NRK Meny
Normal

15 Sparta-spillere er syke

Også treneren og materialforvalteren er slått ut.

Niklas Roest

Niklas Roest er en av spillerne som har vært slått ut av sykdom de siste dagene.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Roger Forsberg

Sparta-trener Roger Forsberg vet ikke hva som er grunnen til sykdommen.

Foto: Sparta Ishockey

– Det er kanskje fordi vi skal ha harde treninger denne uken at alle har lagt seg, ler trener Roger Forsberg.

Men det er ikke bare artig å ha store deler av troppen ute med sykdom når man skal legge et godt grunnlag for resten av sesongen.

Spillerne på ishockeylaget Sparta Warriors skulle nemlig ha startet en tøff treningsperiode i går, i forbindelse med at den norske serien har kampfri frem til 18. desember, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Den treningsperioden har fått seg en kraftig smell

– Det er bare trist

Hele tolv av spillerne som skulle møtt på trening i går måtte melde forfall på grunn av sykdom. I tillegg er trener Roger Forsberg og materialforvalter Pål Hansen syke.

Som om ikke det var nok har også Mats Weberg, Adrian Aslaksen og Magnus Nilsen fått mageproblemer. De tre er med det norske U20-landslaget på VM i Frankrike.

– Jeg vet ikke helt hva man skal si når 17 personer blir syke samtidig. Alle har vært veldig dårlige og det kom plutselig, så det er vanskelig å si om det er noe vi har spist eller drukket, sier Forsberg til NRK.no.

Du hadde ikke spillerne hjemme på middag den kvelden?

– He-he, nei. Men vi spiste etter kampen på tirsdag, så det kan hende det var noe vi fikk i oss da. Det er ikke noe vi får gjort med det, det er bare trist.

Håper alle blir friske til Stavanger

Med ti dager igjen til neste kamp er det nok av tid for spillerne og trenerne å bli friske.

Trener Forsberg sier at flere allerede har begynt å få tilbake formen, og han håper nå at alle skal være friske til hjemmekampen mot Stavanger.

– Ja, da skal vi vel være oppe og gå igjen. Det er noen dager til neste kamp, så jeg håper virkelig at vi skal være klare igjen til det.

– Det var ikke spesielt bra natt til i går, verken for meg eller for spillerne. Men i går ettermiddag og kveld begynte formen å komme tilbake, forsikrer treneren.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting
EM ryttersport: Dressurridning og sprangridning
EM Ryttersport