NRK Meny
Normal

53 tusendeler unna semifinale

Stian Sivertzen hadde ikke marginene på sin side og røk ut i kvartfinalen i snøbrettcross under X Games i Aspen fredag kveld.

Stian Sivertzen røk ut i kvartfinalen, men det tok lang tid før dommerne ble enige da det var millimetere å snakke om. Kommentering: Thomas Lerdahl og Tom Hovde.

Stian Sivertzen var veldig nærme å gå videre til en semifinale.

Det måtte målfoto til for å avgjøre om Sivertzen gikk videre til semifinale eller ikke. Det var så jevnt, at det var kun 53 tusendeler som sendte 25-åringen ut av konkurransen. Han trodde selv han hadde klart å kvalifisere seg, men klokka var så absolutt ikke på Sivertzens side.

– Det er så kjedelig. Det er selvfølgelig dumt at X Games er over så fort for min del. Men «Shit happens», sier Stian Sivertzen til NRK.

Skuffet Olafsen

Helene Olafsen var tilbake i konkurranse etter skaden hun pådro seg i OL i Sotsji. Men heller ikke hun hadde marginene på sin side fredag. Hun ble felt og røk ut av semifinalen. Det ble dermed ikke det comebacket hun hadde håpet på. En meget skuffet Olafsen stakk rett til skogs uten å prate med noen.

Helene Olafsen blir felt i semifinalen og er dermed ute av medaljekampen i snøbrettcross. Kommentatorer: Thomas Lerdahl og Tom Hovde.

Se Helene Olafsen kjøre semifinale.

– Der er Helene uheldig. Hun fikk en veldig god start her, og så blir hun felt på denne måten og går rett i nettet, sa NRKs kommentator Tom Hovde.

Hilste hjem

Helene Olafsen vant B-finalen og endte til slutt på en 7. plass.

– Her viser Helene virkelig god kjøring. Hun er jo helt klart best i denne B-finalen. Det er virkelig synd at vi ikke får se henne i finalen, sa NRKs kommentator Thomas Lerdahl.

Helene Olafsen smilte etter B-finalen og tok seg tid til å hilse hjem:

– Takk for at dere ser på, jeg skal gjøre det bedre neste gang, sa hun rett i kameraet.

Lindsey Jacobellis tok sitt niende X Games-gull i snøbrettcross.

Siste nytt

 • FIS lar russerne gå verdenscup

  De seks russiske langrennsløperne som er utestengt av IOC på livstid får inntil videre lov til å konkurrere i verdenscupen. Det melder Det internasjonale skiforbundet (FIS) i en pressemelding torsdag. FIS sitt dopingpanel avventer til de får bevis fra IOC før de eventuelt ønsker å utestenge utøverne.

  Belog og Legkov
  Foto: Pierre Teyssot / Afp
 • Bekreftet: Thoresen til Russland

  Storhamar bekrefter på sine nettsider at Patrick Thoresen vender tilbake til SKA St. Petersburg i KHL. – Vi ønsker Patrick masse lykke til i jakten på sitt 3. Gagarin cup-trofe, skriver klubben. Han spiller sin siste kamp for Storhamar på søndag.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Norge slo Tyskland

  Norge måtte slå Tyskland for å gå videre til semifinalen i EM, og «Team Ulsrud» innfridde forventningene. Tyskland holdt følge med nordmennene hele veien, men Ulsrud og gjengen holdt hodet kaldt, og vant til slutt 6-4.

  Team Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad