37-åring knuste de norske spurtkanonene

På den første etappen av Tour des Fjords måtte Edvald Boasson Hagen gi tapt for en 21-åring. På etappe to var det feltets eldste rytter som ble for sterk.

Tour des Fjords 2018

KNUST AV 37-ÅRING: Michael Albasini vant den andre etappen av Tour des Fjords. Like bak kom flere norske spurtkanoner.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Den andre etappen av Tour des Fjords gikk fra Risør til Kristiansand. Med 188 kuperte kilometer skulle det bli tøft for spurterne å henge med helt inn.

Men da oppløpet kom var både juniorverdensmester Kristoffer Halvorsen, spurtkanonen Amund Grøndahl Jansen, og Edvald Boasson Hagen med i kampen.

De klarte imidlertid ikke å gjøre noe med feltets eldste rytter. 37 år gamle Michael Albasini spurtet inn til seier på den tøffe etappen.

– Det er ikke mange ganger man får sjansen til å gjøre dette på hjemmebane, det kommer til å svi ganske lenge, sa en svært skuffet Halvorsen, som er fra Kristiansand, til TV 2.

Tour des Fjords 2018

REGJERENDE SAMMENLAGTVINNER: Edvald Boasson Hagen jakter fortsatt etappeseier i årets utgave av Tour des Fjords.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Boasson Hagen sperret på oppløpet

Halvorsen, som sykler for Team Sky, ble beste nordmann på tredjeplass. Regjerende sammenlagtvinner Boasson Hagen ble sperret da han forsøkte å komme seg frem i spurten, og ble nummer fire.

– Det ble veldig trangt da jeg skulle forsøke å passere. Det er bare å være glad for at jeg ikke gikk ned, sa Dimension Data-rytteren til TV 2.

Han jakter dermed fortsatt sin første etappeseier i årets utgave av Tour des Fjords.

Jakobsen leder sammenlagt

Ni kilometer før mål stakk hjemmehåpet Krister Hagen og briten James Shaw fra hovedfeltet. Hagen tråkket til i den første motbakken duoen møtte, og fikk en luke til proffsyklisten fra Lotto Soudal.

Men det ble for langt igjen for Hagen. Han ble hentet igjen, og isteden dannet det seg en utbrytergruppe med blant andre spurterne Grøndahl Jansen og Boasson Hagen.

Heller ikke de klarte å holde unna, og til tross for de harde motbakkene etappen hadde bydd på, var det et samlet felt som nådde oppløpet.

Det ble en massespurt med flere sterke nordmenn i posisjon, men de nådde aldri frem. Mitchelton Scott-rytter Albasini vant etappen og overtok andreplassen i sammendraget. Pim Ligthart ble nummer to.

Gårsdagens vinner, Fabio Jakobsen, leder fortsatt når én etappe gjenstår. Finalen sykles fra Farsund til Egersund, og er 183 kuperte kilometer lang.

Siste nytt

  • Stor Korea-sjanse

    Min-Ji smeller ballen i nettveggen frå skrått hald. Der var det nær utlikning, og sjansen kom etter koreansk frispark frå 25 meter. Korea med nytt frispark like etter, men den blir blåst over.

  • - Dårlegaste omgang av Norge

    – Dette er den dårlegaste omgangan av Norge så langt i VM, seier NRK-kommentator Olav Traaen. Korea leier skotstatstikken 11-2 etter 36 minutt. Men det er framleis 1-0 til Norge.

  • Korea overtar

    Etter den gode norske opninga har Sør-Korea kome tilbake og overtatt spelet. 25 minutt er spela, og det er framleis 1-0 til Norge. – Vi slit mot dei raske koreanarane, seier NRK-ekspert Morten Morrisbak Skjønsberg.

Sendeplan

Kl. Program Kanal