Hopp til innhold

73 utøvere dopingfelt fra OL i London

Det internasjonale testbyrået (ITA) har analysert 2727 dopingprøver fra OL i London 2012 på nytt. Arbeidet har ledet til 73 nye positive prøver.

Med nye analyseverktøy har testbyrået avslørt flere utøvere som brøt reglene for bruk av ulovlige stoffer under OL i London 2012.

73 av de 2727 prøvene som passerte kontrollen for ti år siden, har vist seg å inneholde spor av forbudte stoffer. Resultatene har ført til at 31 medaljører i fire grener har måttet returnere sine medaljer, opplyser ITA i en pressemelding.

– Resultatet viser tydelig at i kampen mot doping skal alle midler vi har til rådighet tas i bruk for å beskytte rettferdigheten og utøverne, sier ITA-direktør Benjamin Cohen.

– Noen ganger er tid et slikt verktøy som gjør det mulig å ta ny vitenskap og nye metoder i bruk på prøver som ble avgitt for flere år siden, fortsetter han. (NTB)

The London 2012 Olympic Games
Foto: Timo Jaakonaho / NTB

Siste nytt

 • Dårlig start og slutt ødela for Hovland

  Viktor Hovland fikk bogey på første og siste hull i PGA-turneringen i California. Da hjalp det ikke at han spilte solid på de 16 andre hullene.

  Da han avsluttet sin første runde var han på delt 48.-plass, to slag under par.

  Hovlands ball havnet utenfor banen og deretter i en sandgrav på første hull, og han greide ikke å unngå bogey. Det gjorde han derimot på de 16 neste hullene, og på 5., 7., 9. og 13. hull ble det birdie. På siste hull tok den sterke rekken slutt. Da var han innom sandgrav og rough på vei mot en ny bogey. (NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: Matt York / AP
 • Domstol avviser saken mot Kyrgios

  Den australske tennisstjernen Nick Kyrgios har under et rettsmøte i Canberra erklært seg skyldig i mishandling, men domstolen avviser saken mot ham.

  Saken dreide seg om en hendelse med en tidligere kjæreste i Canberra i 2021.

  Ifølge dommeren i rettsmøtet var Kyrgios handling «en enkelthendelse basert på dumhet eller frustrasjon», og saken går med det ikke til rettssak.

  27-åringens advokater hadde i forkant av saken forsøkt å få den avvist med henvisning til tennisspillerens psykiske helse.

  Australieren er rangert som nummer 20 i verden. (NTB)

  US Open Tennis
  Foto: Adam Hunger / AP
 • Bremer sendte Juventus til semifinale

  Juventus er klar for semifinale i den italienske cupen etter 1-0 seier over Lazio. Juventus spilte sterkt fra start, men fant ikke veien til nettmaskene før det 44. minutt da brasilianeren Bremer nikket ballen i mål etter et innlegg fra Filip Kostic.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Marco Alpozzi / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste