NRK Meny
Normal

Trulsen om OL-valget: – Kjempevanskelig

Curlingforbundet går for rutine i OL når de nå innstiller veteran Thomas Ulsruds (45) lag til Pyeongchang.

Thomas Ulsrud

VETERAN: Thomas Ulsrud og hans lag tok OL-sølv i Vancouver i 2010. Nå får laget en ny sjanse til å ta OL-gullet de mangler.

Foto: Georgios Kefalas / AP

– Det har nesten vært umulig å skille de to lagene, sier landslagssjef Pål Trulsen til NRK.

Han bekrefter at de nå innstiller Team Ulsrud til OL i Sør-Korea til fordel for Team Minera Skifer.

– Det har vært et kjempevanskelig valg, men valget falt på Ulsrud-laget siden de har vesentlig mer mesterskapserfaring. Akkurat når det gjelder OL er det viktigste og levere et godt resultat der og da. Da tenker du ikke så mye på fremtiden og alder når du velger et lag.

– I andre mesterskap kan det være et poeng at man er ung og fremadstormende, men akkurat når det gjelder OL er du gammel nok hvis du er god nok, begge veier.

Det var lokalavisen opp.no som først meldte at Team Ulsrud innstilles til OL.

Pål Trulsen og Thomas Ulsrud

– VANSKELIG: Pål Trulsen (t.h.) innrømmer at det har vært vanskelig å innstille et lag til OL. Her er han sammen med Thomas Ulsrud under Sotsji-OL.

Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

– Vi ble gode for sent

– Vi er selvfølgelig skuffet, men forstår at forbundet har hatt et vanskelig valg. Vi ser nå fram til VM og ønsker Team Ulsrud lykke til i OL. Vi er gode venner og det er ingen bitre følelser knyttet til uttaket, sier skip Steffen Walstad på Minera Skifer.

Det har vært stor spenning knyttet til curlingsjef Pål Trulsens valg av norsk lag til Pyeongchang-OL, og han bekreftet før helgen overfor NTB at valget var tatt.

Likevel ville han vente med å offentliggjøre det.

Torger Nergård og Marcus Høiberg

BYTTET LAG: Marcus Snøve Høiberg (t.h.) spilte på Team Ulsrud under OL i Sotsji. Nå håpet han å komme til OL i Sør-Korea med Team Minera Skifer.

Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Fortsatt et ørlite håp

Det er fortsatt en liten sjanse for Walstads lag, men da må Ulsrud og hans rutinerte mannskap levere et dårlig EM, som spilles før jul. Kommer Ulsrud til sluttspill (topp fire), er saken klar. Ender laget på plassene fem til sju, må de to norske lagene spille OL-kvalifisering mot hverandre.

Går det skikkelig ille, og Ulsruds lag ender blant de tre siste i EM, får Walstads lag OL-billettene.

– Det er bare to lag i Europa som er i stand til å slå Ulsrud, så dette er ikke noe vi tenker på. De beste lagene i verden er utenfor Europa. Vi fokuserer nå utelukkende på å prestere i VM i Las Vegas, sier Walstad.

Femteplass i Sotsji

Team Ulsruds beste resultat er OL-sølvet i Vancouver i 2010, da de fikk stor oppmerksomhet for sine fargesprakende bukser.

I Sotsji-OL for snart fire år siden endte de på femteplass.

Siste nytt

 • Byåsen får hviterussisk motstand

  Byåsens håndballkvinner møter HC Gomel fra Hviterussland i tredje runde av EHF-cupen. Det ble klart i en trekning i Wien i Østerrike tirsdag.

  Byåsen tok seg sist helg videre med seier over rumenske Dunarea Braila.

  Byåsen - H. C. Dunarea Braila
  Foto: Bent Lindsetmo / NRK
 • Unsworth tar over i Everton

  Den mangeårige Everton-forsvareren David Unsworth tar over som manager i klubben på midlertidig basis. Det ble klart dagen etter at Liverpool-klubben sparket Ronald Koeman.

  Portsmouth's Unsworth celebrates scoring a penalty during their Premier League match against Manchester United at Fratton Park
  Foto: Kieran Doherty / Reuters
 • UEFA åpner sak mot Danmark

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har formelt åpnet sak mot Danmark på grunn av den avlyste VM-kvalifiseringskampen mot Sverige sist uke. UEFA opplyser tirsdag at forbundet har åpnet sak mot Danmark, og at den skal behandles 16. november.

  Pernille Harder
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge