19-åring sendte Ronaldos Juventus ut av mesterligaen

For første gang på 22 år er Ajax klar for semifinale i Champions League. Med et purungt mannskap slo de fortjent ut Juventus etter 2-1-seier i Torino.

Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt er 19 år og kaptein på Ajax. I dag sendte han Juventus ut av kvartfinalen – og Ajax til semifinale i mesterliga.

Foto: Alberto Lingria / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg bare nyter dette øyeblikket. Det var en utrolig kveld. Jeg kan ikke beskrive hvor stolt jeg er. Jeg visste vi kunne klare det, sier Matthijs de Ligt.

Han er 19-åringen som har opplevd ganske mye mer enn 19-åringer generelt.

Han er kaptein på et av Nederlands beste lag. I dag var det den unge stopperen som avgjorde kvartfinalen i mesterligaen mellom Ajax og Juventus.

Mot slutten av kampen, etter at Ajax hadde presset lenge, headet han inn 2–1 for nederlenderne. Dermed måtte Juventus score to mål, noe de aldri klarte.

– Det er helt utrolig. Vi er så glade for at vi klarte dette. Vi vet at vi har kvaliteter, vi frykter ingen motstandere. Vi er i veldig bra form for tiden, sier de Ligt til Viasat etter kampen.

Dermed gikk nederlenderne videre med 3–2 sammenlagt etter at første kamp endte 1–1.

Samtidig er det første gang siden 2009/2010-sesongen at Cristiano Ronaldo ikke spiller semifinale i mesterligaen. Da ble han slutt ut i åttedelsfinalen med Real Madrid.

Annullert Juventus-mål på tampen

Det var jevnspilt de første 45 minuttene, tok de nederlandske gjestene et realt tak etter pause. Juventus ble i lange perioder direkte herjet med. Cristiano Ronaldo trodde knapt det han så, og til slutt måtte han konstatere at det ikke blir en fjerde strake mesterligatittel for hans del. I fjor sommer forlot han Real Madrid etter å ha vunnet den gjeveste europacupen fire av de fem siste sesongene.

Det lå et Ajax-mål i luften lenge før de Ligt fikset 2–1. Juve-keeper Wojciech Szczesny måtte varte opp med flere kjemperedninger.

På tampen fikk bortelaget en scoring annullert for offside.

I første omgang bar preg av mange tøffe dueller på midtbanen. Lagene matchet hverandre svært godt, men etter en snau halvtime slo Ronaldo til med nok et presist hodestøt. Champions League-kongen kom seg fri og stanget inn Miralem Pjanics hjørnespark.

Ronaldo

Det endte med tap for Ronaldo og Juventus i mesterligaens kvartfinale.

Foto: Filippo Monteforte / AFP

Ajax-spillerne protesterte og mente Joël Veltman ble lagt i bakken i forkant av scoringen. Dommer Clément Turpin tok turen bort til videoskjermen på sidelinjen, og etter en titt ble målet godkjent. TV-bildene viste at Veltman fikk en dytt av sin egen kaptein Matthijs de Ligt. Det ga Ronaldo rommet han trengte.

Også i Amsterdam scoret portugiseren med hodet. Av sine 126 mesterligamål har Ronaldo gjort hele 65 av dem i utslagsrundene, men mer mesterligaspill kan han glemme denne sesongen.

22 års ventetid

Som i første kamp slo Ajax tilbake. Seks minutter senere skulle nemlig Donny van de Beek bredside inn 1–1. Igjen ble VAR brukt til å godkjenne scoringen.

Etter pause ble det et skikkelig sceneskifte. Ajax tok til de grader over showet og rystet hjemmepublikummet i Torino.

Med triumfen er Ajax videre til sin første mesterligasemifinale siden 1997. Den gang tapte de for nettopp Juventus. Tirsdag fikk de sin revansj 22 år etter.

Ajax har rystet eliten i Europa denne sesongen. I åttedelsfinalen ble regjerende mester Real Madrid feid av banen.

Siste nytt

 • Brann uten poeng mot Kristiansund

  Brann måtte dra hjem til Bergen uten poeng etter at Kristiansund slo bergenserne 1-0 i Eliteserien søndag. Det var Amahl Pellegrino som scoret kampens eneste mål. Dermed har begge lag 32 poeng etter 21 kamper. Brann er på 5.-plass på tabellen, mens Kristiansund følger på plassen bak.

  Resultater andre kamper: Bodø/Glimt – Stabæk 3-3, Haugesund – Mjøndalen 0-0, Molde – Tromsø 3-0, Strømsgodset – Ranheim 1-0, Viking – Odd 2-0.

  Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Brann.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Sterk PGA-avslutning av Hovland

  Viktor Hovland avsluttet PGA-turneringen i West Virginia med en knallsterk 64-runde. Det plasserte ham på 5.-plass da han var ferdig med sin runde. Et par timer senere var han nede på delt 8.-plass. Det er flere spillere som ikke er ferdig med sin runde.

  Viktor Hovland
  Foto: Jonathan Ferrey / AFP
 • Stabæk kapret poeng mot Glimt

  Stabæk var heldige og effektive på bortebane i Eliteserien søndag. Det holdt til 3-3 borte mot gulljagende Bodø/Glimt. Ettersom Molde vant hjemme mot Tromsø, ligger Bodø/Glimt nå tre poeng bak serielederen.

   Bodø/Glimts Patrick Berg og Stabæks Emil Bohinen
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal