NRK Meny
Normal

Tarjei Bø om combacket: – Aldri følt mindre press

OBERHOF/OSLO (NRK): Etter mer enn et halvt år med sykdom og opptrening er Tarjei Bø i kveld omsider klar for verdenscupen igjen.

Tarjei Bø

Tarjei Bø går lørdag sitt første verdenscuprenn etter det lange sykdomsavbrekket. Men det er i VM i februar at toppformen skal prikkes inn. Her fra VM i fjor.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg er litt spent, jeg skal innrømme det. Jeg har trent for meg selv i flere måneder nå, og har ikke fått matchet meg mot noen. Det har bare vært meg og en pulsklokke, forteller Tarjei Bø til NRK.no.

– Får prøve å overraske

Bø har hatt trøbbel med irritasjon i luftveiene i flere måneder, og det var lenge usikkert hva som feilet ham. Etter omfattende undersøkelser, av blant annet to hjerteleger, mener legene nå at luftveisinfeksjonen skyldtes TWAR-bakterien - som først ble utelukket at var problemet.

– Det er nok mange som andre som har vært gjennom det jeg har vært gjennom som aldri ville turt å stille til start. Jeg synes det er artig å være tilbake, så får jeg prøve å overraske litt i stedet, sier han

Ingen forventninger

Sykdommen har hindret ham fra å trene hardt siden i sommer, og han har ikke gått et eneste verdenscuprenn denne sesongen. Nå er han endelig friskmeldt, tilbake i normal trening, og klar for å teste seg selv igjen mot verdenseliten i skiskyting. Men det lange avbrekket har dempet forventningene til stryningen.

– Jeg har aldri følt mindre press enn det jeg gjør nå. I fjor følte jeg en del press på grunn av sesongen jeg hadde året før, og da det gikk litt skeis tenkte jeg at jeg fortsatt hadde mye å bevise. Nå føler jeg at det å komme tilbake i seg selv er en seier, sier han.

Droppet stafetten fredag

– Selv om jeg sier at jeg ikke har lyst til å vinne, så vil jeg heller ikke bli sist. Jeg vil ha en ok plassering, men for første gang så har jeg ingen grunn til å gå ut med høye forventninger. Men Jeg har ingen testløp, ingen resultater, jeg har ikke banket noen på trening. Jeg har ikke gjort noe som helst.

Han ble ikke tatt ut til fredagens stafett der Norge havnet på andreplass bak Russland. Det forventet han heller ikke, ikke uten å ha gått et eneste skirenn denne sesongen. Etter å ha snakket med treneren sin ble de også enige om at tre renn den første helgen tilbake var litt mye.

– Jeg tror det var best for laget og meg selv, sier Bø lattermildt og legger til:

– Jeg får heller gå stafett neste uke.

– Kommer ikke til VM uten å gå skirenn

Målet er uansett VM i Nove Mesto i februar. Verdenscuprennene nå skal brukes til å prikke inn toppformen til mesterskapet.

– Jeg har lagt en plan hvor jeg skal prøve å skrape sammen litt overskudd til VM, forteller stryningen.

Forventer du å bli ta ut til VM-laget da?

– Akkurat nå er jeg utenfor laget, for jeg har ikke gått ett eneste renn. Nå er det seks-syv stykker foran meg. Jeg får bruke de neste to-tre helgene til å gå meg inn blant de seks. Du kommer ikke til VM uten å gå skirenn, sier Bø.

Siste nytt

 • Zucca-mål var ikke nok for Rangers

  Mats Zuccarellos mål mot St. Louis Blues var ikke nok for New York Rangers som tapte 4–3 borte natt til søndag. Zuccarello utlignet midtveis i kampen, før Rangers tok ledelsen 3-2. Men Blues utlignet, før de på overtid vant kampen 4–3.

  Mats Zuccarello
  Foto: Abbie Parr / AFP
 • Norge på åttendeplass

  Norge endte på en åttendeplass i langrenn blandet stafett i Paralympics. Ukraina stakk av med gullet.

  Laget, bestående av Trygve Steinar Larsen, Johannes Birkelund, Birgit Skarstein og Vilde Nilsen, var over to minutter bak.

  Mixed stafett
  Foto: Thomas Lovelock / AP
 • Manchester United slo tilbake

  José Mourinho fikk pusterom etter mesterliga-smellen da Manchester United tok seg til semifinale i FA-cupen med 2-0 over Brighton lørdag. Lukaku og Matic scoret målene. Tottenham skaffet seg semifinalebillett tidligere lørdag etter 3-0 over Swansea.

  Manchester United's Nemanja Matic
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Skiskyting - Young Star
V-cupfinale alpint: Storslalåm, kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale alpint: Storslalåm 1. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang kvinner
V-cupfinale alpint: Slalåm, menn
Vinterstudio
Sportssøndag: V-cup alpint og langrenn
V-cupfinale alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cupfinale langrenn: 10 km jaktstart fri teknikk, kvinner
V-cup skiskyting: Jaktstart kvinner