Tour-klare nordmenn tror BMC-taktikken felte Hushovd

BMC satser knallhardt på stjerneryttere. – Thor er ikke den beste hjelperen, sier Alexander Kristoff.

Kristoff

Katjusja-rytter Alexander Kristoff (t.h.) tror Thor Hushovd ble felt av lagtaktikken til BMC.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Thor Hushovd (35) er vraket til Tour de France og Grimstad-mannens norske sykkelkamerater og rivaler mener lagtaktikken til BMC felte nordmannen.

Hushovd

Thor Hushovd får ikke sykle Tour de France.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix
Nordhaug

Blanco-rytter Lars Petter Nordhaug sier han ikke er «superoverrasket» etter Hushovd-vrakingen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– BMC har et veldig bra lag og satser på sammenlagtseier. Da er kanskje ikke Thor den beste hjelperen til å klare det målet, sier Alexander Kristoff (25) til NRK.no.

Katjusja-rytteren er klar for touren, og mener BMC satser alt på kapteinene Cadel Evans og Tejay van Garderen.

– De har to store stjerner på laget. Thor har levert bra resultater i touren tidligere, men trenger selv litt hjelp til dette. Han er en mann for de flate etappene og laget har valgt å prioritere annerledes, sier Kristoff.

Ikke overrasket

Blanco-rytter Lars Petter Nordhaug (29) sier han ikke er overrasket.

– Jeg var litt usikker på om han kom med. Jeg hadde jo håpet det, men jeg ble kanskje ikke superoverrasket. Jeg hadde det litt på følelsen i og med at han ikke hadde blitt tatt ut til nå, sier Nordhaug til NRK.no.

BMC valgte å offentliggjøre laget lørdag ettermiddag - bare én uke før rittet starter. De fleste andre lagene var allerede klare.

– Hushovd har visst dette siden tirsdag. Så lenge rytterne vet det, så spiller det ikke noen rolle når laget blir offentlig, sier Kristoff.

BMC-sjefen uttaler i en pressemelding at det var hard kamp om de ni plassene på laget. Hushovd er reserve til rittet.

– Uttaket starter dagen etter forrige tour med tanke på evaluering. I den endelig avgjørelsen tar vi med løypeprofil, prestasjoner og helsemessige ting fram til nå, sier BMC-sjef Jim Ochowicz.

– Evalueringen og informasjonen ble brukt til å ta ut de ni rytterne og de tre reservene. For en eller flere av uttakskriteriene så nådde ikke reservene opp, sier han.

– Thor slår tilbake

Hushovd og Kristoff skal konkurrere mot hverandre i NM i morgen - og Katjusja-rytteren tror Hushovd kommer sterkere tilbake etter vrakingen.

– Thor er morsom å snakke med og han er en fin fyr. Han vil bli savnet i Frankrike, men han kommer nok tilbake og viser at det var en feil avgjørelse å vrake ham, sier Kristoff.

– Målet mitt i morgen er NM-seier og norsk trøye i Tour de France. Det blir ikke vist sympati mot noen i en spurt, sier Kristoff.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Hushovd

Hushovd tok NM-sølv på tempo torsdag. I morgen er det fellesstart.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Nordhaug sier Hushovd er et forbilde.

– Han har syklet mange Tour de France og har vært Norges klart beste syklist gjennom tidene, så det er vanskelig for meg å sette meg inn i den situasjonen – jeg reiser jo ned for første gang. Det hadde nok vært verre for meg å få den samme beskjeden, sier Nordhaug.

Hushovd har visst om vrakingen siden tirsdag. Grimstad-syklisten mener det er en for varierende form som har satt ham utenfor rittet som starter neste lørdag på Korsika.

– Det er selvfølgelig skuffende. Jeg hadde veldig lyst til å være med. Det var et stort mål for meg, så da er det kjedelig ikke å bli plukket ut, sa Hushovd til TV 2 lørdag kveld.

Tre nordmenn

Hushovd måtte i fjor stå over Tour de France på grunn av sykdom. Han står fast på at årets vraking ikke får konsekvenser for hans framtid i BMC. Kontrakten med laget varer ut neste sesong.

Dermed blir det tre nordmenn i årets tour som starter neste lørdag på Korsika. Lars Petter Nordhaug (Blanco), Edvald Boasson Hagen (Sky) og Alexander Kristoff (Katjusja) er allerede bekreftet fra lagene sine.

BMC sender følgende ryttere til Tour de France:

Brent Bookwalter (USA), Marcus Burghardt (Tyskland), Cadel Evans (Australia), Philippe Gilbert (Belgia), Amaël Moinard (Frankrike), Steve Morabito (Sveits), Manuel Quinziato (Italia), Michael Schär (Sveits), Tejay van Garderen (USA).

Thor Hushovd føler seg i meget god form under NM på sykkel og håper laget hans BMC tar ham med seg til Tour de France, som starter om kort tid.

Thor Hushovd håpet på deltakelse i Tour de France.

Siste nytt

 • Kane berga poeng for Tottenham

  Harry Kane og Gylfi Sigurdsson scora to mål kvar og sørga for at det vart uavgjort mellom Tottenham og Everton fredag kveld. Begge lag trengde sårt poeng i kampen om å sikre seg meisterligaspel, men Spurs måtte sjå at dei mista leiinga to gonger i kampen.

  Joshua King kom inn på bana for Everton i sluttminutta og fekk ein kjempesjanse.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Peter Powell / AP
 • Sørloth sende ballen høgt over

  Alexander Sørloth kom inn som innbytar for Leipzigs og hadde ein svær sjanse, men ballen gjekk høgt over i eit skuffande 0-0-oppgjer mot Hoffenheimen fredag.

  Like før slutt heada ein tydleg oppgitt Sørloth ballen over mål.

  Håvard Nordtveit kom inn nesten samtidig med Sørloth for Hoffenheim, og var nok den som kunne vere mest glad for poengdelinga i dag.

  Alexander Sørloth
  Foto: Carmen Jaspersen / AP
 • Hykkerud til Athen

  Tidlegare landslagsspelar Joakim Hykkerud er fristilt frå kontrakten i Drammen for å spele for AEK Athen ut sluttspelet i europacupen. Han skal i aksjon alt i morgon i første semifinale mot Gorenje.

  Taper dei semifinalen over to oppgjer reiser han heim. Går dei til finalen blir han ut mai.

  – Eg gler meg heilt sjukt til å spele desse kampane, seier han til NRK.

  Hykkerud til Athen
  Foto: Privat

Sendeplan

Kl. Program Kanal