NRK Meny
Normal

– Akkurat nå er det nok ganske mørkt

Anders Jacobsen får ikke hoppe i storbakken og var så skuffet etter laguttaket at han ikke orket å snakke med trener Alexander Stöckl.

Anders Jacobsen

UTELATT: Anders Jacobsen får ikke hoppe i storbakken.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Anders Jacobsen får ikke hoppe i storbakken i Falun-VM. I stedet er det unggutten Johann Andre Forfang som skal få kjempe om en topplassering.

– Akkurat nå er ikke Jacobsen i stand til å ta ut sitt beste. Forfang har vært stabilt bedre i hoppene sine på trening, sa landslagstrener Alexander Stöckl på dagens pressekonferanse i Falun.

Jacobsen var naturlig nok svært skuffa over vrakingen.

– Det er vanskelig når vi er så tett sammen. I fem minutter var ikke Jacobsen i stand til å prate med meg, men 30 minutter senere spiste han middag med resten av laget. Det er stort, sier Stöckl

– Ikke noe artig

Anders Bardal deler rom med Jacobsen i Falun og merket tydelig skuffelsen til lagkameraten.

– Det merkes litt de siste dagene før et sånt laguttak, at det er ekstra kamp om plassene. Vi er en gjeng med kompiser på tur. Jacobsen er skuffa og lei seg og det er ikke noe artig, men vi veit alle sammen at det er sånn det er, sier Bardal.

– Det er en slag i midtgulvet å få en sånn beskjed, sier NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen.

– Jacobsen må glemme det og begynne å trene mot nye mål. Jeg tror han klarer det selv om det akkurat nå er ganske mørkt.

Gjort gode hopp

Johann Andre Forfang

SKAL HOPPE: Johann Forfang får sjansen i storbakken.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Johann Forfang er fersk juniorverdensmester og tok en pallplass i skiflygning i Vikersund, så 19-åringen har vist at han kan takle presset. I normalbakken ble han disket på grunn av for stor hoppdress.

– Jeg trives godt i denne bakken og har fått gjort noen gode hopp. Jeg gleder meg veldig til å få konkurrert, sier Forfang.

– Flere utøvere har mulighet til å ta medalje. Det er en bakkestørrelse som nordmenn trives i. Treningen har vært bra og jeg har sett flere hopp med stort potensial, sier Stöckl.

Siste nytt

 • OL-sjef siktet for korrupsjon

  Carlos Nuzman, sjefen for fjorårets OL i Rio de Janeiro, er formelt siktet for korrupsjon, hvitvasking, skatteunndragelse og kriminell virksomhetsledelse. Nuzman er fra før suspendert fra sine verv i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

  Brazil Nuzman Arrested
  Foto: Silvia Izquierdo / AP
 • Fem kamper for Ylven

  Vålerengas Martin Laumann Ylven er utestengt i fem kamper for den røffe taklingen mot Alexander Wall i søndagens kamp mot Frisk Asker.

  Vålerenga har akseptert straffen.

  GET-Ligaen i hockey: Storhamar - Vålerenga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Sveitsisk støtte til OL i Sion

  Den sveitsiske regjeringen garanterer 6,7 milliarder kroner i økonomisk støtte dersom Sion arrangerer vinter-OL i 2026, men de er fortsatt avhengig av folkets støtte i en folkeavstemning.

  Video V-cup alpint: Superkombinasjon utfor 13.01.12
  Foto: Nyhetsspiller

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vipers-Oppsal