Hopp til innhold

53 tusendeler unna semifinale

Stian Sivertzen hadde ikke marginene på sin side og røk ut i kvartfinalen i snøbrettcross under X Games i Aspen fredag kveld.

Stian Sivertzen røk ut i kvartfinalen, men det tok lang tid før dommerne ble enige da det var millimetere å snakke om. Kommentering: Thomas Lerdahl og Tom Hovde.

Stian Sivertzen var veldig nærme å gå videre til en semifinale.

Det måtte målfoto til for å avgjøre om Sivertzen gikk videre til semifinale eller ikke. Det var så jevnt, at det var kun 53 tusendeler som sendte 25-åringen ut av konkurransen. Han trodde selv han hadde klart å kvalifisere seg, men klokka var så absolutt ikke på Sivertzens side.

– Det er så kjedelig. Det er selvfølgelig dumt at X Games er over så fort for min del. Men «Shit happens», sier Stian Sivertzen til NRK.

Skuffet Olafsen

Helene Olafsen var tilbake i konkurranse etter skaden hun pådro seg i OL i Sotsji. Men heller ikke hun hadde marginene på sin side fredag. Hun ble felt og røk ut av semifinalen. Det ble dermed ikke det comebacket hun hadde håpet på. En meget skuffet Olafsen stakk rett til skogs uten å prate med noen.

Helene Olafsen blir felt i semifinalen og er dermed ute av medaljekampen i snøbrettcross. Kommentatorer: Thomas Lerdahl og Tom Hovde.

Se Helene Olafsen kjøre semifinale.

– Der er Helene uheldig. Hun fikk en veldig god start her, og så blir hun felt på denne måten og går rett i nettet, sa NRKs kommentator Tom Hovde.

Hilste hjem

Helene Olafsen vant B-finalen og endte til slutt på en 7. plass.

– Her viser Helene virkelig god kjøring. Hun er jo helt klart best i denne B-finalen. Det er virkelig synd at vi ikke får se henne i finalen, sa NRKs kommentator Thomas Lerdahl.

Helene Olafsen smilte etter B-finalen og tok seg tid til å hilse hjem:

– Takk for at dere ser på, jeg skal gjøre det bedre neste gang, sa hun rett i kameraet.

Lindsey Jacobellis tok sitt niende X Games-gull i snøbrettcross.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal