37-åring knuste de norske spurtkanonene

På den første etappen av Tour des Fjords måtte Edvald Boasson Hagen gi tapt for en 21-åring. På etappe to var det feltets eldste rytter som ble for sterk.

Tour des Fjords 2018

KNUST AV 37-ÅRING: Michael Albasini vant den andre etappen av Tour des Fjords. Like bak kom flere norske spurtkanoner.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Den andre etappen av Tour des Fjords gikk fra Risør til Kristiansand. Med 188 kuperte kilometer skulle det bli tøft for spurterne å henge med helt inn.

Men da oppløpet kom var både juniorverdensmester Kristoffer Halvorsen, spurtkanonen Amund Grøndahl Jansen, og Edvald Boasson Hagen med i kampen.

De klarte imidlertid ikke å gjøre noe med feltets eldste rytter. 37 år gamle Michael Albasini spurtet inn til seier på den tøffe etappen.

– Det er ikke mange ganger man får sjansen til å gjøre dette på hjemmebane, det kommer til å svi ganske lenge, sa en svært skuffet Halvorsen, som er fra Kristiansand, til TV 2.

Tour des Fjords 2018

REGJERENDE SAMMENLAGTVINNER: Edvald Boasson Hagen jakter fortsatt etappeseier i årets utgave av Tour des Fjords.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Boasson Hagen sperret på oppløpet

Halvorsen, som sykler for Team Sky, ble beste nordmann på tredjeplass. Regjerende sammenlagtvinner Boasson Hagen ble sperret da han forsøkte å komme seg frem i spurten, og ble nummer fire.

– Det ble veldig trangt da jeg skulle forsøke å passere. Det er bare å være glad for at jeg ikke gikk ned, sa Dimension Data-rytteren til TV 2.

Han jakter dermed fortsatt sin første etappeseier i årets utgave av Tour des Fjords.

Jakobsen leder sammenlagt

Ni kilometer før mål stakk hjemmehåpet Krister Hagen og briten James Shaw fra hovedfeltet. Hagen tråkket til i den første motbakken duoen møtte, og fikk en luke til proffsyklisten fra Lotto Soudal.

Men det ble for langt igjen for Hagen. Han ble hentet igjen, og isteden dannet det seg en utbrytergruppe med blant andre spurterne Grøndahl Jansen og Boasson Hagen.

Heller ikke de klarte å holde unna, og til tross for de harde motbakkene etappen hadde bydd på, var det et samlet felt som nådde oppløpet.

Det ble en massespurt med flere sterke nordmenn i posisjon, men de nådde aldri frem. Mitchelton Scott-rytter Albasini vant etappen og overtok andreplassen i sammendraget. Pim Ligthart ble nummer to.

Gårsdagens vinner, Fabio Jakobsen, leder fortsatt når én etappe gjenstår. Finalen sykles fra Farsund til Egersund, og er 183 kuperte kilometer lang.

Siste nytt

 • Slovenia-sjef fikk sparken

  Slovenias landslagssjef Tomaz Kavcic har fått sparken. Laget, som tapte for Norge i nasjonsligaen lørdag, har bare tatt ett poeng i gruppa – til tross for at de var i øverste seedingsnivå i gruppe C-divisjonen. Norge møter Slovenia borte i november.

  SOCCER-UEFA-NATIONS-SVN-CYP/
  Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
 • Mål for Hegerberg og Graham Hansen

  Caroline Graham Hansen bidro med mål og assist da Wolfsburg knuste Atlético Madrid hele 4-0 i mesterligaen fotball onsdag. Også Ada Hegerberg bidro foran mål for sin klubb Lyon, da hun scoret det tredje i 4-0-seieren borte mot Ajax.

  Graham Hansen
  Foto: VALENTYN OGIRENKO / Reuters
 • Bare uavgjort for LSK

  Det så lovende ut for LSK Kvinner da Guro Reiten banket inn ledelsen for hjemmelaget etter 30 minutter mot Brøndby i åttendedelsfinalen i mesterligaen torsdag. Men danskenes Emilie Henriksen sikret 1–1. LSK må dermed vinne returen neste uke.

  LSK Kvinner
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Da vinden snudde