NRK Meny
Normal

– Alltid greit å sette seg i respekt

Kjetil Jansrud vant den eneste treningen før utfor-premieren, og nå tror han på suksess fra sesongstart.

Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud er klar for verdenscupstarten.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

For første gang på mange sesonger har Kjetil Jansrud hatt en skadefri sesongoppkjøring, og selv om han er litt usikker på hvor han står, så håper han å slå godt i fra seg.

SPO-WIT-SKI-AUDI-FIS-ALPINE-SKI-WORLD-CUP---MEN'S-DOWNHILL-TRAIN

Kjetil Jansrud var raskest på den første utfortreningen i Lake Louise.

Foto: Christophe Pallot/Agence Zoom / Afp

– Jeg er nok ikke den største favoritten, men det skal jeg gjøre noe med, sier en tent Kjetil Jansrud til NRK.no, før utforrennet i Lake Louise i Canada.

Jansrud tror at han aldri har vært bedre forberedt til en sesong, og har vært opptatt av å skulle være med fra starten av.

– Det har vært et stort mål i år å være klar til Lake Louise, og ikke klar til februar og VM, forteller han.

Raskest på trening

Kjetil Jansrud var raskest på den første treningen i Lake Louise, og siden alle de andre er blitt avlyst, har han ikke blitt slått heller.

– Alltid greit å sette seg litt i respekt på den første treningen, gliser Jansrud, før han blir litt alvorlig.

– Jeg kjørte ikke spesielt godt på trening, men tilsvarende tror jeg det var mye dårlig kjøring av de andre også, forteller han. Jansrud forteller at selv om treningstidene ikke har noe å si for rennet, så er det greit å vise både for seg selv og andre at han er klar for å kjøre fort.

Vil gli godt

Jansrud mener han er litt bedre på alle områder før årets sesong, og er nå rangert for verdens beste fartskjører. Han er nummer én i Super-G og nummer to i utfor.

Men foreløpig har han vært best i de mer tekniske utforløypene, og ikke så bra på de med høyest fart, slik som i Lake Louise.

– Det er utfor-utfor, hvor jeg har har hatt en tendens til å tape litt på de flate områdene. Får jeg til glipartiene i år, så bør jeg henge godt med, forteller han.

Kjetil Jansrud

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal