– Blir ikke hundre prosent før OL

Toblach (NRK): Men i morgen går Dario Cologna sin første verdenscupkonkurranse for sesongen.

Dario Cologna

Dario Cologna rekker OL, men er et stykke unna toppformen etter sitt lange skadeavbrekk

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

– Det føles litt som en sesongstart for min del. Jeg aner ikke hvor jeg står, sier Dario Cologna til NRK.no etter en rolig treningsøkt i Toblach.

Cologna ble tvunget til å operere en skadet ankel etter å ha falt på isen under sesongoppkjøringen i Val Senales i november. En av de store gullfavorittene under OL i Sotsji har dermed måtte holde seg i form ved hjelp av en spesialbygd kjelke.

– Det har vært tungt med kun fysioterapi og kjelken. Det er godt å være tilbake og kunne konkurrere igjen, sier en alvorstynget Cologna.

– Litt unna toppformen

27-åringen var først tilbake i konkurranse i midten av januar, da i den franske alpecupen og det sveitsiske mesterskapet.

Fredag trente han lett på en snøfylt skiarena i Toblach der han i morgen skal teste seg mot verdenseliten for første gang denne sesongen.

– Han er naturligvis veldig spent og fortsatt et lite stykke unna toppformen, sier Colognas norske trener Guri Hetland.

Blir ikke skadefri

Hovedpersonen selv har innsett at han ikke rekker å bli skadefri før lekene i Russland.

– Foten kommer ikke til å være 100 % i Sotsji, men jeg kommer til å kunne konkurrere. Men jeg er fortsatt 1-2 måneder unna å være helt skadefri.

Om Cologna kan utfordre russiske og norske konkurrenter under OL, gjenstår å se. Første pekepinn på akkurat det får vi på morgendagens 15-kilometer.

– Jeg trenger denne konkurransen for å se hvor jeg er i forhold til de andre, avslutter sveitseren.

Denne ukens Tjuvstart har fokus på det siste langrennsrennet før OL. Mads Håby har med seg Jann Post og Torgeir Bjørn.

NRKs langrennskommentatorer diskuterer Dario Colognas OL-sjanser i den 14. episoden av Tjuvstart.

Siste nytt

 • Arsenal utnyttet Chelsea-tabbe

  Chelsea styrte banespillet, men misbrukte muligheten til mer eller mindre å sikre seg retten til spill i neste sesongs mesterliga etter 0-1-tapet for Arsenal.

  Chelsea ligger fortsatt plassert på 4.-plass selv om det ble null poeng, og det betyr at de også fortsatt ligger an til en plass Champions League kommende sesong selv om West Ham, Liverpool og Tottenham fortsatt har en teoretisk mulighet til å snappe den viktige 4.-plassen.

  Martin Ødegaard spilte hele kampen for Arsenal. Han fikk en liten mulighet med 20 minutter igjen å spille, men skuddet fra rundt 15 meters hold gikk over fra nordmannen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Shaun Botterill / AP
 • Milan nærmere mesterligaspill

  Jens Petter Hauge ble værende på benken da Milan viste kjempeform og slo Torino 7–0 i Serie A onsdag. De tre siste målene var signert Ante Rebic.

  Med to runder igjen av Serie A ser mulighetene for å sikre mesterligaspill neste sesong gode ut for Milan. De ligger på 3.-plass med like mange poeng som Atalanta, som de møter i siste serierunde, på 2.-plass. 4.-plasserte Napoli er to poeng bak, mens Juventus er tre poeng bak på 5.-plass.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Norge slo Danmark etter forlengning

  Drøyt to minutter inn i forlengingen sørget en pasning av Mats Rosseli Olsen og scoring av Emil Lilleberg for norsk 4-3-seier over Danmark.

  Rosseli og Lilleberg kom to mot én i forlengingen og sørget for at Norge fikk seg ekstra selvtillit inn mot VM i Riga senere denne måneden.

  Norge stilte med et forsterket lag sammenlignet med laget som tapte 0–4 for Danmark for seks dager siden. Lagene møtes til ny dyst torsdag.

  VM-oppkjøring ishockey, menn: Danmark - Norge
  Foto: Fredrik Hagen / Norges Ishockeyforbund / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal