NRK Meny
Normal

– Akkurat nå er det nok ganske mørkt

Anders Jacobsen får ikke hoppe i storbakken og var så skuffet etter laguttaket at han ikke orket å snakke med trener Alexander Stöckl.

Anders Jacobsen

UTELATT: Anders Jacobsen får ikke hoppe i storbakken.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Anders Jacobsen får ikke hoppe i storbakken i Falun-VM. I stedet er det unggutten Johann Andre Forfang som skal få kjempe om en topplassering.

– Akkurat nå er ikke Jacobsen i stand til å ta ut sitt beste. Forfang har vært stabilt bedre i hoppene sine på trening, sa landslagstrener Alexander Stöckl på dagens pressekonferanse i Falun.

Jacobsen var naturlig nok svært skuffa over vrakingen.

– Det er vanskelig når vi er så tett sammen. I fem minutter var ikke Jacobsen i stand til å prate med meg, men 30 minutter senere spiste han middag med resten av laget. Det er stort, sier Stöckl

– Ikke noe artig

Anders Bardal deler rom med Jacobsen i Falun og merket tydelig skuffelsen til lagkameraten.

– Det merkes litt de siste dagene før et sånt laguttak, at det er ekstra kamp om plassene. Vi er en gjeng med kompiser på tur. Jacobsen er skuffa og lei seg og det er ikke noe artig, men vi veit alle sammen at det er sånn det er, sier Bardal.

– Det er en slag i midtgulvet å få en sånn beskjed, sier NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen.

– Jacobsen må glemme det og begynne å trene mot nye mål. Jeg tror han klarer det selv om det akkurat nå er ganske mørkt.

Gjort gode hopp

Johann Andre Forfang

SKAL HOPPE: Johann Forfang får sjansen i storbakken.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Johann Forfang er fersk juniorverdensmester og tok en pallplass i skiflygning i Vikersund, så 19-åringen har vist at han kan takle presset. I normalbakken ble han disket på grunn av for stor hoppdress.

– Jeg trives godt i denne bakken og har fått gjort noen gode hopp. Jeg gleder meg veldig til å få konkurrert, sier Forfang.

– Flere utøvere har mulighet til å ta medalje. Det er en bakkestørrelse som nordmenn trives i. Treningen har vært bra og jeg har sett flere hopp med stort potensial, sier Stöckl.

Siste nytt

 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansen overfor NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix
 • Haver-Løseth på fjerdeplass

  Nina Haver-Løseth kom på fjerdeplass i slalåmrennet i Åre i Sverige. Hun kjørte seg opp fra en syvende plass i første omgang. Løseth lå på tredjeplass helt til første omgangs beste, Mikaela Shiffrin, kjørte ned og vant suverent.

  Nina Haver-Løseth under verdenscupfinalen i slalåm i Åre
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportslørdag: Raw Air Vikersund, Eliteserien Lillestrøm - Sarpsborg 08 og V-cup skøyter
V-cup hopp: Raw Air
4-4-2 med Schau og Aune
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Rosenborg - Kristiansund
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
Paralympics
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale