20 koronatilfeller i samme klubb

20 av 28 spillere og ledere i ishockeyklubben Björklöven på nivå to i Sverige har testet positivt for korona. Björklöven kjemper om opprykk til den svenske toppserien og tapte 0-7 for Timrå mandag.

Dagen etter oppgjøret fikk en spiller på Björklöven symptomer, og etter hurtigtesting var tolv spillere på laget positive. Onsdag ble det gjort PCR-tester, og fredag bekreftet klubben at 15 spillere og fem ledere har testet positivt.

Ny teststasjon for Covid-19
Foto: Jil Yngland / NTB

Siste nytt

 • Får fylle tribunene med vaksinerte

  Baseballklubbene New York Yankees og New York Mets får fylle tribunene til siste plass fra 19. mai, så lenge alle tilskuere er vaksinert.

  Begge klubber svarer med å tilby gratisbilletter til alle som lar seg vaksinere ved ankomst til stadion.

  New York-guvernør Andrew Cuomo informerte om de nye reglene på en pressekonferanse sammen med Yankees-president Randy Levine og Mets-president Sandy Alderson.

  – Om 100 prosent er vaksinert, kan dere fylle stadion 100 prosent. For uvaksinerte gjelder tometersregelen, sa Cuomo.

  Janssen-vaksinen vil bli tilbudt gratis utenfor klubbenes arenaer, og alle som tar den vil få en gratisbillett. (NTB)

  Houston Astros v New York Yankees
  Foto: Sarah Stier / AFP
 • Välbe gir Røste kamp om styreverv

  Den russiske skipresidenten Jelena Välbe vil inn i toppen av Det internasjonale skiforbundet. Hun gir Erik Røste kamp om plassene rundt styrebordet.

  Onsdag gikk fristen for å nominere kandidater til vervene som president og styremedlemmer i Det internasjonale skiforbundet (FIS) ut. Nå er listene over aktuelle navn offentliggjort.

  Den viser at fire personer ønsker å bli Gianfranco Kaspers arvtaker i rollen som president. Den 77-årige sveitseren gir seg etter å ha vært president siden 1998.

  Navnene på de fire som er aktuelle for presidentvervet, kommer ikke som noen overraskelse. Svensk-britiske Johan Eliasch, den tidligere alpinisten Urs Lehmann fra Sveits, svenske Mats Årjes og tidligere FIS-generalsekretær Sarah Lewis har for lengst lansert sine kandidaturer.

  Listen over aktuelle styremedlemmer inneholder 17 navn. Den norske skipresidenten Erik Røste og Jelena Välbe er blant disse. Røste stiller til gjenvalg.

  Välbe
  Foto: Lise Åserud
 • Nettprotest mot Tokyo-OL vokser

  En underskriftskampanje mot Tokyo-OL har fått vel 62.000 digitale signaturer i løpet av kun få dager.

  Change.org er en plattform for digitale underskriftskampanjer. Nå er det motstanden mot å avvikle de utsatte sommerlekene i Tokyo som får oppmerksomhet der.

  Budskapet «Stopp Tokyo-OL – for å redde livene våre» lyser opp på ildrød bakgrunn.

  OL skal arrangeres tidsrommet 23. juli til 8. august. Den internasjonale olympiske komité (IOC) er klar på at arrangementet skal gjennomføres til tross for pandemien.

  I Japan har det vært store protester. Flere spørreundersøkelser har vist at over 70 prosent av japanerne ikke ønsker OL fordi de frykter spredning av koronaviruset. (NTB)

  OL-ringer
  Foto: Issei Kato / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal