NRK Meny
Normal

– Brann stadion overgår Ullevaal

Marcus Pedersen har blitt hyllet av publikum både i Oslo og i Bergen. Han er ikke i tvil om hvor stemningen tok mest av.

Marcus Pedersen jubler etter mål mot Rosenborg

JUBELBRØL: Marcus Pedersen feirer med resten av Brann-laget etter å ha banket inn sitt første mål for rødtrøyene mot Rosenborg. - Stemningen på Stadion er bedre enn på Ullevaal, sier 24-åringen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Han satte spikeren i kisten mot Rosenborg med en nydelig scoring forrige søndag. Nå er Marcus Pedersen klar for retur til sin gamle hjemmebane på Ullevaal.

Og før Oslo-besøket kommer spissen med et aldri så lite stikk til sine gamle hjemmefans. Jubelbruset på Brann Stadion er noe av det heftigste 24-åringen har opplevd etter en scoring.

– Så hva er best: Brann Stadion eller Ullevaal?

– Slik det var på søndag så må jeg si Brann Stadion, smiler Pedersen.

– Bedre enn da jeg var der

Det blir nok en spesiell kamp for 24-åringen på Ullevaal i kveld. Pedersen møter sin gamle klubb Vålerenga, og mener Brann møter et sterkt lag.

– Det blir en tøff bortekamp. Vi må bare brette opp ermene og legge inn en heftig innsats, så kommer sjansene. Det som blir viktig blir å tette igjen bakover, seier Pedersen til NRK.

– Jeg hadde en fin og bra tid i Vålerenga, så det blir spesielt å gå ut på Ullevaal siden jeg har spilt der før.

Spissen mener dagens motstander har løftet seg siden han var der.

– Vålerenga har gjort det bedre nå enn den gang jeg var der. De får det mer til denne sesongen. Det er et lag som skal være i toppen.

Saken fortsetter under bildet:

Marcus Pedersen og Erik Huseklepp på Branntrening

-SPESIELT: Marcus Pedersen innrømmer at det blir spesielt å møte sin tidligere klubb. Her sammen med Erik Huseklepp på Brann sitt treningsfelt.

Foto: Sindre Vik Helgheim / NRK

Tre poeng opp til trygg grunn

Nedrykksspøkelset henger fortsatt over Brann, selv om situasjonen ikke ser like håpløs ut som den gjorde etter at de rotet bort tre poeng mot Lillestrøm for noen uker siden.

Laget ligger på 15. plass og nedrykk i eliteserien, men har bare to poeng opp til Sogndal på kvalifiseringsplassen og tre poeng opp til Aalesund som ligger på trygg grunn.

Pedersen mener Brann kan si seg fornøyd med å hente hjem et poeng fra Oslo i kveld.

– Vi går selvsagt for tre poeng, men sånn situasjonen er nå så tenker jeg at vi må ta seierne hjemme og så sanke noen poeng borte. Enhver kamp blir som en cupfinale, vi må bare en kamp om gangen og prøve å samle mest mulig poeng.

– Et av de sureste tapene

Kristoffer Barmen vil ha ballen på trening

GLEMMER IKKE FJORÅRETS TAP: Kristoffer Barmen husker godt at Brann rotet bort en 3-1 ledelse på Ullevaal i høst.

Foto: Sindre Vik Helgheim / NRK

Kampen mot Vålerenga i fjor endte bittert for bergenserne. Etter å ha ledet 3–1 på Ullevaal, rotet de det hele bort og måtte dra hjem uten poeng.

Kristoffer Barmen glemmer ikke kampen med det første.

– Den ligger friskt i minnet den. Det var en god opplevelse lenge, som etter hvert ble helt fryktelig.

– Det var ett av de sureste tapene jeg har vært med på i min karriere. Forhåpentligvis gjør vi det bedre denne gangen, sier Barmen og lover at en lignende kollaps ikkje skjer igjen.

– Vi må prøve å holde på ledelsen når vi får den. Det blir litt som mot Lillestrøm for noen uker siden. Det skal ikke skje igjen.

Siste nytt

 • Gir seg som Vipers-trener

  Kenneth Gabrielsen slutter som hovedtrener i Vipers Kristiansand når håndballsesongen er over. Han slutter for å ta en jobb i næringslivet. Det opplyser Vipers i en pressemelding mandag morgen.Spillerne ble informert søndag.

  Kenneth Gabrielsen
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
 • Woods med nok en topplassering

  Pilene fortsetter å peke oppover for Tiger Woods. Søndag endte han på delt femteplass i en PGA-turnering i Florida. Rory McIlroy tok seieren. Woods endte fem slag bak McIlroy i Arnold Palmer-turneringen.

  SPO-GLF-USP-FARMERS-INSURANCE-OPEN---ROUND-TWO
  Foto: DONALD MIRALLE / AFP
 • Del Potro brøt Federers seiersrekke

  Argentineren Juan Martin del Potro overlevde tre matchballer mot verdensener Roger Federer i Indian Wells-finalen i tennis. Deretter innkasserte han seieren. Del Potro ble den første argentiner til å vinne Indian Wells.

  Indian Wells Tennis Juan Martin del Potro, Roger Federer
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag