Normal

5 grunner til at Klopp blir en Liverpool-suksess

Fem grunner til at Klopp blir en Liverpool-suksess (og to for Klopp-flopp).

Klopp ler

SJARMØR: Jürgen Klopp ler og koser seg under en pressekonferanse med Borussia Dortmund.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / Afp

Mye tyder på at Jürgen Klopp blir Liverpools nye manager.

Den tradisjonelle storklubben får dermed en manager som har bygget en storklubb tidligere, og som har vært koblet til det meste av toppklubber Europa rundt.

Her er fem grunner til at Liverpool og Klopp kommer til å funke som hånd i hanske. Eller som rumpe på bøtte, som Klopp selv kunne sagt.

Karismaen

Klopp ler
Foto: TOBIAS SCHWARZ / Afp

Engasjementet rundt Liverpool er det sjelden noe å si på, men de har kanskje manglet mannen som får alle til å trekke i samme retning. Er det noe Klopp virkelig kan, så er det å samle folket. Med bøttevis av karisma kommer han trolig til å ta både Liverpool og Premier League med storm.

Humoren og sitatene sitter løst, og så lenge han ikke blir for sint, så er han en blid og glad type.

Heavy-metal fotball

Klopp 1
Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

Klopp foretrekker en ekstremt direkte angrepsfotball. Det er noe fansen liker meget godt, og som også er veldig underholdene å se på. Får Klopp fart på Liverpool-laget slik vi har sett Borussia Dortmund på deres beste, så er det duket for mange opplevelsesrike dager på Anfield fremover.

Under Klopp sjarmerte Dortmund hele Europa og spilte seg blant annet fram til mesterliga-finalen i 2013, etter en forrykende semifinale mot Real Madrid der Robert Lewandowski scoret fire mål.

Lagbyggeren

Klopp bygger
Foto: WOLFGANG RATTAY / Reuters

Da Jürgen Klopp overtok Borussia Dortmund hadde ikke klubben vært bedre enn nummer 6 i ligaen de siste fem årene.

Tyskeren tok grep og etter to sesonger hvor han bygget laget var mesterverket klart. Fra 2010/11 og de neste fire sesongene tok Dortmund to ligamesterskap, vant den tyske cupen en gang og var i finalen i mesterligaen. En gjentakelse av det høres vel ikke feil ut for Liverpools tilhengere.

Utvikling

Klopp og Lewandowski
Foto: JOHN MACDOUGALL / Afp

Spillere under Klopps ledelse har blitt forvandlet fra ukjente til verdensstjerner. Mario Götze, Ilkay Gündogan, og mannen som hamrer inn fem mål fortere enn du steker en pizza, Robert Lewandowski, er alle spillere som har blitt superstjerner under Klopps ledelse.

Klopp er kjent for å ha et nært forhold til spillerne sine, og er svært populær, selv om han har en tendens til å fike til spillerne sine før omfavnelser, slik som her.

Lojaliteten

Klopp vinker
Foto: RALPH ORLOWSKI / Reuters

Jürgen Klopp er ikke en klubbnomade som hopper fra jobb til jobb annethvert år. Fra 1989 til 2008 var han i Mainz, først som spiller og deretter manager. Da han etter 19 år forlot klubben og gikk til Dortmund var han der med like stort hjerte og tilstedeværelse.

Da han trakk seg fra manager-jobben var det fordi han ikke mente han var rett mann for klubben lenger. Før det rakk han å bli Dortmunds lengstsittende manager noensinne.

Den type lojalitet settes det pris på i England, selv om dagene da managere pleide å få sitte i mange år er over for lengst.

Men, det finnes utfordringer også

Om en ny manager lykkes i jobben er imidlertid avhengig av mange variabler, og selv om Klopp har hatt gode dager i Dortmund er det ikke sikkert at han klarer å gjenta dem i England. Her er et par grunner til at Klopp kan få det tøft.

Nedturen

Klopp nedtur
Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp

Joda, med Dortmund tok han Tyskland og Europa med storm i 2010/11 og sesongen etter. Men siden den gang har spranget opp til Bayern München vært enormt. De siste sesongene under Klopp endte Dortmund 25, 19 og 33 poeng bak mesterlaget. Sist sesong helt nede på en sjuendeplass, etter å ligget rundt nedrykksplass helt fram til juletider.

Nytt land - nye utfordringer

Klopp slår ut med armene
Foto: © Ina Fassbender / Reuters / Reuters

Det er mange managere som har kommet til Premier League som suksessrike i andre land, men som allikevel har mislyktes i England. Andre Villas-Boas, Juande Ramos, og Norges egen Ole Gunnar Solskjær er bare noen av eksemplene. Om Jürgen Klopp skal bli en suksess må han klare å takle kulturforskjellene fra Tyskland, det eneste landet han har vært manager i.

Han har heller ikke mange landsmenn å spørre. Den ene tyskeren som har vært Premier League-manager er Felix Magath som fikk tolv kamper som Fulham-manager da de rykket ned våren 2014.

Siste nytt

 • Keita snudde til seier

  Aboubakar Keita stod for 3-2-målet i det 87. minutt da Stabæk tok tre viktige poeng Ranheim på Nadderud. Mads Reginiussen scoret begge Ranheims mål, mens Franck Boli scoret to for Stabæk.

  Aboubakar Keita
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Håland scoret sitt 10.

  Erling Håland (18) kom opp i tosifret antall seriemål da han ga Molde ledelsen i 2-1-seieren borte mot Strømsgodset. MFK tok med det over bronseplassen, siden Haugesund tapte 1-2 borte mot Kristianseund.

  Eliteserien fotball, menn: Strømsgodset - Molde
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Første borteseier siden 2015

  Start hadde ikke vunnet på bortebane siden mai i 2015, men snudde fra 0-1 til 2-1 mot Bodø/Glimt. Philip Zinckernagel sendte Glimt foran etter 70 minutter. Elliot Käck utlignet for Start, og Mathias Bringaker scoret seiersmålet fem minutter før slutt.

  Start - Bodø/Glimt
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
E-sport: Counter-Strike GO, finale
4-4-2 Eliteserien: Rosenborg - Sarpsborg 08
VM hestesport: Kjøring, presisjon
E-sport: Counter-Strike GO
Team Ingebrigtsen
E-sport: Counter-Strike GO