NRK Meny
Normal

19 år gammelt under gir Tiger seiershåp

Etter to måneder uten konkurranser og en forferdelig start på US Masters, viste en smørblid Tiger Woods fredag at han fortsatt henger med de beste.

Tiger Woods

Tiger Woods var i svært godt humør under den andre runden av US Masters fredag.

Foto: DAVID CANNON / Afp

– Alt kan skje nå. Jeg er veldig stolt over det jeg gjorde i dag og at jeg klarte å hevde meg, sa en fornøyd Tiger Woods etter den andre runden av US Masters natt til fredag norsk tid.

Kontrasten til den første runden torsdag, der han svertet og bannet og kalte seg selv idiot på grunn av dårlig spill, var stor.

Fredag gikk nemlig Woods for første gang siden 2011 en runde på den krevende Augusta-banen i Georgia på under 70. slag. Han endte på 69 og ligger på delt 19. plass halvveis i turneringen.

Unggutten Jordan Spieth (21) leder 12 slag foran Woods. Woods var selv 21 år da han tok sin første US Masters-seier i 1997.

Helsprekk i 1996

Greg Normann og Nick Faldo

På siste dag av US Masters i 1996 rotet australske Greg Normann (t.v.) bort en seks slags til engelske Nick Faldo (t.h.). Denne historien trekker Tiger Woods nå frem for å vise at han kjempe om seieren i årets US Master tross sin foreløpige 19. plass halvveis i turneringen.

Foto: Dave Martin / Ap

Men året før amerikaneren ble tidenes yngste Masters-vinner var han vitne til en uhyre dramatisk avslutning på turneringen. Australske Greg Norman ledet med seks slag før siste runde, men kollapset og rotet bort hele ledelsen til engelske Nick Faldo på turneringens siste dag.

Denne historien trekker Tiger Woods nå frem for å vise at han faktisk kan vinne årets US Masters.

– Jeg er fortsatt med. Jeg er 12 slag bak, men det er ikke mange foran meg. Med 36 hull igjen å gå kan alt skje. Det så vi i 1996, sier Woods ifølge BBC.

(Les videre under bildet.)

Laster Twitter-innhold

– Veldig stolt

Woods har fått mye oppmerksomhet foran årets US Masters fordi det er hans første turnering etter en to måneder langt konkurransepause. Etter en tung start på sesongen valgte nemlig golfstjernen og trekke seg tilbake og ta pause på ubestemt tid for å få orden på spillet igjen.

Da han torsdag åpnet US Masters med 73 slag over par og en 41. plass, så det ut til at motgangen skulle fortsette, men fredagens spill viste altså noe annet.

– Jeg er veldig stolt over at jeg har klart å endre den negative trenden og at jeg nå kan være med å kjempe i en stor major som dette, sier Woods ifølge golfnettstedet Nationalclubgolfer.

Woods har vunnet US Master hele fire ganger tidligere i 1997, 2001, 2002 og 2005. Årets turnering avsluttes natt til mandag norsk tid.

Se video: Tigers frustrerte utbrudd: – Dumb-ass!

Tiger Woods var flere ganger sint på seg selv under første dag av Masters. Se her hvordan han flere ganger feilet på banen. Bilder med tillatelse fra Viasat Sport.

SE VIDEO: Tiger Woods var flere ganger sint på seg selv under første dag av Masters torsdag. Etter utslaget på hull 15 kunne mikrofonene sågar plukke opp at golferen kalte seg selv dumbass. (Bilder med tillatelse fra Viasat Sport).

Siste nytt

 • Chamberlain langtidsskadd

  Liverpool- og England-spiller Alex Oxlade-Chamberlain er satt ut av spill i lang tid og går glipp av fotball-VM etter kneskaden han pådro seg mot Roma tirsdag, melder BBC. 24-åringen pådro seg en båndskade i kneet.

  Alex Oxlade-Chamberlain
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Ny nedtur for Djokovic

  Novak Djokovic jager forgjeves gammel form etter sine skadeproblemer. Onsdag slo 140.-rankede Martin Klizan ham ut av Barcelona Open, melder NTB.

  TENNIS-ATP-BARCELONA
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Eckhoff til Sør-Trøndelag skikrets

  Stian Eckhoff blir Sør-Trøndelag skikrets nye administrasjonssjef. Den avtroppende landslagstrener for de kvinnelige skiskytterne starter i jobben til høsten, melder NTB.

  Stafett 4 x 6 km skiskyting damer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid