16-åring til sykehus etter stygt fall

LILLEHAMMER/OSLO (NRK.no): 16 år gamle Raven Yip gikk kast i kast nedover unnarennet på Lillehammer.

Raven Yip

Raven Yip landet på 50 meter og gikk kast i kast nedover bakken.

Foto: Petter Tenstad

 • Saken oppdateres

Det var i dagens trening det gikk galt for den kanadiske jenta. Hun gikk rundt i lufta og landet på nakken på 50 meter i den lille Lysgårdsbakken.

Deretter ble hun slengt kast i kast nedover unnarennet.

Etter undersøkelser på sykehuset i Lillehammer fredag ettermiddag, er det klart at Yip slapp unna ulykken uten alvorlige skader.

– Det er snakk om lettere skader i hode og ansikt. Hun er innlagt til observasjon og situasjonen er stabil, sier Line Fuglehaug til NRK.no

Blod i ansiktet

Ulykken var et skremmende syn.

– Hun så livløs ut da hun ble kastet nedover bakken. Nede på sletta så det ut til at hun var ved bevissthet, og hun hadde blod i ansiktet, sa Petter Tenstad, som var øyenvitne til ulykken, til NRK.no.

Yip fikk nakkekrage og ble umiddelbart sendt til sykehus.

– Vindmålingen viser at hun hadde litt kraftigere sidevind enn de andre. Men det er vanskelig å si om det var årsaken til fallet, fortalte Tenstad, som er speaker på Lillehammer.

Hopprenn som planlagt

Klokka 15 er det mixed lagkonkurranse (to løpere av hvert kjønn) på Lillehammer.

Jentenes individuelle verdenscuprenn arrangeres lørdag ettermiddag.

Raven Yip

Raven Yip ble fraktet på båre bort fra OL-anlegget på Lillehammer etter det stygge fallet.

Foto: Petter Tenstad / Privat

Sportsnyheter

Lunde og Stabrun kommenterer fra hotellrommet

Her kommenterer Stabrun Smith og Lunde den norske nedturen fra hotellrommet

NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith har testet positivt på korona og kommenterte derfor torsdagens sprint i Östersund fra hotellrommet. Der fikk de se de norske kvinnene bli fragått i sporet da Marte Olsbu Røiseland ble beste norske på 12. plass.

Siste nytt

 • Grønt lys for alpinkvinnene

  De lokale myndighetene i St. Moritz har gitt utenlandske utøvere tillatelse til å gå renn i landet. Det betyr at de norske alpinkvinnene får grønt lys til å gå verdenscuprennene i St. Moritz 11.-12. desember.

  Den siste utviklingen i koronapandemien har ført til at Sveits har innført en regel om ti dager i karantene om du reiser til landet.

  Myndighetene har nå gitt utøverene adgang til Sveits, uten at de må gjennom en ti-dagers karanteneperiode.

  Verdenscup storslalåm
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Mister OL-kvalifisering

  Snowboarderen Ståle Sandbech sliter med ettervirkninger av koronavirus og går glipp av å samle viktige kvalifiseringspoeng til OL kommende helg, skriver VG.

  28-åringen ble smittet av koronaviruset for tre uker siden, men er ennå ikke helt frisk. I helgen er det kvalifiseringsrenn i USA for snowboarderne.

  – Jeg har slitt med forkjølelse etter korona. Det kan hende svakere immunforsvar er årsaken. Jeg vet ikke. Vi fant i alle fall ut at jeg bør være helt frisk før jeg drar hjemmefra, sier Sandbech til avisen.

  X-Games Hafjell, Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Rangnick får United-debuten søndag

  Ralf Rangnick leder sin første kamp som midlertidig hovedtrener i Manchester United hjemme mot Crystal Palace søndag.

  Torsdag fikk tyskeren på plass papirene som gjør at han kan jobbe i England.

  – Vi gleder oss over å bekrefte at Ralfs arbeidstillatelse er godkjent, og han skal offisielt presenteres for mediene fredag morgen, opplyser Premier League-klubben.

  Rangnick ble mandag ansatt som midlertidig United-sjef, men han måtte vente noen dager på å få de nødvendige papirene i orden. Dermed leder Michael Carrick laget i torsdagens kamp mot Arsenal.

  Ifølge BBC vil Rangnick være til stede på Old Trafford torsdag kveld, men han har angivelig ingen påvirkning på taktikk, lagoppstilling eller annet.

  Rangnick
  Foto: HASAN BRATIC / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal