NRK Meny
Normal

– Da jeg så fallet fra siden, ville jeg bare spy

Men Isabelle Pedersen har ikke fått hekkeskrekk av Sally Pearsons stygge fall.

Sally Pearson og Isabelle Pedersen

STYGT FALL: Isabelle Pedersen så dramaet i Roma på TV.

Foto: Bildemontasje/Jon Olav Nesvold / NRK/Scanpix

Kvinnenes hekkeløp i Diamond League-stevnet i Roma i forrige uke ble svært dramatisk.

Den tidligere verdensmesteren Sally Pearson falt stygt i den femte hekken og håndleddet brakk på to steder. Norges hekkehåp under torsdagens Bislett Games, Isabelle Pedersen, fulgte dramaet på TV.

Stowers

Jasmin Stowers er et av årets store stjerneskudd i friidrettsverdenen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Åh herregud, er Pedersens respons når NRK nevner løpet.

– Første skjønte ikke hva som skjedde, og da jeg så fallet til Sally Pearson fra siden av ville jeg bare spy. Det var helt forferdelig å sitte og se på. Du så at hele armen bare vred seg. Du så at den knakk, sier hun opprørt.

Risikabel idrett

I tillegg til det måtte også Brianna Rollins, og Jasmin Stowers gi seg i løpet av de hundre meterne. Stowers har årsbeste i verden med tiden 12,35, og stiller i Bislett Games torsdag.

– Hekk er veldig farlig, sier Stowers til NRK.

– Det er ti barrierer du skal forbi, og du må ta det hekk for hekk. Når noe sånt kan skje med en løper som Sally, da kan det skje med hvem som helst av oss, sier den amerikanske 23-åringen.

Fokuserer ikke på frykten

Selv om Stowers fikk seg en støkk av fallet, har det ikke gjort at hun har blitt redd for hekkene.

– Jeg har holdt på med dette siden jeg var elleve, og jeg har vært gjennom den frykten tidligere, men man kan ikke fokusere på det, sier hun og forteller at hun falt stygt et par ganger i tiden sin på college.

For Isabelle Pedersen er det nesten motsatt. Hun finner inspirasjon i måten løperne angrep hekkene på.

– Nå har jeg vært litt «redd på hekken» en stund og ikke turt å slippe meg helt løs. Når jeg ser løpet i Roma så blir jeg bare inspirert fordi alle stiller på startstreken og gir alt. Absolutt alt. Det er ingen tvil. Det eneste jeg vil gjøre er å gå ut der og gjøre det samme, forteller hun.

Sally Pearson faller stygt.

Se det dramatiske løpet i Roma her.

Siste nytt

 • Start nærmer seg opprykk

  Steffen Lie Skålevik ble tomålsscorer da Start tok et nytt steg mot Eliteserien med 2-0-seier over Arendal i 1. divisjon lørdag. Seieren betyr at Start kan feire opprykk søndag om Sandnes Ulf taper borte for Elverum og Mjøndalen avgir poeng mot Kongsvinger.

  Starts administerende direktør Even Øgrey Brandsdal med Henrik Robstad på skuldrene
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Lyn rotet bort opprykket

  Lyn ledet to ganger, men måtte likevel se opprykket til 2. divisjon glippe etter 2–2 hjemme mot Korsvoll på Bislett stadion lørdag. Hjemmeseier mot Korsvoll ville sendt Lyn tilbake på tredje nivå i norsk fotball.

 • Rystede Chelsea slo tilbake

  Chelsea risikerte å gå på sitt tredje strake Premier League-tap da Watford gikk opp i 2-1-ledelse rett etter pausen på Stamford Bridge, men så satte vertene i gang opphentingen. Innbytter Michy Batshuayi utlignet før Cesar Azpilicueta sørget for 3-2 kun tre minutter før slutt. På overtid kronet Batshuayi innhoppet med en dobbel.

  Chelsea
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund