24 bom: Norge slakter egen skyting i Sverige

ÖSTERSUND (NRK): Emil Hegle Svendsen tar et oppgjør med den norske skytingen så langt i sesongen etter 24 bom på landslagsgutta.

KRITISK: Emil Hegle Svendsen

KRITISK: Emil Hegle Svendsen var inne på topp sju i alle renn i Svergie, men gir seg selv tommelen ned.

Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

De seks norske skiskytterne skjøt til sammen 24 bom på jaktstarten, der franske Martin Fourcade var helt suveren.

Etterpå var spesielt Emil Hegle Svendsen forbannet på seg selv etter åpningshelgen i verdenscupen.

Vindstille forhold

– Når Ole og Johannes skyter fem og sju bom samt at jeg skyter tre bom, så er det altfor dårlig, sier Emil Hegle Svendsen etter 5. plassen.

Svendsen mener grunnen er at hodet ikke er «på» godt nok og at det ikke nytter å skylde på forholdene, slik de gjorde tidligere i uken.

– I dag er det ikke vind og vi skyter fortsatt for dårlig, så det må vi jobbe med. Vi må ta tak i det tidlig i sesongen så det blir bedre etter hvert, sier Svendsen som var svært skuffet.

Spesielt to bom på samme liggende serie under vindstille forhold mener han ikke hører hjemme noe sted.

– Mestret ikke vinden

Svendsen skjønner ikke alle bomskuddene fordi han mener det har fungert bra på trening. Men både under den nasjonale åpningshelgen på Sjusjøen og i Östersund har det blitt mye bom for flere av landslagsgutta.

– Jeg føler jeg har gjort en bra jobb. Det er litt nerver tidlig i sesongen, men det er ikke noen unnskyldning det. Det er likt for alle, sier Svendsen som ble tatt igjen av Tarjei Bø som hadde en meget sterk dag og gikk seg opp fra 29. plass til 4. plass, noe som fremsto som den sterkeste prestasjonen bak overlegne Martin Fourcade.

Men også Tarjei Bø var ute med selvpisking etter at siste renn i Svergie var over.

–Jeg er vel den som har skutt dårligst her. Jeg er ikke fornøyd i det hele tatt. Jeg har ikke mestret vinden. Jeg syns det som har vært det vanskeligste. I går var jeg både udugelig og litt uheldig med vindkastene, sier Bø.

Kjente seg på hugget

Bø mener det viktiste for skytingen er at hodet fungerer på topp. Det mener Ole Einar Bjørndalen at det gjør for ham, etter en fenomenal start på sesongen. Men i dag misset han på standplass med fem bom og ble nummer 11.

– Jeg var veldig på hugget og la opp til offensiv plan. Jeg måtte snu om den på siste stående, sier Bjørndalen og oppsummerte med for dårlig skyting der tre bom på andre skyting gjorde at han mistet den gule ledertrøyen.

Siste nytt

 • Real Madrid gav bort poeng

  Real Madrid rota bort sjansen til å gjenopprette trepoengsleiinga til Barcelona ved å berre greie 2-2 heime mot svakt plasserte Celta Vigo, etter fem strake sigrar i ligaen.

  Celta leia overraskande 1-0 ved pause, men Real gjenoppretta normale tilstandar med to mål etter pause.

  Fire minutt før slutt utlikna likevel Celta og tok poenget som løfta dei så vidt over nedrykksstreken.

  Real Madrid
  Foto: Pierre-philippe Marcou / AFP
 • Lazio vann toppmøte

  Lazio slo Inter 2-1 og er no Juventus' største utfordrar i Serie A i Italia.

  Inter kunne kome a poeng med Juventus og leia ved pause etter scoring av Ashley Young. Men Ciro Immobile og Sergej Milinkovic-Savic snudde kampen.

  Roma-laget er dermed berre eitt poeng bak Juventus, som slo Brescia 2-0 tidlegare på dagen.

  Lazio-jubel
  Foto: Filippo Monteforte / AFP
 • Norendal nummer 2 i slopestyle

  Silje Norendal ble nummer to i dagens slopestylekonkurranse i Calgary, etter to måneder med skulderskade.

  – Det var veldig gøy. Jeg har prøvd å minimere risikoen hele uken, derfor er det ekstra gøy at det klaffer og går såpass bra. Det føles godt å være tilbake og konkurrere, sier Silje.

  Stian Kleivdal leverte imponerende kjøring på herresiden og tok en solid fjerdeplass. Hanne Eilertsen kjørte også svært bra og tok femteplass i sin andre finale i verdenscupen.

  Silje Norendal

Sendeplan

Kl. Program Kanal