NRK Meny
Normal

The Guardian: Cavendish dopper søksmålet

Mark Cavendish reagerte voldsomt på Alexander Kristoffs Suarez-uttalelser, og vurderte lenge å saksøke nordmannen. Nå har imidlertid spurtkanonen bestemt seg for å droppe søksmålet.

Britain Cycling Tour de France

Mark Cavendish likte dårlig Kristoffs uttalelser om lørdagens velt. Men tirsdag kveld ble det klart at han ikke kommer til å saksøke nordmannen.

Foto: Christophe Ena / Ap

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff måtte svare for seg etter dagens etappe.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Cavendish hisset seg voldsomt opp da han så Kristoffs uttalelser til cyclingnews.com om at han krasjet med vilje i lørdagens etappe av Tour de France.

Cavendish reagerte spesielt sterkt på at Kristoff trakk linjer mellom han selv og fotballstjernen Luis Suárez.

– Suarez ble utestengt for biting på fotballbanen, og for meg så det ut som om han krasjet med vilje, skal Kristoff ha uttalt ifølge nettstedet.

Den omstridte rytteren – med 25 etappeseiere i Tour de France – syntes Kristoff gikk så langt at han vurderte å saksøke Stavanger-mannen.

Men tirsdag kveld melder The Guardian at den britiske spurtkanonen har i løpet av dagen kommet frem til at han dropper søksmålet.

– Språklig misforståelse

Stephen Farrand, journalisten bak Cyclingnews' intervju med Kristoff, sa i ettertid til TV 2 at saken er overdrevet. Han mener det hele handlet om en språklig misforståelse.

– Det Cavendish tror er at Kristoff sier at Cavendish krasjet med vilje. Men jeg vet jo at engelsken til Kristoff ikke er helt perfekt. Det han mente å si var at Cavendish forsøkte å bevege seg slik han gjorde, ikke krasje, sa Farrand til TV 2.

Kristoff måtte svar for seg

Alexander Kristoff måtte svare på flere spørsmål om Cavendish-krangelen etter tirsdagens andreplass i Lille – dette var flere timer før briten bestemte seg for å legge saken død.

– Det er aldri kjekt å bli saksøkt. Jeg føler ikke han har noe grunn til å saksøke meg, men det er selvfølgelig opp til Cavendish. Det jeg sa kom kanskje litt skjevt ut: Jeg mente det ikke akkurat slik som det står i media. Dere drar jo bare ut det styggeste jeg sier, sier Kristoff.Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal