Hopp til innhold

Allardyce ferdig som landslagssjef

Englands landslagssjef Sam Allardyce må slutte. Det bekrefter FA tirsdag.

SOCCER-ENGLAND/PRESSCONFERENCE/ England - Sam Allardyce Press Conference

MÅTTE GÅ: Sam Allardyce.

Foto: Andrew Couldridge / Reuters

Allardyce går av som engelsk landslagssjef i fotball etter avsløringene om at han skal ha bidratt til å undergrave overgangsreglene i engelsk fotball.

Englands fotballforbund (FA) bekrefter avgangen til landslagssjefen tirsdag kveld.

På twitter skriver FA at Allardyce «has left his position», med andre ord at han er ferdig som landslagssjef.

Laster Twitter-innhold

Satte i gang gransking

Det var storavisen The Telegraph som mandag offentliggjorde opptak hvor Allardyce sier seg villig til å gi råd om hvordan overgangsreglene i engelsk fotball kan omgås mot en betydelig pengesum.

Utover tirsdagen kom det fram stadig nye momenter i saken.

Allardyce skal ha snakket nedsettende om både forgjenger Roy Hodgson, spillere og egen arbeidsgiver og også ha gått til angrep på det engelske skatteverket (HMRC) med sterke ord som den mest korrupte businessen i Storbritannia.

FA iverksatte umiddelbart etterforskning mot sin landslagssjef, og tirsdag meldte flere medier at Allardyce satt i møte med ledelsen i forbundet.

I uttalelsen fra fotballforbundet i kveld, skriver de at hans oppførsel er upassende for en landslagssjef, og at Allardyce og FA har kommet til enighet om at han skal fratre med umiddelbar virkning.

Les også: Flod om Allardyce-forhandlinger: – Penger gikk andre veier enn vi ville

Kortvarig jobb

Allardyce ble ansatt som engelsk landslagssjef etter sommerens EM-sluttspill i Frankrike. Det engasjementet ble altså svært kortvarig.

Han hadde drømmejobben i bare 67 dager. Det engelske fotballforbundet (FA) hadde ikke noe valg etter hvert som skandalen vokste fra time til time.

U21-treneren Gareth Southgate tar over ansvaret for A-laget de neste fire kampene som skal spilles mot Malta, Slovenia, Skotland og Spania. Fotballforbundet vil samtidig starte arbeidet med å finne Allardyces etterfølger.

Allardyce skulle etter planen offentliggjøre sin neste landslagstropp på søndag.

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal