6000 så Lillehammer avgjøre dramatisk derby

Storhamar snudde mjøsderbyet på 20 sekunder og ledet også 3-1, men Lillehammer slo voldsomt tilbake og stilnet nesten 6.000 Storhamar-supportere i spilleforlengelsen.

Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar (2-3)

SCORET: Joakim Eidsa Arnestad satte inn et av målene i mjøsderbyet på Hamar.

Brendan Ellis var nest sist på 3-3-målet i CC Amfi, og ble også den store helten da han avgjorde lokaloppgjøret mellom Storhamar og Lillehammer.

Hamar-laget var best foran over 10.000 tilskuere i «Hockey Classic» på Lillehammer i november, men guttene fra OL-byen fikk sin hevn i nok et godt besøkt derby. Nesten 6.000 tilskuere ble torsdag vitne til at serielederen fikk trøbbel.

Joey Benik sørget for at LIK ledet 1-0 etter første periode, men Steffen Thoresen og Victor Svensson snudde kampen på 20 sekunder. Joakim Jensen økte ledelsen før opphentingen startet.

Stephan Vigier og Joakim Eidsa Arnestad sørget for spilleforlengelse der Ellis ble den store helten. Lagene møtes igjen i Kristins Hall lørdag.

Storhamar leder fortsatt

Et skadeplaget Storhamar står nå med to strake tap, men har likevel hele 12 poeng ned til Sparta. De røk hele 1-4 i torsdagens Østfold-derby mot Stjernen.

Dan-Fredrik Nygård ga Stjernen ledelsen like før første pause. Petter Røste Fossen la på til 2-0 kun to minutter ut i midtperioden før hardhausen Tommy Kristiansen skapte spenning i kampen med sin 1-2-scoring kun ett minutt ut i den siste perioden.

Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar

SCORET: Stephan Vigier.

Gjestene presset på for utligning, men Mikael Mikalsen økte til 3-1 kun fem minutter etter Kristiansens redusering. Halvannet minutt før slutt punkterte Anders Pedersen kampen med sin 4-1-scoring etter at Sparta hadde tatt ut keeper i jakten på redusering.

Olsen ble VIF-helt

Vålerenga slo Frisk Asker 3-2 i etter forlengning i Furuset Forum. Taylor Foster ga gjestene ledelsen etter 5.48 av første periode, men Tobias Lindström utlignet på straffeslag tre minutter ut i midtperioden.

Kampen var snudd da Rasmus Ahlholm satte inn 2-1 kun 30 sekunder før midtperioden var over, men Nick Pageau utlignet til 2-2 etter 47.34. I spilleforlengningen ble Vålerengas Thomas Olsen matchvinner da han satte inn 3-2 etter 61.50.

I de øvrige kampene viste Oilers at pila peker rett vei med 4-1-seier over formsvake Kongsvinger. Lørenskog vant den viktige bunnduellen mot MS hele 7-2.

• Foss fortsatt i ledelsen i Tour of the Alps

Tobias Foss kom inn sammen med hovedfeltet på den andre etappen i Tour of the Alps tirsdag.

Nordmannen vant åpningsetappen i rittet mandag og beholder ledelsen i sammendraget etter tirsdagens etappe.

Den italienske veteranen Alessandro De Marchi vant etappen solo, mens også Patrick Gamper og Simon Pellaud kom inn før feltet.

Foss ble nummer 13 på etappen, med Torstein Træen like bak på 23. plass.

Rittet avsluttes fredag.

Tobias Foss
  • Jonas Vingegaard utskrevet fra sykehus etter skrekkvelten i Baskerland

Sykkelstjernen Jonas Vingegaard er ute av sykehuset etter den stygge krasjen i Baskerland rundt for tolv dager siden.

Vingegaards lag Visma opplyser om nyheten på X.

Vingegaard takker i samme melding for all støtten han har fått siden velten.

Dansken havnet på sykehus med omfattende skader for halvannen uke siden. i tillegg til kragebeinsbrudd og flere ribbeinsbrudd fikk Vingegaard også påvist punktert lunge og en betennelse i lungevevet.

27 år gamle Vingegaard har vunnet Tour de France de to siste årene. Nå ser det ut til at den kommende perioden vil handle om å rekke årets utgave av Touren. (NTB)

Jonas Vingegaard
  • Norge medarrangør av VM 2031 for menn

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har tildelt håndball-VM for menn til Norge, Danmark og Island. Vertskapsbyer er ikke klart.

– Det blir et mesterskap hvor vi viser fram bredden i nordisk håndball, kultur og folkeliv. Danmark har vi samarbeidet med flere ganger allerede, mens det blir spennende å utvikle vennskapet med Island på nye måter. Vi gleder oss, sier Norges håndballpresident Kåre Geir Lio.

Norge er også medarrangør av VM i 2025 for menn. Mesterskapet da skal da arrangeres sammen med Danmark og Kroatia, med finale i Telenor Arena.

EM i 2026 for menn skal også spilles i Norge, da med Danmark og Sverige som medarrangør.

I tillegg skal EM i 2028 for kvinner spilles i Norge, Danmark og Sverige.