NRK Meny
Normal

Trulsen om OL-valget: – Kjempevanskelig

Curlingforbundet går for rutine i OL når de nå innstiller veteran Thomas Ulsruds (45) lag til Pyeongchang.

Thomas Ulsrud

VETERAN: Thomas Ulsrud og hans lag tok OL-sølv i Vancouver i 2010. Nå får laget en ny sjanse til å ta OL-gullet de mangler.

Foto: Georgios Kefalas / AP

– Det har nesten vært umulig å skille de to lagene, sier landslagssjef Pål Trulsen til NRK.

Han bekrefter at de nå innstiller Team Ulsrud til OL i Sør-Korea til fordel for Team Minera Skifer.

– Det har vært et kjempevanskelig valg, men valget falt på Ulsrud-laget siden de har vesentlig mer mesterskapserfaring. Akkurat når det gjelder OL er det viktigste og levere et godt resultat der og da. Da tenker du ikke så mye på fremtiden og alder når du velger et lag.

– I andre mesterskap kan det være et poeng at man er ung og fremadstormende, men akkurat når det gjelder OL er du gammel nok hvis du er god nok, begge veier.

Det var lokalavisen opp.no som først meldte at Team Ulsrud innstilles til OL.

Pål Trulsen og Thomas Ulsrud

– VANSKELIG: Pål Trulsen (t.h.) innrømmer at det har vært vanskelig å innstille et lag til OL. Her er han sammen med Thomas Ulsrud under Sotsji-OL.

Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

– Vi ble gode for sent

– Vi er selvfølgelig skuffet, men forstår at forbundet har hatt et vanskelig valg. Vi ser nå fram til VM og ønsker Team Ulsrud lykke til i OL. Vi er gode venner og det er ingen bitre følelser knyttet til uttaket, sier skip Steffen Walstad på Minera Skifer.

Det har vært stor spenning knyttet til curlingsjef Pål Trulsens valg av norsk lag til Pyeongchang-OL, og han bekreftet før helgen overfor NTB at valget var tatt.

Likevel ville han vente med å offentliggjøre det.

Torger Nergård og Marcus Høiberg

BYTTET LAG: Marcus Snøve Høiberg (t.h.) spilte på Team Ulsrud under OL i Sotsji. Nå håpet han å komme til OL i Sør-Korea med Team Minera Skifer.

Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Fortsatt et ørlite håp

Det er fortsatt en liten sjanse for Walstads lag, men da må Ulsrud og hans rutinerte mannskap levere et dårlig EM, som spilles før jul. Kommer Ulsrud til sluttspill (topp fire), er saken klar. Ender laget på plassene fem til sju, må de to norske lagene spille OL-kvalifisering mot hverandre.

Går det skikkelig ille, og Ulsruds lag ender blant de tre siste i EM, får Walstads lag OL-billettene.

– Det er bare to lag i Europa som er i stand til å slå Ulsrud, så dette er ikke noe vi tenker på. De beste lagene i verden er utenfor Europa. Vi fokuserer nå utelukkende på å prestere i VM i Las Vegas, sier Walstad.

Femteplass i Sotsji

Team Ulsruds beste resultat er OL-sølvet i Vancouver i 2010, da de fikk stor oppmerksomhet for sine fargesprakende bukser.

I Sotsji-OL for snart fire år siden endte de på femteplass.

Siste nytt

 • Sjokktap for Liverpool

  Bunnlaget Swansea sørget for en aldri så liten sensasjon i Premier League da laget slo Liverpool 1-0 mandag. Alfie Mawson scoret målet for Swansea etter 40 minutters spill.

  Premier League - Swansea City vs Liverpool
  Foto: Matthew Childs / Reuters
 • Frankrike overlegne mot Serbia

  Frankrike var i perioder helt overlegne mot Serbia og vant til slutt 39-30 i EM-kampen i håndball mandag. Seieren gjør at franskmennene er så godt som sikret semifinaleplass før kampen mot Kroatia onsdag.

  Frankrike håndball-EM
  Foto: Darko Bandic / AP
 • FIFA vil bruke videodømming

  Det blir innført videodømming (VAR) under sommerens fotball-VM, bekrefter Det internasjonale fotballforbundet. Allerede under VM i 2014 ble det brukt mållinjeteknologi. Nå tar FIFA et steg videre. Den endelige beslutningen om å åpne for VAR tas 2. mars.

  Gianni Infantino
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal