1–32 i målforskjell på to VM-kamper: – Ikke overraskende

Det norske herrelandslaget i bandy har fått en begredelig start på VM, men øyner likevel håp om medalje.

Sondre Bratvold Kristoffersen

SCORET: Sondre Bratvold Kristoffersen intervjues av russisk media etter mandagens kamp mot Russland.

Foto: Knut A. Sørensen

Tirsdag ble det 0-17-tap mot Sverige. Med 1–15 i sekken fra åpningskampen mot Russland, har Norge fått en verst tenkelig start på verdensmesterskapet.

– Det er så stor forskjellen er mellom oss og de store nasjonene. Men det kunne ha vært mer behagelige resultater, sier Norges landslagstrener Igor Prakht til NRK.

– Det er ikke veldig bra, men vi har møtt to fantastiske lag. De spiller finale stort sett hvert år. 1–32 i målforskjell er ikke kjempebra, men det er ikke overraskende heller, sier Sondre Bratvold Kristoffersen til NRK.

Norge scoret – Russland jublet

Kristoffersen har sørget for Norges eneste opptur i VM, som spilles i Russland. Han scoret Norges eneste mål da han reduserte til 1–12 mot Russland i mandagens kamp. Da jublet mange av de russiske(!) tilskuerne.

– Det var veldig moro. det var mye mennesker på tribunen, og de jublet da vi scoret også. Det var veldig gøy, en mektig opplevelse, sier Kristoffersen.

Over 10000 så Norges kamp mot Russland mandag. Tirsdag var drøyt tusen tilskuere på tribunen.

– Det var utrolig gøy å score. Man føler en glede selv om vi lå under med mange mål. Men ja ... Det ble kanskje ikke de største jubelscenene, sier han.

Gleden blir viktig å ta med seg inn i de neste kampene. Onsdag venter Finland i siste gruppespillkamp. Deretter er det kvartfinale for Norges beste bandymenn.

– Jeg håper vi som lag kan gjøre det godt, og at vi kan tukte Finland. Jeg håper vi kan komme oss til en semifinale og kjempe om medalje. Det hadde vært gøy, sier Kristoffersen.

Sondre Bratvold Kristoffersen

OMRINGET: Slik så det ut i presserommet da Norge tapte 1–15 mot Russland mandag. Alle ville ha en bit av Sondre Bratvold Kristoffersen.

Foto: Knut A. Sørensen

– Aldri hyggelig å tape med så store sifre

Vanligvis kjemper Finland og Kasakhstan om bronsemedaljen i VM, men i fjor tok Norge seg til semifinalen på bekostning av Kasakhstan. Der ble det riktignok tap 1–11 i bronsekampen mot Finland.

– Finland har spillere fra den svenske eliteserien, mens Kasakhstan har styrket seg etter å ha forsynt seg med spillere fra Russland. Det er litt rare regler, sier Prakht.

– Er det litt dårlig stemning etter en så lei start?

– Det er aldri hyggelig å tape med store sifre. men vi skjønner at lagene vi har møtt er de beste i verden, sier Norges landslagstrener.

Siste nytt

 • Frisk Asker til NM-semifinale

  Mats Frøshaug ble den store helten da Frisk Asker slo Lillehammer 2-1 i den sjuende og avgjørende kvartfinalekampen i NM-sluttspillet i ishockey tirsdag. Frisk Asker har fått Vålerenga som semifinalemotstander, mens Storhamar møter Stavanger.

  Lillehammer IK - Frisk Asker
  Foto: Stein Schinstad / NRK
 • Casper Ruud-kamp regnet bort

  Regnvær tvang arrangørene av tennisturneringen Miami Open til å utsette alle tirsdagens kamper. Dermed fikk Casper Ruud en ufrivillig fridag. Ruud skulle ha møtt russiske Jevgenij Donskoj i 2. kvalifiseringsrunde av ATP-turneringen tirsdag.

  Casper Ruud under Australian Open
  Foto: Toru Hanai / Reuters
 • PL-manager bøtelagt for munnbruk

  Everton-manager Marco Silva er ilagt en bot for sitt utbrudd mot dommerne etter 2-3-tapet for Newcastle i Premier League tidligere denne måneden. Silva må ut med 12.000 pund, tilsvarende rundt 135.000 kroner, som følge av episoden.

  Marco Silva
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal