NRK Meny
Normal

– Brady ødela telefonen for å skjule bevis

Tom Bradys suspensjon på fire kamper etter «deflategate» blir stående. Nå skal superstjernen være klar for å saksøke NFL.

Tom Brady

LUFTTRYKK: Ballene mot Indionapolis Colts skal ha inneholdt mindre luft enn hva de skulle. På den måten ble det enklere å motta ballen i regnværet som var den dagen.

Foto: Kyle Terada-USA TODAY Sports / Reuters

Etter årets superbowl ble New England Patriots beskyldt for bevisst å ha tappet luft ut av ballene i semifinalen i mot Indionaplis Colts.

Lagets stjerne, Tom Brady, skal ha visst om dette. Dermed fikk både han og laget en solid straff.

Brady har selvsagt benektet dette, men fikk allikevel en fire kampers utestengelse av NFL. Han anket saken, men nå har ligaen bestemt seg for at utestengelsen blir stående.

Ødelagt telefon

I tillegg til at quarterbacken ble utestengt i fire kamper mistet Patriots førstevalget i draften i 2016 og fjerdevalget i draften i 2017. En meget streng straff, mente flere eksperter.

Nå har altså ligaen bestemt at straffen opprettholdes. En av grunnene skal være at Brady hadde ødelagt telefonen sin for å skjule bevis.

– Under etterforskningen fikk Goodell (kommisjonær i NFL, red. anm.) vite at Brady hadde ødelagt sin telefon i et forsøk på å skjule bevis for Goodell, skriver NFL på sine hjemmesider.

Brady skal visstnok ha ødelagt telefonen sin samme dag, eller kort tid før, møtet med Goodell.

Laster Twitter-innhold

Saksøker NFL?

Rapportene tirsdag formiddag sa at NFL og Patriots var i ferd med å finne en løsning på utestengelsen. Denne løsningen skal ha gått i vasken etter at Brady nektet å godta å bli utestengt i en eneste kamp.

Med opprettholdelse av utestengelsen kan fort et nytt kapittel i den såkalte «deflategate-skandalen» måtte skrives. Rapportene tirsdag kveld sier nemlig at Brady nå vurderer å saksøke sin egen liga.

Brady er 38 år gammel og regnes som en av de største stjernene i NFL.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Sprangridning
EM feltritt: Sprangridning
EM feltritt: Sprangridning
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
Friidrett: Diamond League
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Radiosporten følger den 20.runden av Eliteserien
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten