19-åring sendte Ronaldos Juventus ut av mesterligaen

For første gang på 22 år er Ajax klar for semifinale i Champions League. Med et purungt mannskap slo de fortjent ut Juventus etter 2-1-seier i Torino.

Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt er 19 år og kaptein på Ajax. I dag sendte han Juventus ut av kvartfinalen – og Ajax til semifinale i mesterliga.

Foto: Alberto Lingria / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg bare nyter dette øyeblikket. Det var en utrolig kveld. Jeg kan ikke beskrive hvor stolt jeg er. Jeg visste vi kunne klare det, sier Matthijs de Ligt.

Han er 19-åringen som har opplevd ganske mye mer enn 19-åringer generelt.

Han er kaptein på et av Nederlands beste lag. I dag var det den unge stopperen som avgjorde kvartfinalen i mesterligaen mellom Ajax og Juventus.

Mot slutten av kampen, etter at Ajax hadde presset lenge, headet han inn 2–1 for nederlenderne. Dermed måtte Juventus score to mål, noe de aldri klarte.

– Det er helt utrolig. Vi er så glade for at vi klarte dette. Vi vet at vi har kvaliteter, vi frykter ingen motstandere. Vi er i veldig bra form for tiden, sier de Ligt til Viasat etter kampen.

Dermed gikk nederlenderne videre med 3–2 sammenlagt etter at første kamp endte 1–1.

Samtidig er det første gang siden 2009/2010-sesongen at Cristiano Ronaldo ikke spiller semifinale i mesterligaen. Da ble han slutt ut i åttedelsfinalen med Real Madrid.

Annullert Juventus-mål på tampen

Det var jevnspilt de første 45 minuttene, tok de nederlandske gjestene et realt tak etter pause. Juventus ble i lange perioder direkte herjet med. Cristiano Ronaldo trodde knapt det han så, og til slutt måtte han konstatere at det ikke blir en fjerde strake mesterligatittel for hans del. I fjor sommer forlot han Real Madrid etter å ha vunnet den gjeveste europacupen fire av de fem siste sesongene.

Det lå et Ajax-mål i luften lenge før de Ligt fikset 2–1. Juve-keeper Wojciech Szczesny måtte varte opp med flere kjemperedninger.

På tampen fikk bortelaget en scoring annullert for offside.

I første omgang bar preg av mange tøffe dueller på midtbanen. Lagene matchet hverandre svært godt, men etter en snau halvtime slo Ronaldo til med nok et presist hodestøt. Champions League-kongen kom seg fri og stanget inn Miralem Pjanics hjørnespark.

Ronaldo

Det endte med tap for Ronaldo og Juventus i mesterligaens kvartfinale.

Foto: Filippo Monteforte / AFP

Ajax-spillerne protesterte og mente Joël Veltman ble lagt i bakken i forkant av scoringen. Dommer Clément Turpin tok turen bort til videoskjermen på sidelinjen, og etter en titt ble målet godkjent. TV-bildene viste at Veltman fikk en dytt av sin egen kaptein Matthijs de Ligt. Det ga Ronaldo rommet han trengte.

Også i Amsterdam scoret portugiseren med hodet. Av sine 126 mesterligamål har Ronaldo gjort hele 65 av dem i utslagsrundene, men mer mesterligaspill kan han glemme denne sesongen.

22 års ventetid

Som i første kamp slo Ajax tilbake. Seks minutter senere skulle nemlig Donny van de Beek bredside inn 1–1. Igjen ble VAR brukt til å godkjenne scoringen.

Etter pause ble det et skikkelig sceneskifte. Ajax tok til de grader over showet og rystet hjemmepublikummet i Torino.

Med triumfen er Ajax videre til sin første mesterligasemifinale siden 1997. Den gang tapte de for nettopp Juventus. Tirsdag fikk de sin revansj 22 år etter.

Ajax har rystet eliten i Europa denne sesongen. I åttedelsfinalen ble regjerende mester Real Madrid feid av banen.

Siste nytt

 • Liverpool snudde og tangerte rekord

  Med 3-2 over West Ham tangerte Liverpool rekorden med 18 strake sigrar i Premier League. Det er like mange som Manchester City hadde i 2017-18.

  Liverpool tok leiinga ved Georginia Wijnaldum, men Issa Diop og Pablo Fornals gav West Ham overraskande 2-1-leiing.

  Men Mohamed Salah og Sadio Mané sikra poenga for sigersvane Liverpool.

  Liverpool leier med 22 poeng på Manchester City når 11 kampae står att.

  Mohamed Salah
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • Bryants enke går til sak

  Kobe Bryants enkje Vanessa går til sak mot eigaren av helikopteret som krasja i skodda då Bryant og dottera omkom i utkanten av Los Angeles 26. januar.

  Vanessa Bryant meiner piloten var uforsiktig då han flaug i dei vanskelege tilhøva. Ho meiner han burde ha avbrote flyuturen. Piloten sjølv var blant dei ni som omkom i styrten.

  Helikopteret som krasja
  Foto: Jayne Kamin-oncea / Reuters
 • RBK-kvinnene tapte sin første kamp

  Rosenborg Kvinner tapte 1-0 for Sandviken i sin aller første kamp. Den blei spela på La Manga, og målet kom etter 39 minutt.

  Rosenborg Kvinner er same laget som tidlegare heitte Trondheims-Ørn. Frå i år er dei ein del av Rosenborg BK.

Sendeplan

Kl. Program Kanal