– Alt handler om de tre første kampene

Norge vet trolig om kvartfinaldrømmen lever eller ikke allerede før halvparten av gruppekampene er spilt i ishockey-VM, som starter lørdag.

Patrick Thoresen

KLAR FOR VM: Patrick Thoresen (midten) mener de tre første kampene i Norges gruppe i VM blir avgjørende. Her jubler han med Jonas Holøs (t.v.) og Niklas Roest over scoring i treningskampen mot Tyskland i april. Norge vant 5-2 i Kristins hall på Lillehammer.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Klart de tre kampene blir veldig avgjørende. Det er tre gode lag, men samtidig lag vi skal kunne ta poeng mot, sier Patrick Thoresen til NRK.

– Må være forberedt

De norske iskrigerne reiste torsdag til Paris og åpner VM lørdag mot vertsnasjonen Frankrike.

Deretter venter Sveits søndag og Slovenia tirsdag. Tøff, men høyst overkommelig motstand for det norske laget.

– Det blir stort fokus inn mot dem. Med tre tøffe kamper på fire dager gjelder det å være forberedt, fortsetter Thoresen.

Ishockey Norge-Slovakia (0-3)

NY SJEF: Landslagssjef Petter Thoresen leder Norge for første gang i et mesterskap etter at han tok over for Roy Johansen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Tøffere motstand

For etter de tre første kampene venter de større, sterkere og bedre nasjonene på rekke og rad i norges gruppe.

Etter Slovenia-kampen møter Norge Tjekkia, Finland, Canada og til slutt Hviterussland i den siste gruppespillskampen 16. mai, før en eventuell kvartfinale.

Norge tapte begge oppgjørene i dobbeltlandskampene mot Slovakia i den siste testen på Hamar i forrige uke.

– Det blir utfordrende. Vi har spilt åtte treningskamper uten å ha fullt lag, men nå gjelder det å være klare mot Frankrike, sier Jonas Holøs til NRK.

– Vi må nesten vinne den. Gjør vi ikke det, må vi vinne den neste. Og sånn fortsetter det. Det blir kult å møte vertsnasjonen først med fullt trøkk i hallen, fortsetter han.

– Slitt med å score mål

Norge tapte 3-2 og 3-0 i treningskampene mot Slovakia.

Landslagssjef Petter Thoresen må blant annet klare seg uten kaptein og forsvarsbautaen Ole Kristian Tollefsen i mesterskapet på grunn av en hjernerystelse.

Petter Thoresen skal for første gang lede Norge i et mesterskap og mener laget må tette bedre igjen bakover.

– Vi har sluppet inn tre mål i stort sett hver eneste treningskamp, og det er kanskje ett for mye med tanke på at vi har slitt med å score mål. Jeg håper vi kan få litt bedre overtall og knipe ett mål bakover, så blir det kanskje noen poeng, sier Thoresen.

– Ikke veldig nervøs

Norge kom på en 10. plass i VM i Russland i fjor.

Men både i 2008, 2011 og 2012 klarte laget å spille seg til kvartfinalen - den gangen under Roy Johansens ledelse.

Jonas Holøs frykter ikke den antatt sterke norske gruppa.

– Jeg er ikke så veldig nervøs. Vi skal spille sju kamper, og fire av dem er kanskje kamper vi kan vinne og absolutt bør være med i. I de tre siste kampene er vi absolutt «underdogs» der poeng er bonus, sier Jonas Holøs.

Det er 16 lag i VM fordelt på to puljer. De fire beste i hver pulje går til kvartfinale. Det svakeste laget i hver pulje rykker ned i 1. divisjon.

Siste nytt

 • Chelsea låner Higuaín

  Chelsea låner Gonzalo Higuaín fra Juventus ut sesongen. I Vest-London gjenforenes argentineren med Maurizio Sarri, som var trener for Napoli da Higuaín noterte seg for 36 mål i sesongen 2015/16. Higuaín har denne sesongen vært utlån til Milan.

  Laster Twitter-innhold
 • Barcelona henter De Jong

  Barcelona har signert nederlandske Frenkie de Jong. Det melder klubben på sine hjemmesider. Den 21 år gamle midtbanespilleren kommer fra Ajax og koster katalanerne 75 millioner euro. Summen kan stige med 11 millioner euro om visse klausuler innfris.

  Frenkie de Jong
  Foto: Angelos Tzortzinis / AFP
 • Smarason forlenget med Lillestrøm

  Islendingen Arnor Smarason (30) har valgt å forlenge med Lillestrøm i to år. Smarason kom til Lillestrøm i juli i fjor fra svenske Hammarby.

  Smárason, lillestrøm
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal