NRK Meny
Normal

– Positivt for norsk hockey at ikke Zucca spiller VM

Patrick Thoresen mener Zuccarello-suksess i NHL betyr mer enn suksess med landslaget.

SPO-HKO-HKN-PITTSBURGH-PENGUINS-V-NEW-YORK-RANGERS---GAME-FIVE

AMERIKANSK SUKSESS: Mats Zuccarello Aasen forventes å være klar til kvartfinalen i Stanley Cup-sluttspillet, selv om han fikk en smell i hodet før helga.

Foto: BRUCE BENNETT / Afp

Petter og Patrick Thoresen

VM-KLAR: Patrick Thoresen er klar for VM-spill etter et kort besøk på Hamar og en golfrunde med pappa petter.

Foto: Harald Thingnes / NRK

Mats Zuccarello Aasen er opptatt med sluttspillet i NHL og kommer ikke til å delta i hockey-VM for Norge.

– Det er positivt at han ikke er med i VM. Det betyr at han gjør det bra i New York Rangers. At han er der borte og gjør det så bra, det gavner norsk hockey. Interessen er bare blitt større med hans suksess der, sier Patrick Thoresen om Rangers-profilens fravær.

– Hadde økt interessen for landslaget

Landslagstrener Roy Johansen følger ikke Thoresen på at «Zuccas» VM-fravær bare er bra.

– Det er positivt for Zuccarello og positivt på hockeyen på lang sikt at vi har spillere som går videre i Stanley Cup-sluttspillet. Men for landslaget er det ikke bra at ikke vi får med våre beste, sier han.

Johansen forteller at både Danmark, Slovenia og Hviterussland får tilbake sine NHL-profiler, og han skulle gjerne sett Zuccarello på isen for Norge.

– Det hadde nok økt interessen for landslaget i VM også, å ha Zuccarello på plass. Det er mange som følger med på hockey-VM i Norge, sier landslagssjefen.

Roy Johansen

SAVNER ZUCCA: Landslagssjef Roy Johansen skulle gjerne hatt med Zuccarello til VM.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Stiller skadefri

Fredag spiller Norge og Patrick Thoresen sin første VM-kamp, og selv om Thoresen nylig kom hjem fra sluttspillsseier i Russland er han klar for å yte sitt ytterste for Norge.

– Jeg er ganske prinsippfast. Jeg sa til Roy tidlig at så lenge jeg er skadefri, kommer jeg til å stille opp i VM. Jeg er skadefri nå, og da stiller jeg i VM, som jeg har gjort de andre årene, forteller han.

Målet er kvartfinale, men både Johansen og Thoresen minner om at Norge har havnet i en meget tøff pulje, med Russland, USA, Finland, Slovakia, Slovenia, Hviterussland og Danmark.

– Målet er alltid å komme til kvartfinale, som vil være et kjempebra prestasjon for norsk hockey. Vi vet at lagene rundt oss også er gode, så det kan bli kamp for å overleve. Vi skal sikte høyt, men forstå at vi skal ha litt flyt for å nå så langt, sier Thoresen.

Siste nytt

 • Alle tre topplaga tapte

  Både Aalesund, Viking og Sandnes Ulf tapte i dagens runde i 1. divisjon. Resultat: Aalesund - HamKam 1-2, Jerv - Viking 3-2, Mjøndalen - Sandnes Ulf 1-0, Sogndal - Strømmen 5-1, Florø - Levanger 0-2, Notodden - Åsane 0-0, Tromsdalen - Nest Sotra 3-1.

  Eliteserien fotball 2018: Viking - Ålesund.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Selvmål reddet Haugesund

  Tromsøs Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot FK Haugesund søndag. Han satte ballen i feil mål i første omgang, og FKH vant 1–0.

   Kent-Are Antonsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Scoret fem mål på 12 minutter

  Sogndal havnet tidlig under 0–1 i søndagens 1.-divisjonskamp mot Strømmen.

  Så scoret Sogndal fem mål fra det 18. til det 30. minutt. Etter en halvtime sto det 5–1 på Fosshaugane. Det ble også sluttresultatet for Eirik Bakkes menn.

  Kvalifisering til Eliteserien 2018. Sogndal mot Ranheim 1 - 0
  Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Sarpsborg 08 - Stabæk