1–32 i målforskjell på to VM-kamper: – Ikke overraskende

Det norske herrelandslaget i bandy har fått en begredelig start på VM, men øyner likevel håp om medalje.

Sondre Bratvold Kristoffersen

SCORET: Sondre Bratvold Kristoffersen intervjues av russisk media etter mandagens kamp mot Russland.

Foto: Knut A. Sørensen

Tirsdag ble det 0-17-tap mot Sverige. Med 1–15 i sekken fra åpningskampen mot Russland, har Norge fått en verst tenkelig start på verdensmesterskapet.

– Det er så stor forskjellen er mellom oss og de store nasjonene. Men det kunne ha vært mer behagelige resultater, sier Norges landslagstrener Igor Prakht til NRK.

– Det er ikke veldig bra, men vi har møtt to fantastiske lag. De spiller finale stort sett hvert år. 1–32 i målforskjell er ikke kjempebra, men det er ikke overraskende heller, sier Sondre Bratvold Kristoffersen til NRK.

Norge scoret – Russland jublet

Kristoffersen har sørget for Norges eneste opptur i VM, som spilles i Russland. Han scoret Norges eneste mål da han reduserte til 1–12 mot Russland i mandagens kamp. Da jublet mange av de russiske(!) tilskuerne.

– Det var veldig moro. det var mye mennesker på tribunen, og de jublet da vi scoret også. Det var veldig gøy, en mektig opplevelse, sier Kristoffersen.

Over 10000 så Norges kamp mot Russland mandag. Tirsdag var drøyt tusen tilskuere på tribunen.

– Det var utrolig gøy å score. Man føler en glede selv om vi lå under med mange mål. Men ja ... Det ble kanskje ikke de største jubelscenene, sier han.

Gleden blir viktig å ta med seg inn i de neste kampene. Onsdag venter Finland i siste gruppespillkamp. Deretter er det kvartfinale for Norges beste bandymenn.

– Jeg håper vi som lag kan gjøre det godt, og at vi kan tukte Finland. Jeg håper vi kan komme oss til en semifinale og kjempe om medalje. Det hadde vært gøy, sier Kristoffersen.

Sondre Bratvold Kristoffersen

OMRINGET: Slik så det ut i presserommet da Norge tapte 1–15 mot Russland mandag. Alle ville ha en bit av Sondre Bratvold Kristoffersen.

Foto: Knut A. Sørensen

– Aldri hyggelig å tape med så store sifre

Vanligvis kjemper Finland og Kasakhstan om bronsemedaljen i VM, men i fjor tok Norge seg til semifinalen på bekostning av Kasakhstan. Der ble det riktignok tap 1–11 i bronsekampen mot Finland.

– Finland har spillere fra den svenske eliteserien, mens Kasakhstan har styrket seg etter å ha forsynt seg med spillere fra Russland. Det er litt rare regler, sier Prakht.

– Er det litt dårlig stemning etter en så lei start?

– Det er aldri hyggelig å tape med store sifre. men vi skjønner at lagene vi har møtt er de beste i verden, sier Norges landslagstrener.

Siste nytt

 • Seier for FCK i mesterligakvaliken

  Ståle Solbakkens FC København har én fot i neste runde i mesterligakvalifiseringen etter at de tirsdag kveld vant 2-0 borte mot walisiske The New Saints.

  Dermed må det en kollaps til i Parken neste uke om Solbakken & co. ikke skal ta seg videre.

  Solbakken
  Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix
 • Russisk proffbokser døde etter kamp

  Maksim Dadasjev (28) døde av skadene han pådro seg under proffkampen mot Subriel Matias fredag. Bokseren kastet inn håndkleet etter elleve av tolv runder i boksestevnet i Maryland, USA. Russeren ble så kjørt til sykehus. Legene konstaterte at hjernen hans hadde hovnet opp og forsøke å operere ham, men livet sto ikke til å redde.

  Dadashev
  Foto: Steve Marcus / AFP
 • Sarpsborg-keeper solgt

  Sarpsborg 08s russiske keeper Aleksandr Vasjutin er solgt til Zenit St. Petersburg. Det bekrefter klubbene tirsdag kveld. 24 år gamle Vasjutin kom til Sarpsborg fra finske Lahti i fjor sommer.

  Eliteserien fotball, menn (15. Runde): Stabæk - Sarpsborg 08 (3-3)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal