NRK Meny
Normal

6.plass i EM for ungdom

Peter Flermoen fra Harstad spilte en knallsterk turnering under EM for ungdom i Montenegro, og endte til slutt på en solid 6. plass i U12 klassen.

BEST I NORDEN: Peter Flermoen
Foto: Privat

Med 7 av 9 mulige poeng tapte unggutten bare to partier i løpet av turneringen. Med sin 6.plass tangerer han også den norske rekorden for denne klassen. Magnus Carlsen kom på samme plassering da han deltok i 2002.

Leder i Ungdommens Sjakkforbund, Håvar Løvik er svært imponert over Flermoens innsats.

-Fantastisk bra! Dette må være noe av det sterkeste en Normann har gjort i et EM, det viser at gutten har talent, sier han. Før turneringen hadde Løvik et håp om å få gutten inn blant de 10 beste, noe han da klarte med glans!

- Han bor langt fra det sterke sjakkmiljøet i Nord-Norge, så det koster mye å få god matching. Det er morsomt at han lykkes.

Hva synes du om innsatsen? Legg inn dine kommentarer i Sjakkforumet!

De øvrige norske deltakerne kom ca midt på tabellen i sine respektive klasser.

Løvik gir også godkjent til den samlede innsatsen til laget. Hans håp før turneringen var 50% score for en samlet tropp, og det manglet ikke mye på at det gikk inn.

-Jeg er storfornøyd med innsatsen til alle sammen. EM er en knalltøff turnering, sier han.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering