Jurysjefen til NRK: – Cavendish blir ikke straffet

SAINT-MALO/OSLO (NRK.no): Juryen har studert bildene av Mark Cavendishs krasj med Tom Veelers, og konkluderer med at briten ikke blir straffet for episoden.

Cavendish i spurten

Juryen mener at Mark Cavendish ikke gjorde noe galt da han havnet albue til albue med Tom Veelers. Dermed slipper briten straff. (Bildet er gjengitt med tillatelse fra TV 2).

Foto: Skjermdump TV 2

Vicente Tortajada Villarroya

Vicente Tortajada Villarroya peker på bildene av spurten og forklarer hvorfor Mark Cavendish ikke blir straffet.

Foto: NRK

– Cavendish gjør ingen feil, og han blir ikke disket, sier jurysjef i UCI Vicente Tortajada Villarroya til NRK.no.

NRK.no var med på juryrommet da episoden mellom Mark Cavendish og Tom Veelers skulle vurderes.

På den tiende etappen av rittet gikk Veelers i asfalten etter at han og Cavendish kjørt inn i hverandre på oppløpet, og det ble spekulert i straff for briten.

Mark Cavendish

Mark Cavendish blir ikke straffet etter krasjen med Tom Veelers. Juryen mener briten ikke gjorde noe galt i spurten som endte med velt.

Foto: PASCAL GUYOT / Afp

Etter å ha tatt en grundig titt på bildene, var konklusjonen fra juryen klar.

– Veelers skal trekke opp til en spurt, og når han har trukket opp tar han linja til Cavendish. Derfor mener vi at det ikke er Cavendish sin feil, men at Veelers går i banen til Cavendish, sier jurysjefen til NRK.no.

Hevdet sin uskyld

Den britiske spurtkanonen var omringet av journalister etter etappen, og måtte svare for hva som skjedde da Veelers veltet..

Cavendish var også raskt ute med å forklare seg på Twitter.

– Jeg ville aldri kjørt inn i en annen rytter med vilje, spesielt ikke en som konkurrere i en spurt. Jeg håper Tom Veelers er ok, skrev Cavendish.

Håper Veelers er ok

Etter at briten fikk se tv-bildene av spurten, var han fortsatt overbevist om at han ikke hadde gjort noe galt.

– Jeg mener at jeg ikke endret linje. Jeg kommer forbi Veelers og vi får albuene inn i hverandre når han flytter på seg. Uansett, jeg håper han er ok, skrev briten.

Omega Pharmpa-Quickstep-rytteren får altså støtte fra juryen, og dermed beholder han tredjeplassen fra etappen.

Marcel Kittel vant etappen foran André Greipel.

Siste nytt

 • La Liga starter 11. juni

  Det spanske idrettsdepartementet bekreftet fredag ettermiddag at La Liga starter opp igjen 11. juni med derbyet mellom Sevilla og Betis. Mellom fredag 12. juni og mandag 15. juni blir de andre kampene i runde 28 spilt, alle foran tomme tribuner. Elleve serierunder gjenstår å avvikle for Martin Ødegaard og de øvrige La Liga-spillerne. Barcelona ligger to poeng foran Real Madrid, mens Real Sociedad er nummer fire.

  _Yg7VIwtYTw
  Foto: Joan Monfort / Joan Monfort
 • 850 nye millioner til idretten

  Kulturminister Abid Raja (V) legger 850 friske millioner på bordet for å kompensere inntektstapene idretten og frivilligheten har lidd under viruskrisen. I tillegg strekkes perioden det kan søkes om inntektstap fra til 31. august. – Vi kan ikke kompensere krone for krone, men målet er å treffe bredest mulig, sa kulturminister Abid Raja. Han påpekte også at bevilgningene kan økes senere ved behov.

  Abid Raja
  Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud
 • Løke opereres for seks brudd

  Heidi Løke står over håndballjentenes samling til uka på grunn av et inngrep i nesen. Smellen hun fikk under VM i Japan må fikses. – Det er seks brudd i nesen, og neseveggen er trykket helt ut av stilling. Den ser ut som et trekkspill, sier Løke til TV 2.

  Løke

Sendeplan

Kl. Program Kanal