Hopp til innhold

5000 tomme seter møtte håndballjentene: – Litt trist

LEIPZIG (NRK): Flere av de norske spillerne kikket undrende opp på tribunene da de ankom store, men ganske så tomme Arena Leipzig til møtet med Spania.

Arena Leipzig

GLISSENT: Kun rundt 1000 tilskuere var på plass for å se Norges møte med Spania i Leipzig.

Foto: WEGARD BAKKEHAUG

– Det er litt trist. Jeg må si det, sier toppscorer Nora Mørk til NRK.

Ifølge arrangøren i Leipzig hadde 1263 tilskuere betalt for å se åttedelsfinalen mellom Norge og Spania, men trolig var det reelle tallet under 1000. Arena Leipzig, som ligger ved siden av svære Red Bull Arena, kan ta imot 6250 mennesker under håndball-VM.

Det betyr at rundt 5000 blå, ubesatte seter lyste mot håndballjentene som kom fra gruppespill og fulle tribuner i lille Bietigheim-Bissingen.

– Jeg er glad for de norske som kom og støttet oss. Også vet jeg det er mange hjemme som ser på. Vi må ikke glemme det, sier Amanda Kurtovic.

Bytter by

Stine Bredal Oftedal peker på at gruppespillet i EgeTrans Arena utenfor Stuttgart var uvanlig bra besøkt. Også derfor ble publikumssvikten i starten på cupspillet en nedtur.

– Litt kjedelig, men jeg må ærlig innrømme at jeg glemte det litt etter hvert. Jeg syns det ble skapt god stemning likevel, og den lille gjengen vi hadde sto på bra, sier Oftedal og sikter til velkjente «Håndballens Venner».

nora mørk

GOD: Nora Mørk herjet tidvis da Norge slo ut Spania i Leipzig.

Foto: NTB SCANPIX

Den norske troppen ankom Leipzig, en by på størrelse med Oslo, lørdag for å lade opp til åttedelsfinalen.

Allerede tirsdag formiddag reiser laget videre til Magdeburg der Russland venter i kvartfinalen neste dag. Målvakt Katrine Lunde har et avslappet forhold til hvor mange som kommer til å overvære den avgjørende duellen i GETEC Arena.

– Jeg tenker ikke så mye over slikt. Man ser det jo når man kommer inn, men vi hopper jo litt fra sted til sted så det er kanskje vanskelig for folk å planlegge. Vi vil gjerne ha full hele tiden, men vi er glade for de norske som var her.

Håndballkonkurs

Torsten Teichert er pressesjef for VM-arrangøren i vertsbyen Leipzig der fotballsatsingen finansiert av Red Bull har stjålet det meste av oppmerksomheten de siste årene.

Også han hadde ønsket seg flere tilskuere på åttedelsfinalen mandag kveld, men understreker at begge de tyske gruppespillskampene i Arena Leipzig ble solgt ut.

– Folk i Leipzig elsker sport, men da det kvinnelige håndballaget i byen gikk konkurs i fjor, påvirket det den generelle håndballinteressen noe. Synd, men slik er realiteten, sier Teichert.

Siste nytt

  • Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia

    De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada.

    Skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.

    Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at Norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire.

    Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.

    Curling VM Norge
    Foto: Darren Calabrese / AP
  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal