NRK Meny
Normal

6.plass i EM for ungdom

Peter Flermoen fra Harstad spilte en knallsterk turnering under EM for ungdom i Montenegro, og endte til slutt på en solid 6. plass i U12 klassen.

BEST I NORDEN: Peter Flermoen
Foto: Privat

Med 7 av 9 mulige poeng tapte unggutten bare to partier i løpet av turneringen. Med sin 6.plass tangerer han også den norske rekorden for denne klassen. Magnus Carlsen kom på samme plassering da han deltok i 2002.

Leder i Ungdommens Sjakkforbund, Håvar Løvik er svært imponert over Flermoens innsats.

-Fantastisk bra! Dette må være noe av det sterkeste en Normann har gjort i et EM, det viser at gutten har talent, sier han. Før turneringen hadde Løvik et håp om å få gutten inn blant de 10 beste, noe han da klarte med glans!

- Han bor langt fra det sterke sjakkmiljøet i Nord-Norge, så det koster mye å få god matching. Det er morsomt at han lykkes.

Hva synes du om innsatsen? Legg inn dine kommentarer i Sjakkforumet!

De øvrige norske deltakerne kom ca midt på tabellen i sine respektive klasser.

Løvik gir også godkjent til den samlede innsatsen til laget. Hans håp før turneringen var 50% score for en samlet tropp, og det manglet ikke mye på at det gikk inn.

-Jeg er storfornøyd med innsatsen til alle sammen. EM er en knalltøff turnering, sier han.

Siste nytt

 • Phil Neville overtar England

  Phil Neville er ansatt som ny sjef for Englands kvinnelandslag i fotball, med har en avtale som gjelder til EM-sluttspillet i 2021.

  Det opplyste Englands fotballforbund tirsdag. 41-åringen har en lang spillerkarriere bak seg i Manchester United, Everton og på Englands landslag.

 • Mascherano forlater Barcelona

  Javier Mascherano forlater Barcelona denne uken, etter sju og en halv sesong. Det melder klubben selv tirsdag.

  Den 33-årige argentineren vil ifølge avisen El Mundo Deportivo allerede fredag slutte seg til kinesiske Hebei China Fortuna.

  Straffesituasjon
  Foto: LLUIS GENE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang menn