Vill feiring etter Haugesunds Europa-seier: – Det er helt klin kokos

Kevin Martin Krygård ble den store helten da han sendte Haugesund videre i Europaligaen torsdag kveld.

 Kevin Martin Krygard

JUBEL: Kevin Martin Krygård jubler for 1-2-scoringen.

Foto: Erwin Scheriau / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

1-2-scoringen i 2. omgang gjorde at Haugesund er videre til neste runde med 3-2-seier sammenlagt.

– Det er helt fantastisk. Da vi havnet bakpå begynte det å snike seg inn noen tanker om at vi rotet bort en fantastisk mulighet. Men det er utrolig deilig å få 2-1-scoringen, sier målscorer Kevin Martin Krygård til NRK.

Hjemmelaget fra Østerrike tok ledelsen 1–0 i 1. omgang etter et selvmål av Niklas Sandberg. Da Sturm Graz' Ivan Ljubic satte inn 2–0 like etter pause var lagene like langt med 2–2 sammenlagt.

Philipp Huspek, Emanuel Sakic, Thorsten Roecher und Lukas Spendlhofer

TIDLIG JUBEL: Sturm Graz-spillerne jubler for mål, men var svært langt nede etter 1-2-målet.

Foto: Erwin Scheriau / AFP

Det synes ikke Krygård noe om. Han gjorde som han gjorde i første kamp, og hamret inn en scoring. 68 minutter var spilt da han fikk ballen i feltet og hamret den oppe i høyre hjørne bak keeper Joerg Siebenhandl.

– To mål på to kamper i Europa er ikke verst, men dette er en lagseier. Alle gjør en fantastisk innsats, sier Krygård.

1-2-tap holdt til 3–2 sammenlagt, og FKH er klare for tredje kvalifiseringsrunde i Europaligaen for første gang i klubbens historie.

– Stemningen er helt sinnssyk. Det er fullt kaos og alle er klin kokos. Du kan se det for deg, det er sånn det skal være, sier Krygård.

Laster Twitter-innhold

Møter PSV neste uke

Neste uke blir det svært tøff motstand. Da står storlaget PSV Eindhoven på motsatt banehalvdel.

– At et såpass stort lag kommer og triller kule på Haugesund stadion, det er heftig. Det er store stjerner som er ettertraktet i Europa, sier Krygård.

PSV ble nummer to i den nederlandske serien sist sesong, men har mistet fjorårets toppscorer, Luuk de Jong, før årets sesong. De røk ut av mesterligakvalifiseringen onsdag etter tap mot Basel over to kamper.

Til Haugesund neste uke kommer PSV med legenden Mark van Bommel på trenerbenken. Klubbens kaptein er Ibrahim Afellay, som blant annet har fartstid i Barcelona og Stoke.

Haugesund avslutter med det en fantastisk midtuke for norske lag i Europa. Rosenborg og Molde gikk videre onsdag etter seirer mot henholdsvis BATE Borisov og Cucaricki. I tillegg gjorde flere andre nordmenn det skarpt med sine lag:

 • Jo Inge Berget og Malmö gikk videre etter 5–4 sammenlagt mot Domzale.
 • Tobias Børkeeiet ble byttet inn da Brøndby slo ut Lechia Gdansk etter 5–3 sammenlagt
 • AZ Alkmaar, med Fredrik Midtsjø på banen, slo ut svenske Häcken med 3–0 sammenlagt.

Rosenborg skal møte Maribor fra Slovenia neste uke, mens Molde møter greske Aris i Europaligaen.

Siste nytt

 • Sarpsborg med viktig seier over VIF

  Sarpsborg 08 vant 1-0 over Vålerenga i mandagens kveldskamp i Eliteserien. Jonathan Lindseth scoret kampens eneste mål, og sikret sarpingene sin første trepoenger siden 16. juni. De poengene kan vise seg veldig viktige i kampen for Eliteseriespill også neste sesong. – Vi får marginene med oss i dag og drar i land dette her. Vi blir litt lettere til sinns med en trepoenger nå, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke. Etter seieren over Vålerenga ligger Sarpsborg på kvalikplass, og har like mange poeng som både Ranheim og Strømsgodset på nedrykksplassene.

  Jonathan Lindseth jubler for scoring
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix
 • De Gea forlenget med United

  Den spanske keeperstjernen David de Gea blir i Manchester United. Mandag signerte de Gea en ny fireårskontrakt med klubben. Med i avtalen ligger det også at Old Trafford-klubben har opsjon på å forlenge spanjolens kontrakt med ytterligere ett år.

  28 år gamle De Gea kom til United i 2011 og har siden spilt 367 kamper for klubben.

  Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær har følt seg trygg på at den viktige sisteskansen ville forlenge kontrakten med klubben. Det ga han senest uttrykk for på sin ukentlige pressekonferanse sist fredag. (NTB)

  Solskjær og De Gea
  Foto: Adrian Dennis / AFP
 • Messi kan sesongåpne mot Dortmund

  Lionel Messi er friskmeldt og høyaktuell for Barcelonas bortekamp mot Borussia Dortmund i mesterligaen tirsdag, melder klubben. Den argentinske superstjernen har gått glipp av sesongens fire første seriekamper på grunn av en leggskade.

  Messi
  Foto: Albert Gea / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal