NRK Meny
Normal

19-åring reddet Vålerenga

Tomålsscorer Ghayas Zahid berget tre poeng for Vålerenga på 101 årsdagen til klubben. Stabæk ble beseiret 3-2 på Ullevål.

Ghayas Zahid

Ghayas Zahid scoret to mål for Vålerenga mot Stabæk.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Vegard Brustad scoret to mål for Stabæk, men det holdt ikke til poeng. For Vålerenga hadde også en tomålscorer i 19 år gamle Ghayas Zahid. I tillegg nikket Vidar Örn Kjartansson inn sitt 15 mål for sesongen.

– Det føles veldig bra. Det er deilig at det løsnet og at jeg blir matchvinner. Det andre målet er en typisk goalgetterscoring, sier Zahid til NRK.

Kjetil Rekdal er glad for at det endelig løsnet for unggutten.

– Han var veldig god og vi har etterlyst to mål fra han lenge. Han spiller i en posisjon der han må score mål, og forhåpentligvis ser han seg ikke tilbake og det blir jevnt og trutt med mål fra han fremover, sier Vålerenga-treneren.

Med tre poeng er Vålerenga bare to poeng unna bronsemedalje og tre poeng unna sølv.

«Kjøpt og betalt»

Banner

'Kjøpt og betalt' stod det på et banner Klanen holdt opp.

Foto: NRK/Patrick Sten Rowlands

Stemningen mellom Vålerenga og Stabæk har vært anspent de siste årene. Nylig ble Vålerenga dømt til å betale 5,6 millioner til Stabæk etter opsjonsavtalen rundt Herman Stengel.

Vålerenga sliter tungt økonomisk og er tvunget til å spare der det spares kan. Før kampen uttrykte Vålerengas supportere sin misnøye med dommen.

«Kjøpt og betalt» stod det på et banner med en tegning av en dommer på.

Kjartansson scoret nr. 15

Klanens sanger runget på tribunen kampen gjennom, men etter 22 minutter ble det stille. Luc Kassi spilte ballen lekkert gjennom Vålerengas forsvar til Fredrik Brustad. Spissen var iskald alene mot Michael Langer og avsluttet presist langs bakken i lengste hjørne.

Det var derimot ikke stille lenge på Ullevål Stadion. Minuttet etter Stabæks 1-0 scoring stod det 1-1 i hovedstaden. Denne gangen var det Daniel Fredheim Holm og Ghayas Zahid som fant hull i Stabæks forsvar. Zahid ble spilt fri av Fredheim Holm og forserte hurtig mot mål. 19-åringen visste hvor målet stod og plasserte ballen trygt i nettet.

Vålerengas store spiller denne sesongen og eliteseriens toppscorer Vidar Örn Kjartansson viste nok en gang hvorfor akkurat han er det. Rasmus Lindkvist slo et frispark over hele Stabæk-forsvaret og der dukket Kjartansson opp. Islendingen nikket ballen enkelt i mål bak en utspilt Sayouba Mandé.

Brustad med sitt andre for kvelden

Stabæk ville imidlertid ikke la vertene fra Oslo ta alle tre poengene og etter 67 minutter scoret Fredrik Brustad igjen. 25-åringen ble spilt herlig gjennom av Michael Stephens og alene mot keeper gjorde han alt rett. Han rundet Langer i VIF-målet og satt ballen enkelt i mål.

Én Vålerenga-spiller ville også bli tomålsscorer. Ghayas Zahid dukket opp foran mål på et innlegg fra venstrekanten og priket ballen i mål.

Begge lag hadde noen store og små sjanser på tampen av kampen, men det endte 3-2 til VIF. De snuser på medalje, mens Stabæk kjenner pusten fra nedrykkskandidatene i nakken.

Siste nytt

 • Storseier mot Sverige

  Norge knuste Sverige hele 7-2 i den siste kampen i gruppespillet i curling. Kampen var over allerede etter den sjette omgangen. Norges semifinalesjanser var over allerede tirsdag. Svenskene var allerede klare for semifinale, og hadde lite å spille for.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Langrenn, team-sprint
OL i Pyeongchang: Skøyter lagtempo
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo