå er det to personer og 16 hunder igjen i Alaska.

  Thomas Wærner på vei inn til sjekkpunktet Unalakleet
  Foto: Loren Holmes / Loren Holmes
 • Bergen åpner idrettsanleggene

  Fire dager etter at Helsedirektoratet åpnet opp for organisert trening på idrettsanlegg, velger Bergen kommune å gjøre det samme.

  Onsdag åpnet Helsedirektoratet for at det igjen kan drives organisert trening, men innenfor de strenge smittevernrådene helsemyndighetene har gitt.

  Likevel valgte Bergen kommune å vente med å åpne opp for trening i små grupper for å få klarhet i hva direktoratet mente.

  Søndag åpnet kommunen utendørsanleggene for organisert trening. Det innebærer at den tildelte treningstiden igjen kan brukes av idrettslagene.

  Stengt fotballbane korona Møvig skole Kristiansand
  Foto: Thomas Sommerset / NRK
 • Hardt ut mot Premier League-toppene

  Wayne Rooney mener at Premier League kommer til å henge ut spillere etter diskusjonen rundt lønnskutt i kjølvannet av korona-pandemien.

  – Hvorfor er spillerne plutselig de store stygge ulvene? Premier Leagues offentliggjøring av deres ønske (om lønnskutt) legger bare mer press på spillerne og setter dem etter min mening i en umulig situasjon, skriver Rooney i sin spalte i avisen Sunday Times.

  Spillerforeningen ble bedt om å godta lønnskutt på 30 prosent, og nå skal det diskuteres videre mellom spillere og enkelte klubber. Det ventes å bli vanskelige samtaler som vil pågå inn i neste uke.

  Premier League har ikke rett til å beslutte lønnskutt for hele ligaen, og spillerne må gå med på det om det skal gjennomføres.

  Wayne Rooney og Odion Ighalo
  Foto: Rui Vieira / Rui Vieira

Sendeplan

Kl. Program Kanal