NRK Meny
Normal

Hevder «Kyllingen» skal innrømme doping

Den danske syklisten Michael Rasmussen kaller inn til pressekonferanse torsdag. Der skal han ifølge danske aviser innrømme at han har brukt ulovlige dopingmidler.

CYCLING-DNK-RASMUSSEN CYCLING-DNK-RASMUSSEN

Michael Rasmussen var en av de store internasjonale sykkelprofilene frem til han ble kastet ut av laget Rabobank etter brudd på meldeplikten.

Foto: BRIAN RASMUSSEN / AFP

 • NRK.no streamer pressekonferansen med Rasmussen direkte klokken 14.00. Se den i vinduet over artikkelen eller ved å trykke på denne lenken.

– Torsdag klokken 14.00 i Herning vil Michael Rasmussen stå frem og innrømme et omfattende dopingmisbruk i sin tid som sykkelrytter, skriver sporten.dk.

Avisen er én av flere danske medier som mener å vite at Rasmussen i dag kommer til å stå frem og bekrefte mistankene mange har hatt om ham.

Tidligere lagkamerater har tilstått

38-åringen var en av de store sykkelprofilene på midten av 2000-tallet, og vant blant annet klatretrøyen i Tour de France i 2005 og 2006.

Den siste tiden har nederlansk presse avslørt stadig nye biter av den organiserte dopingbruken som skal ha foregått i danskens daværende lag Rabobank.

Flere syklister fra laget har også stått frem og innrømmet at de har dopet seg.

Dette har ført til et massivt press også på Rasmussen, som i mange år er blitt beskyldt for det samme. Han har avfeid hver eneste anklage.

Senest for en uke siden fortalte den dopingtatte, tidligere Rabobank-rytteren Thomas Dekker om dopingkulturen som rådet i laget.

– Doping var en del av livsstilen til flere av mine lagkamerater og kolleger. Det var en del av jobben som syklist. Jeg trodde det var veien til suksess, siden alle de beste rytterne gjorde det, sier han til NRC Handelsblad.

Fratatt tour-ledelse og sparket

19. juli 2007 ble det kjent at Rasmussen hadde oppgitt feilaktige opplysninger om hvor han befant seg, og ble dømt for brudd på dopingreglementet.

Det førte til at han ble fratatt ledelsen sin i Tour de France, og deretter kastet ut av Rabobank. Han ble også utestengt fra sykkelsporten i to år.

Rasmussen har aldri levert en positiv dopingprøve.

I dag sykler Rasmussen for et dansk kontinentallag, ChristinaWatches/Onfone. Det er laget som kaller inn til pressekonferansen i dag. I pressemeldingen står det at lagets eiere, Claus og Christina Hembo, kommer til å være tilstede.

CYCLING-JUSTICE-RASMUSSEN-RABOBANK

Rasmussen saksøkte sin tidligere arbeidsgiver Rabobank for 40 millioner kroner etter at de ga ham sparken da han brøt meldeplikten i 2007.

Foto: JERRY LAMPEN / Afp

Turbulent tid for sykkelsporten

Innrømmelsen kommer i alle tilfeller etter det som har vært en svært turbulent tid i sykkelsporten.

De siste månedene har stadig nye proffsyklister innrømmet dopingbruk.

For to uker siden kom den hittil største innrømmelsen da Lance Armstrong la kortene på bordet i intervju med talkshow-dronningen Oprah Winfrey.

Også norsk sykkelsport har hatt en større avsløring. Steffen Kjærgaard innrømmet i høst at han dopet seg da han syklet for samme lag som Lance Armstrong tidlig på 2000-tallet. Kjærgaard var i en årrekke sportssjef for Norges Cykleforbund.

Nordhaug oppgitt over «dopingspøkelset»

Den norske syklisten Lars Petter Nordhaug sykler i dag for Blanco Pro Cycling, som er det nye navnet til Rabobank.

Grunnen til navneskiftet var at banken Rabobank trakk seg som hovedsponsor etter de mange dopingavsløringene i sykkelsporten.

Nordhaug har tidligere uttalt til NRK at han føler lagets tidligere dopingsynder går utover dagens ryttere.

– Det går ut over oss unge ryttere som har helt andre holdninger enn det vi har sett tidligere. Man ender opp som et offer for tidligere synder, sa han.

Siste nytt

 • Nytt nederlag for Zuccarello

  Drømmen om NHL-sluttspill henger i en enda tynnere tråd for New Yorks Rangers og Mats Zuccarello etter nok et tap. Det endte 3-4 mot Philadelphia Flyers. Det er ti poeng opp til New Jersey Devils, som har den siste «wild card»-plassen.

  Video Zucca spent foran ny sesong
  Foto: Nyhetsspiller
 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale hopp: Skiflyging
Sport i dag med V-cupfinaler, skiskyting og hopp
Sport i dag
Privatlandskamp fotball menn: Norge - Australia
VM kunstløp: Friløp kvinner