NRK Meny
Normal

– Det som har skjedd før 2005 er foreldet

ULLEVAAL (NRK.NO): Antidoping Norge henlegger Vukicevic-saken, men kan ikke utelukke at treneren har gjort noe galt. Det som skjedde før 2005 tar ikke påtalenemnda stilling til.

Leder av påtalenemnda i Antidoping Norge, Anstein Gjengedal, bekrefter at saken mot Petar Vukicevic er henlagt

VIDEO: - Ikke vår jobb å ta saken videre, sier leder for påtalenemnda i Antidoping Norge, Anstein Gjengedal.

– Det er for så vidt riktig. For uansett er dette foreldet, det er åtte års foreldesfrist. Nå skriver vi januar 2013, så det som har skjedd før 2005 er foreldet, sier leder for påtalenemnda i Antidoping Norge, Anstein Gjengedal, til NRK.no.

Petar Vukicevic

Petar Vukicevic: – Jeg er lettet, sier han om henleggelsen.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Dermed vil ikke Vukicevic bli tiltalt etter at innholdet i e-postutvekslingen mellom han og en serbisk kollega ble kjent i november.

I e-postene fra 2001-2003, som ble offentliggjort av Dagbladet, skal det ha blitt spurt om forhold rundt forbudte stoffer.

Petar Vukicevic selv har hevdet at epostene har blitt manipulerte.

Grundige undersøkelser

Men etter å ha undersøkt epostene og snakket med rundt 40 vitner, har Antidoping Norge et annet syn på saken.

– Vår konklusjon er at vi ikke kan se at de er manipulert, kommenterer Gjengedal i et møte med pressen på Ullevaal mandag kveld.

– Vi har brukt mye tid og ressurser på denne saken. Vi har hatt samtaler med over 40 personer, noen er blitt avhørt flere ganger, og vi har foretatt grundige undersøkelser for å få verifisert om epostene er forfalsket eller ikke.

Til VG Nett sier han følgende om innholdet i e-postene:

– Innholdet i e-postene var slik at vi måtte undersøke det. Når vi sier det, betyr det at vi synes innholdet er merkelig fra en trener, sier Gjengedal.

– Saken er avsluttet

Antidoping Norge anser seg likevel ferdig med saken på grunn av foreldesfristen, og tar ikke stilling til skyldspørsmål.

Hva som skjer videre med Petar Vukicevic, er opp til Idrettsforbundet og Friidrettsforbundet.

– Vi har informert Idrettsforbundet og Friidrettsforbundet om vår konklusjon. Det har vært vår informasjon til disse to forbundene, sier Gjengedal.

– Vukicevics advokat tolker dette som en renvasking. Hva er din kommentar til det?

– Vi har trukket vår konklusjon i pressemeldingen, og da får det være opp til andre å vurdere innholdet av den, er Gjengedals korte kommentar.

– Fra Antidoping Norge sin side er saken avsluttet. Det er ikke vår oppgave å gå videre med denne saken nå, sier han til NRK.no.

Lettet Vukicevic

NRK.no møtte Vukicevic utenfor hjemmet hans i Lommedalen mandag ettermiddag.

– Jeg er lettet, sier han kort om henleggelsen.

Det er ennå uvisst hva som skjer med Petar Vukicevic videre. Siden saken dukket opp, har Vukicevic vært utestengt fra Friidrettsforbundet

Til NRK.no forteller advokat Vidar Strømme at Vukicevic skal i møte med friidrettsforbundet i kveld, for å avgjøre friidrettstrenerens skjebne.

Mener at e-postene er manipulert av hans eks-kone som hevn.

VIDEO: Se intervju med Petar Vukicevic der han sier at han er uskyldig.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal