NRK Meny
Normal

The Guardian: Cavendish dopper søksmålet

Mark Cavendish reagerte voldsomt på Alexander Kristoffs Suarez-uttalelser, og vurderte lenge å saksøke nordmannen. Nå har imidlertid spurtkanonen bestemt seg for å droppe søksmålet.

Britain Cycling Tour de France

Mark Cavendish likte dårlig Kristoffs uttalelser om lørdagens velt. Men tirsdag kveld ble det klart at han ikke kommer til å saksøke nordmannen.

Foto: Christophe Ena / Ap

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff måtte svare for seg etter dagens etappe.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Cavendish hisset seg voldsomt opp da han så Kristoffs uttalelser til cyclingnews.com om at han krasjet med vilje i lørdagens etappe av Tour de France.

Cavendish reagerte spesielt sterkt på at Kristoff trakk linjer mellom han selv og fotballstjernen Luis Suárez.

– Suarez ble utestengt for biting på fotballbanen, og for meg så det ut som om han krasjet med vilje, skal Kristoff ha uttalt ifølge nettstedet.

Den omstridte rytteren – med 25 etappeseiere i Tour de France – syntes Kristoff gikk så langt at han vurderte å saksøke Stavanger-mannen.

Men tirsdag kveld melder The Guardian at den britiske spurtkanonen har i løpet av dagen kommet frem til at han dropper søksmålet.

– Språklig misforståelse

Stephen Farrand, journalisten bak Cyclingnews' intervju med Kristoff, sa i ettertid til TV 2 at saken er overdrevet. Han mener det hele handlet om en språklig misforståelse.

– Det Cavendish tror er at Kristoff sier at Cavendish krasjet med vilje. Men jeg vet jo at engelsken til Kristoff ikke er helt perfekt. Det han mente å si var at Cavendish forsøkte å bevege seg slik han gjorde, ikke krasje, sa Farrand til TV 2.

Kristoff måtte svar for seg

Alexander Kristoff måtte svare på flere spørsmål om Cavendish-krangelen etter tirsdagens andreplass i Lille – dette var flere timer før briten bestemte seg for å legge saken død.

– Det er aldri kjekt å bli saksøkt. Jeg føler ikke han har noe grunn til å saksøke meg, men det er selvfølgelig opp til Cavendish. Det jeg sa kom kanskje litt skjevt ut: Jeg mente det ikke akkurat slik som det står i media. Dere drar jo bare ut det styggeste jeg sier, sier Kristoff.Siste nytt

 • Gjekstad blir ny Viperstrener

  Den tidligere Larvik-treneren Ole Gustav Gjekstad gjør trenercomeback i Vipers Kristiansand. Han tar over for Kenneth Gabrielsen, som gir seg etter sesongen, ett år før kontraktstiden går ut. Det skriver TV2.

  Ole Gustav Gjekstad
  Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK
 • Lagkamerat skadd i velt

  Edvald Boasson Hagens lagkamerat i Dimension Data, Scott Thwaites, pådro seg alvorlige ryggskader da han veltet på en treningstur nylig. Tilstanden skal være stabil. Det opplyser klubben i en pressemelding.

  Boasson Hagen
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Manchester United får kvinnelag

  Manchester United gjør som flere andre engelske toppklubber og starter kvinnelag i fotball. Klubben har et akademi for kvinner, som har gitt flere sjansen på landslag denne sesongen. Nå starter de eget kvinnelag, som skal spille i 2. divisjon.

  United
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale hopp: Skiflyging, kvalifisering
V-cup hopp: Skiflyging kvalifisering
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
OL-profiler: Tiril Eckhoff
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
Sport i dag
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par