NRK Meny
Normal

Jurysjefen til NRK: – Cavendish blir ikke straffet

SAINT-MALO/OSLO (NRK.no): Juryen har studert bildene av Mark Cavendishs krasj med Tom Veelers, og konkluderer med at briten ikke blir straffet for episoden.

Cavendish i spurten

Juryen mener at Mark Cavendish ikke gjorde noe galt da han havnet albue til albue med Tom Veelers. Dermed slipper briten straff. (Bildet er gjengitt med tillatelse fra TV 2).

Foto: Skjermdump TV 2

Vicente Tortajada Villarroya

Vicente Tortajada Villarroya peker på bildene av spurten og forklarer hvorfor Mark Cavendish ikke blir straffet.

Foto: NRK

– Cavendish gjør ingen feil, og han blir ikke disket, sier jurysjef i UCI Vicente Tortajada Villarroya til NRK.no.

NRK.no var med på juryrommet da episoden mellom Mark Cavendish og Tom Veelers skulle vurderes.

På den tiende etappen av rittet gikk Veelers i asfalten etter at han og Cavendish kjørt inn i hverandre på oppløpet, og det ble spekulert i straff for briten.

Mark Cavendish

Mark Cavendish blir ikke straffet etter krasjen med Tom Veelers. Juryen mener briten ikke gjorde noe galt i spurten som endte med velt.

Foto: PASCAL GUYOT / Afp

Etter å ha tatt en grundig titt på bildene, var konklusjonen fra juryen klar.

– Veelers skal trekke opp til en spurt, og når han har trukket opp tar han linja til Cavendish. Derfor mener vi at det ikke er Cavendish sin feil, men at Veelers går i banen til Cavendish, sier jurysjefen til NRK.no.

Hevdet sin uskyld

Den britiske spurtkanonen var omringet av journalister etter etappen, og måtte svare for hva som skjedde da Veelers veltet..

Cavendish var også raskt ute med å forklare seg på Twitter.

– Jeg ville aldri kjørt inn i en annen rytter med vilje, spesielt ikke en som konkurrere i en spurt. Jeg håper Tom Veelers er ok, skrev Cavendish.

Håper Veelers er ok

Etter at briten fikk se tv-bildene av spurten, var han fortsatt overbevist om at han ikke hadde gjort noe galt.

– Jeg mener at jeg ikke endret linje. Jeg kommer forbi Veelers og vi får albuene inn i hverandre når han flytter på seg. Uansett, jeg håper han er ok, skrev briten.

Omega Pharmpa-Quickstep-rytteren får altså støtte fra juryen, og dermed beholder han tredjeplassen fra etappen.

Marcel Kittel vant etappen foran André Greipel.

Siste nytt

 • Berge klar for landslaget igjen

  Sander Berge gjorde nylig comeback for Genk og er med i Lars Lagerbäcks landslagstropp til kampene mot Island og Panama. Midtbanespilleren var ute i nesten sju måneder med en skade i låret, men fikk en halvtime for Genk i 1-2-tapet mot Anderlecht søndag.

  Pressetreff med herrelandslaget i fotball
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Tøff VM-trekning for ishockeygutta

  Norge skal spille i gruppe B i neste ishockey-VM i Slovakia. Ishockeygutta skal ut mot Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Østerrike og Italia.

  – En tøff gruppe sett med norske øyne, med VM-vinnerne fra Sverige og tapende finalist Sveits, var landslagssjef Petter Thoresens reaksjon overfor NTB etter at gruppefordelingen ble klar.

  VM i ishockey 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal