Hopp til innhold

– Alt handler om de tre første kampene

Norge vet trolig om kvartfinaldrømmen lever eller ikke allerede før halvparten av gruppekampene er spilt i ishockey-VM, som starter lørdag.

Patrick Thoresen

KLAR FOR VM: Patrick Thoresen (midten) mener de tre første kampene i Norges gruppe i VM blir avgjørende. Her jubler han med Jonas Holøs (t.v.) og Niklas Roest over scoring i treningskampen mot Tyskland i april. Norge vant 5-2 i Kristins hall på Lillehammer.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Klart de tre kampene blir veldig avgjørende. Det er tre gode lag, men samtidig lag vi skal kunne ta poeng mot, sier Patrick Thoresen til NRK.

– Må være forberedt

De norske iskrigerne reiste torsdag til Paris og åpner VM lørdag mot vertsnasjonen Frankrike.

Deretter venter Sveits søndag og Slovenia tirsdag. Tøff, men høyst overkommelig motstand for det norske laget.

– Det blir stort fokus inn mot dem. Med tre tøffe kamper på fire dager gjelder det å være forberedt, fortsetter Thoresen.

Ishockey Norge-Slovakia (0-3)

NY SJEF: Landslagssjef Petter Thoresen leder Norge for første gang i et mesterskap etter at han tok over for Roy Johansen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Tøffere motstand

For etter de tre første kampene venter de større, sterkere og bedre nasjonene på rekke og rad i norges gruppe.

Etter Slovenia-kampen møter Norge Tjekkia, Finland, Canada og til slutt Hviterussland i den siste gruppespillskampen 16. mai, før en eventuell kvartfinale.

Norge tapte begge oppgjørene i dobbeltlandskampene mot Slovakia i den siste testen på Hamar i forrige uke.

– Det blir utfordrende. Vi har spilt åtte treningskamper uten å ha fullt lag, men nå gjelder det å være klare mot Frankrike, sier Jonas Holøs til NRK.

– Vi må nesten vinne den. Gjør vi ikke det, må vi vinne den neste. Og sånn fortsetter det. Det blir kult å møte vertsnasjonen først med fullt trøkk i hallen, fortsetter han.

– Slitt med å score mål

Norge tapte 3-2 og 3-0 i treningskampene mot Slovakia.

Landslagssjef Petter Thoresen må blant annet klare seg uten kaptein og forsvarsbautaen Ole Kristian Tollefsen i mesterskapet på grunn av en hjernerystelse.

Petter Thoresen skal for første gang lede Norge i et mesterskap og mener laget må tette bedre igjen bakover.

– Vi har sluppet inn tre mål i stort sett hver eneste treningskamp, og det er kanskje ett for mye med tanke på at vi har slitt med å score mål. Jeg håper vi kan få litt bedre overtall og knipe ett mål bakover, så blir det kanskje noen poeng, sier Thoresen.

– Ikke veldig nervøs

Norge kom på en 10. plass i VM i Russland i fjor.

Men både i 2008, 2011 og 2012 klarte laget å spille seg til kvartfinalen - den gangen under Roy Johansens ledelse.

Jonas Holøs frykter ikke den antatt sterke norske gruppa.

– Jeg er ikke så veldig nervøs. Vi skal spille sju kamper, og fire av dem er kanskje kamper vi kan vinne og absolutt bør være med i. I de tre siste kampene er vi absolutt «underdogs» der poeng er bonus, sier Jonas Holøs.

Det er 16 lag i VM fordelt på to puljer. De fire beste i hver pulje går til kvartfinale. Det svakeste laget i hver pulje rykker ned i 1. divisjon.

Siste nytt

  • Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

    Xavi Hernández (44) skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren.

    Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag.

    – Jeg endret meningen min fordi jeg følte full tillit fra presidenten, styret og spillerne. Dette prosjektet er ikke ferdig enda, sa Xavi om helomvendingen.

    Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De hadde lyktes med å overtale ham til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden.

    – Det har vært en kompleks situasjon, men vi har en trener som alltid tenker på det beste for klubben. Det er gode nyheter for oss, sa Laporta under pressekonferanse.

    For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen.

    Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben i lengden var for slitsom.

    Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og han vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden.

    (©NTB)

    AC Milan v FC Barcelona - Preseason Friendly
    Foto: ETHAN MILLER / AFP
  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal