25 000 så Reiten debutere for Chelsea: – En rå opplevelse

Guro Reiten (25) startet på topp i sin første seriekamp i den engelske superligaen. Foran tusenvis av tilskuere på Stamford Bridge markerte landslagsspilleren seg med stolpetreff.

45121084

MARKERTE SEG: Guro Reiten.

Foto: Tess Derry / Pa Photos

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var en rå opplevelse. Det er jo en sånn kamp jeg har drømt om lenge. Å gå ut på der og kjenne på stemningen før kampen, det gir energi, sier Reiten til NRK etter kampen.

Mer enn 40 000 gratisbilletter til serieåpningen i England var revet vekk før kampstart. Selv om ikke stadion fylte seg helt opp, var det solid oppmøte da Guro Reiten fikk sin første seriekamp for Chelsea.

X03809

MATCHVINNER: Bethany England klinte til fra 20 meter og satte ballen oppe i det høyre hjørnet. 25-åringen scoret kampens eneste mål.

Foto: PAUL CHILDS

– Sånt er jo ikke normalt for oss, som er vant med noen hundre på kampene. Det er sånn vi ønsker det skal være hver helg, sier den tidligere LSK-spilleren.

Det var nyopprykkede Tottenham som var første hinder for de blåkledde, og Reiten og co. innfridde forventningene og vant 1–0 etter en perlescoring av Beth England i det fjerde minutt.

Maren Mjelde spilte også hele kampen, mens Maria Thorisdottir satt på benken.

Traff stolpen

Reiten var usannsynlig nære å øke Chelseas ledelse i andreomgang da hun headet ballen i stolpen før hun satte sin egen retur like til side for mål. Den tidligere LSK-spilleren hadde ikke marginene på sin side i debuten, men viste at hun kan skape sjanser.

Den norske teknikeren kunne score på overtid også, da hun ble spilt opp av Ji So-yun og var alene med keeper, men Reiten mistet balansen og avslutningen var svak.

– I dag var det viktig å vinne og det gjør vi. Men skulle jeg vert helt superfornøyd med dagen, så skulle jeg kanskje hatt to mål, sier Reiten selv etter sin første kamp for Chelsea.

Solid publikumsrekord

24 564 tilskuere er fem ganger så mange som den forrige rekorden til Chelseas damelag, men det er likevel 6000 færre enn det var på lokaloppgjøret mellom Manchester City og Manchester United lørdag.

Til sammenligning er publikumsgjennomsnittet på toppseriekamper i Norge på rundt 300.

– Det er en veldig annerledes hverdag. En veldig profesjonell hverdag. Alt ligger til rette for at vi skal være gode. Det er topp treningsfasiliteter og vi får alt på gullfat, så her er det bare å levere, oppsummerer Reiten.

Chelseas damelag spiller vanligvis på Kingsmeadow med 4500 tilskuerplasser, men siden det er landslagspause for herrene kunne kvinnene innta de store Premier League-arenaene i serieåpningen.

Laster Twitter-innhold

Flere nordmenn i aksjon

Også Kristine Leine fikk sin debut i den engelske superligaen søndag. Den 23 år gamle norske landslagsstopperen startet for sin nye klubb Reading i serieåpningen mot Liverpool.

Amalie Eikeland startet på benken, men kom inn i det 58. minutt. Reading vant kampen 1–0.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Solskjær møter Brugge

  16-delsfinalene i europaligaen ble trukket i ettermiddag. Der ble det blant annet klart at det blir belgisk motstand for Ole Gunnar Solskjærs Manchester United, skotsk motstand for Ståle Solbakkens FC København og tysk motstand for Erling Braut Haalands RB Salzburg.

  Kampene ser slik ut (det første laget har hjemmekamp først):

  ►Wolverhampton-Espanyol.

  ►Sporting Lisboa-Istanbul Basaksehir.

  ►Getafe-Ajax.

  ►Leverkusen-Porto.

  ►København-Celtic.

  ►Apoel-Basel.

  ►Cluj-Sevilla.

  ►Olympiakos-Arsenal.

  ►Alkmaar-LASK Linz.

  ►Club Brugge-Manchester United.

  ►Ludogorets-Inter.

  ►Eintracht Frankfurt-Red Bull Salzburg.

  ►Sjakhtar Donetsk-Benfica.

  ►Wolfsburg-Malmø.

  ►Roma-Gent.

  ►Rangers-Braga.

  ♦ Første kamp spilles 20. februar. Returoppgjøret spilles en uke senere.

  Solskjær
  Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW
 • Tøff trekning for Liverpool

  Åttedelsfinalene i mesterligaen ble trukket i ettermiddag. Oppgjørene ser slik ut:

  ►Borussia Dortmund-PSG.

  ►Real Madrid-Manchester City

  ►Atalanta-Valencia.

  ►Atlético Madrid-Liverpool.

  ►Chelsea-Bayern München.

  ►Lyon-Juventus.

  ►Tottenham-Leipzig.

  ►Napoli-Barcelona.

  ♦ Kampene spilles 18., 19., 25., og 26. februar. Returoppgjørene spilles 10., 11., 17., og 18. mars. Førstnevnte lag spiller hjemme først.
  Regjerende mester Liverpool får tøff motstand i Atlético Madrid, mens det kanskje største oppgjøret blant åttedelsfinalene blir Zinedine Zidanes Real Madrid mot Pep Guardiolas Manchester City.

  Salah
  Foto: Barbara Gindl / AFP
 • Sikret seg kvoteplass til hoppuka

  Etter flere gode resultater i kontinentalcupen har Sondre Ringen sikret seg kvoteplass på det norske laget til den tysk-østerrikske hoppuka. Med 23-åringen inn på kvoteplass. øker den norske kvoten fra seks til sju hoppere i den tysk-østerrikske hoppuka.

  O-Vz-j9H18s
  Foto: Ole Martin Wold / Ole Martin Wold

Sendeplan

Kl. Program Kanal