– Måtte kjørt perfekt for å slå ham

André Villa måtte strekke våpen mot treningskompisen Dany Torres i finalen av den første X-Fighters-runden i Dubai.

Video André Villa kom på andreplass i Dubai

Se finalen mellom André Villa og Dany Torres her.

Villa tapte finalen 3-2 mot mannen som ble nummer tre sammenlagt i fjorårets X-Fighters (Villa ble da toer, bak vinner Nate Adams).

– Det er utrolig jevnt, og jeg er fornøyd med 2. plassen i dag. Jeg visste at jeg måtte kjøre perfekt for å slå Dany i dag, men bommet litt på linja mi og måtte improvisere litt, sier Villa til NRK.

Mer skal det altså ikke til i den meget marginale sporten motocross.

– Men jeg vet hvor feilene ligger, det hadde vært verre om jeg ikke visste hva som ikke klaffet, sier Villa.

Liten mot stor

Konkurransen gikk helt nede på stranden i Dubai, og på forhånd trodde amnge at vinden kunne skape trøbbel. Med sine 187 centimeter og 84 kilo fanger Villa en del mer vind enn Torres, som er 17 centimeter lavere og veier 65 kilo.

Vinden skapte imidlertid lite trøbbel for Villa. Verre var de at det begynte å regne akkurat da han skulle ut på sitt finale-run.

– Det ble litt vanskelig med sikten da det la seg dråper på brillene, men det bruker jeg overhodet ikke som noen unnskylding, sier Villa.

Les videre under bildet!

Torres Villa

Lille Dany Torres vant mot digre André Villa.

Foto: NRK

Vant kvaliken

Motocross-stjernen fra Vågå i Gudbrandsdalen sa til NRK før fredagens konkurranse at han gikk for seier i den første av i alt seks konkurranser – men at han ikke ville satse alt, rett og slett fordi sammenlagtseieren er viktigst.

– Jeg sa jeg gikk for seier, men 2. plass er ikke bittert i det hele tatt. Jeg trener mye sammen med Torres i Spania, og vet hvor god han er.

Villa vant torsdagens kvalifisering, og fikk dermed møte de dårligst rangerte utøverne frem til finalen, før han altså gikk på et knepet tap der.

Dany Torres er treningskompisen til Villa og bor ikke langt unna Villa i Torrevieja. Han vant finalen i fjor.

Sliten og glad Torres

Torres var svak i kvalifiseringen torsdag, og måtte gjennom et ekstra heat for å komme seg tilkvartfinalen. Der slo han ut stjerneskuddet Levy Sherwood (19), før han i semifinalen slo ut superstjernen Nate Adams, som har vunnet X-fighters sammenlagt to ganger.

Han kjørte seg med andre ord voldsomt opp.

– André går alltid for seier, og har ikke grunn til å grave seg ned etter dette. Husk at Nate Adams vant cupen i fjor uten å ha vært øverst på podiet en eneste gang, og med den kjøringen Villa viste i dag var han jevnt over best helt frem til finalen. Dette lover veldig godt for André, sier NRKs kommentator under fredagens sending, Thomas Lerdahl.

– Jeg er utrolig glad for å ha vunnet dette første løpet her i Dubai. Det gikk ikke så bra i går, og nå er jeg bare sliten og glad. Nivået er vanvittig høyt, sa Torres etter seieren.

X-Fighters er en serie konkurranser, som sammen med X-Games er blant de mest prestisjefylte innen freestyle-motocross.

Løperne har to minutter på seg i hver duell til å gjøre så mange triks som mulig på forskjellige hopp. Etterpå får man poeng i fem forskjellige kategorier.

Siste nytt

 • Skjøt Solskjær ned fra tabelltopp

  Leicester slo Chelsea 2-0 i tirsdagens toppkamp i Premier League og er ny serieleder, iallfall inntil Manchester-lagene spiller onsdag kveld.

  Wilfred Ndidi og James Maddison scoret for Leicester før pause, og for første gang fikk manager Brendan Rodgers se ett av sine lag slå Chelsea. Det skjedde i 16. forsøk.

  Laget er ett poeng foran United og tre foran City, men begge Manchester-lagene skal i aksjon onsdag.

  Wilfred Ndidi
  Foto: Michael Regan / AP
 • Videre i FA-cupen

  Southampton fikk det ikke lett i ruskeværet, men vant den utsatte FA-cupkampen mot Shrewsbury 2-0 og får besøk av tittelforsvarer Arsenal i 4. runde lørdag.

  Dan N'Lundulu scoret kampens første mål etter ett kvarter - og det var også 21-åringens første for klubben, i hans første kamp fra start.

  Først i det 89. minutt utløste James Ward-Prowse spenningen da han scoret på frispark fra distanse.

  Dan N'Lundulu
  Foto: Adam Davy / AP
 • Haaland målløs da 17-åring avgjorde

  Etter uavgjort hjemme mot Mainz forrige runde, trengte Dortmund en seier mot Bayer Leverkusen for å henge med i toppkampen. Men sjansesløseri ødela for de gule og svarte.

  I første omgang tok Bayer Leverkusen ledelsen etter 14 minutter første omgang ved Moussa Diaby.

  Julian Brandt scoret mot gamleklubben, og utliknet etter 67 minutter. Både før og etter målet hadde Dortmund flere store muligheter, uten at de klarte å utnytte de.

  Istedenfor stjal 17 år gamle Florian Wirtz showet. 10 minutt før slutt satt han ballen i hjørrnet etter en kontring. Det ble også kampens siste mål, og sluttresultatet ble 2-1.

  Erling Braut Haaland spilte hele kampen, uten at han kom til noen av kampens største sjanser. Nærmest var han etter 64 minutter da han fikk en avslutning blokkert. Dermed har nordmannen gått målløs av banen i tre av fire kamper etter jul.

  Dortmund står på 29 poeng og ligger på fjerdeplass, mens Bayer Leverkusen klatrer til andreplass på tabellen.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Martin Meissner / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal