Hopp til innhold

Tour-klare nordmenn tror BMC-taktikken felte Hushovd

BMC satser knallhardt på stjerneryttere. – Thor er ikke den beste hjelperen, sier Alexander Kristoff.

Kristoff

Katjusja-rytter Alexander Kristoff (t.h.) tror Thor Hushovd ble felt av lagtaktikken til BMC.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Thor Hushovd (35) er vraket til Tour de France og Grimstad-mannens norske sykkelkamerater og rivaler mener lagtaktikken til BMC felte nordmannen.

Hushovd

Thor Hushovd får ikke sykle Tour de France.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix
Nordhaug

Blanco-rytter Lars Petter Nordhaug sier han ikke er «superoverrasket» etter Hushovd-vrakingen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– BMC har et veldig bra lag og satser på sammenlagtseier. Da er kanskje ikke Thor den beste hjelperen til å klare det målet, sier Alexander Kristoff (25) til NRK.no.

Katjusja-rytteren er klar for touren, og mener BMC satser alt på kapteinene Cadel Evans og Tejay van Garderen.

– De har to store stjerner på laget. Thor har levert bra resultater i touren tidligere, men trenger selv litt hjelp til dette. Han er en mann for de flate etappene og laget har valgt å prioritere annerledes, sier Kristoff.

Ikke overrasket

Blanco-rytter Lars Petter Nordhaug (29) sier han ikke er overrasket.

– Jeg var litt usikker på om han kom med. Jeg hadde jo håpet det, men jeg ble kanskje ikke superoverrasket. Jeg hadde det litt på følelsen i og med at han ikke hadde blitt tatt ut til nå, sier Nordhaug til NRK.no.

BMC valgte å offentliggjøre laget lørdag ettermiddag - bare én uke før rittet starter. De fleste andre lagene var allerede klare.

– Hushovd har visst dette siden tirsdag. Så lenge rytterne vet det, så spiller det ikke noen rolle når laget blir offentlig, sier Kristoff.

BMC-sjefen uttaler i en pressemelding at det var hard kamp om de ni plassene på laget. Hushovd er reserve til rittet.

– Uttaket starter dagen etter forrige tour med tanke på evaluering. I den endelig avgjørelsen tar vi med løypeprofil, prestasjoner og helsemessige ting fram til nå, sier BMC-sjef Jim Ochowicz.

– Evalueringen og informasjonen ble brukt til å ta ut de ni rytterne og de tre reservene. For en eller flere av uttakskriteriene så nådde ikke reservene opp, sier han.

– Thor slår tilbake

Hushovd og Kristoff skal konkurrere mot hverandre i NM i morgen - og Katjusja-rytteren tror Hushovd kommer sterkere tilbake etter vrakingen.

– Thor er morsom å snakke med og han er en fin fyr. Han vil bli savnet i Frankrike, men han kommer nok tilbake og viser at det var en feil avgjørelse å vrake ham, sier Kristoff.

– Målet mitt i morgen er NM-seier og norsk trøye i Tour de France. Det blir ikke vist sympati mot noen i en spurt, sier Kristoff.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Hushovd

Hushovd tok NM-sølv på tempo torsdag. I morgen er det fellesstart.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Nordhaug sier Hushovd er et forbilde.

– Han har syklet mange Tour de France og har vært Norges klart beste syklist gjennom tidene, så det er vanskelig for meg å sette meg inn i den situasjonen – jeg reiser jo ned for første gang. Det hadde nok vært verre for meg å få den samme beskjeden, sier Nordhaug.

Hushovd har visst om vrakingen siden tirsdag. Grimstad-syklisten mener det er en for varierende form som har satt ham utenfor rittet som starter neste lørdag på Korsika.

– Det er selvfølgelig skuffende. Jeg hadde veldig lyst til å være med. Det var et stort mål for meg, så da er det kjedelig ikke å bli plukket ut, sa Hushovd til TV 2 lørdag kveld.

Tre nordmenn

Hushovd måtte i fjor stå over Tour de France på grunn av sykdom. Han står fast på at årets vraking ikke får konsekvenser for hans framtid i BMC. Kontrakten med laget varer ut neste sesong.

Dermed blir det tre nordmenn i årets tour som starter neste lørdag på Korsika. Lars Petter Nordhaug (Blanco), Edvald Boasson Hagen (Sky) og Alexander Kristoff (Katjusja) er allerede bekreftet fra lagene sine.

BMC sender følgende ryttere til Tour de France:

Brent Bookwalter (USA), Marcus Burghardt (Tyskland), Cadel Evans (Australia), Philippe Gilbert (Belgia), Amaël Moinard (Frankrike), Steve Morabito (Sveits), Manuel Quinziato (Italia), Michael Schär (Sveits), Tejay van Garderen (USA).

Thor Hushovd føler seg i meget god form under NM på sykkel og håper laget hans BMC tar ham med seg til Tour de France, som starter om kort tid.

Thor Hushovd håpet på deltakelse i Tour de France.

Siste nytt

  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal