– Alt handler om de tre første kampene

Norge vet trolig om kvartfinaldrømmen lever eller ikke allerede før halvparten av gruppekampene er spilt i ishockey-VM, som starter lørdag.

Patrick Thoresen

KLAR FOR VM: Patrick Thoresen (midten) mener de tre første kampene i Norges gruppe i VM blir avgjørende. Her jubler han med Jonas Holøs (t.v.) og Niklas Roest over scoring i treningskampen mot Tyskland i april. Norge vant 5-2 i Kristins hall på Lillehammer.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Klart de tre kampene blir veldig avgjørende. Det er tre gode lag, men samtidig lag vi skal kunne ta poeng mot, sier Patrick Thoresen til NRK.

– Må være forberedt

De norske iskrigerne reiste torsdag til Paris og åpner VM lørdag mot vertsnasjonen Frankrike.

Deretter venter Sveits søndag og Slovenia tirsdag. Tøff, men høyst overkommelig motstand for det norske laget.

– Det blir stort fokus inn mot dem. Med tre tøffe kamper på fire dager gjelder det å være forberedt, fortsetter Thoresen.

Ishockey Norge-Slovakia (0-3)

NY SJEF: Landslagssjef Petter Thoresen leder Norge for første gang i et mesterskap etter at han tok over for Roy Johansen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Tøffere motstand

For etter de tre første kampene venter de større, sterkere og bedre nasjonene på rekke og rad i norges gruppe.

Etter Slovenia-kampen møter Norge Tjekkia, Finland, Canada og til slutt Hviterussland i den siste gruppespillskampen 16. mai, før en eventuell kvartfinale.

Norge tapte begge oppgjørene i dobbeltlandskampene mot Slovakia i den siste testen på Hamar i forrige uke.

– Det blir utfordrende. Vi har spilt åtte treningskamper uten å ha fullt lag, men nå gjelder det å være klare mot Frankrike, sier Jonas Holøs til NRK.

– Vi må nesten vinne den. Gjør vi ikke det, må vi vinne den neste. Og sånn fortsetter det. Det blir kult å møte vertsnasjonen først med fullt trøkk i hallen, fortsetter han.

– Slitt med å score mål

Norge tapte 3-2 og 3-0 i treningskampene mot Slovakia.

Landslagssjef Petter Thoresen må blant annet klare seg uten kaptein og forsvarsbautaen Ole Kristian Tollefsen i mesterskapet på grunn av en hjernerystelse.

Petter Thoresen skal for første gang lede Norge i et mesterskap og mener laget må tette bedre igjen bakover.

– Vi har sluppet inn tre mål i stort sett hver eneste treningskamp, og det er kanskje ett for mye med tanke på at vi har slitt med å score mål. Jeg håper vi kan få litt bedre overtall og knipe ett mål bakover, så blir det kanskje noen poeng, sier Thoresen.

– Ikke veldig nervøs

Norge kom på en 10. plass i VM i Russland i fjor.

Men både i 2008, 2011 og 2012 klarte laget å spille seg til kvartfinalen - den gangen under Roy Johansens ledelse.

Jonas Holøs frykter ikke den antatt sterke norske gruppa.

– Jeg er ikke så veldig nervøs. Vi skal spille sju kamper, og fire av dem er kanskje kamper vi kan vinne og absolutt bør være med i. I de tre siste kampene er vi absolutt «underdogs» der poeng er bonus, sier Jonas Holøs.

Det er 16 lag i VM fordelt på to puljer. De fire beste i hver pulje går til kvartfinale. Det svakeste laget i hver pulje rykker ned i 1. divisjon.

Siste nytt

 • Drammen møter Kiel

  Drammen fekk den kanskje verst mogelege motstandar i neste runden av kvalifisering til mennenes EHF-cup: Tyske THW Kiel. Kiel er eitt av dei beste laga i verda, med mellom anna Harald Reinkind i troppen. Kampane går 17.-18. november, returkampane 24.-25. november. Drammen spelar borte først.

  – Det bir moro, sjølv om sjansen til å gå vidare er minimale. Vi får sjansen til ein skikkeleg handballfest, seier Drammens trenar Kristian Kjelling til NRK.

  THW Kiel
  Foto: Fadi Al-Assaad / Reuters
 • Zlatan kan bli trippel prisvinner

  Zlatan Ibrahimovic er nominert i tre forskjellige kategorier under MLS Awards. Han kan blant annet bli kåret til årets mest verdifulle spiller. Han er også nominert i kategoriene Årets nykommer og Årets comeback i den amerikanske proffligaen.

  MLS Red Bulls Galaxy Soccer
  Foto: Chris Carlson / AP
 • Bolt tilbys kontrakt på Malta

  Usain Bolt skal være tilbudt en toårskontrakt av den maltesiske fotballklubben Valletta FC. Kontrakten inkluderer spill i klubbens kommende cupfinale, og ifølge klubbdirektør Ghasston Slimen handler tilbudet «om å skrive historie».

  Australia Soccer Bolt
  Foto: Rick Rycroft / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Nasjonsligaen: Norge - Bulgaria