Hopp til innhold

Var usikker på sykkelsatsingen etter søsterens dødsfall

I går vant Ingrid Bøe Jacobsen VM-bronse. I dag debuterte hun i VM-stafett. Men for åtte måneder siden hadde ikke sykling lenger høyeste prioritet.

Ingrid Bøe Jacobsen

Ingrid Bøe Jacobsen tok i går VM-bronse i terrengsykling.

Foto: Pressefoto / Sepura XC Superior

Hun har virkelig slått igjennom i internasjonal terrengsykling i år. Tidligere denne sesongen sørget Halden-syklisten for norsk pallplass i World Cup-rennet i Nove Mesto med tredjeplass. Dermed ble hun første nordmann på pallen i en World Cup-sprint.

I går tok hun VM-bronse og fikk teamsjefen til å bli stum av beundring.

– Måten hun tok dette på viser at hun helt klart er en av verdens beste sprintere, sa teamsjef Fred Voldset i går.

Men for åtte måneder siden hadde livet tatt en dramatisk vending for Ingrid Bøe Jacobsen. Hennes søster, Astrid, døde etter en tragisk akeulykke på Hafjell. Da betydde ikke sykkel så mye lenger.

– Jeg var veldig usikker etter det som skjedde med Astrid, forteller hun til NRK.

– Syklet for søsteren

Ingrid Bøe Jacobsen

Måten Ingrid Bøe Jacobsen har reist seg på i år imponerer mange.

Foto: Pressefoto / Sepura XC Superior

Etter søsterens dødsfall gikk hun glipp av mye trening og hun sier selv at hun ikke har hatt det beste treningsgrunnlaget i år. Da hun i går tok bronse i sprinten, dediserte hun medaljen til søsteren.

– Jeg fant en colaflaske i går med navnet til søstera mi. Det passet så veldig greit å ha med den. Astrid har liksom vært med litt i dag. Og så har jeg hatt på meg hennes neglelakk. Det har vært en litt fin måte og ha henne med på, sa hun til NRK etter gårsdagens medaljeløp.

Det at hun har reist seg på en slik mesterlig måte, har imponert teamsjefen hennes.

– Det var nok en emosjonell og spesiell dag for Ingrid. Hun sa selv at hun syklet for søsteren. Måten hun takler det indre og ytre presset på, sier veldig mye om Ingrid som idrettsutøver og menneske, uttalte Fred Voldset etter bronsen i går.

Debuterte på stafett

– Hun har virkelig slått gjennom i år. Det har vært en fantastisk sesong for ei jente som har levd i en spesiell situasjon, legger han til.

I dag syklet Bøe Jacobsen stafett for første gang og hadde i utgangspunktet ikke de aller største forventningene til løpet. Men etter at det norske laget kjørte inn til en 12. plass, var hun relativt fornøyd.

– Jeg klarte meg relativt bra. På papiret var jeg i utgangspunktet en av dem som er dårligst på rundbane. Jeg hadde ikke noen topptid som mål, men jeg slo et par av damene og jeg kjørte fra en jeg vet kjører vanvittig fort på rundbane. Det var moro å kjøre stafett, sier hun fornøyd.

I morgen har hun hviledag før hun igjen skal i ilden på fredag. Da er det rundbane som står på programmet, og målet er å kjøre inn blant de ti beste.

Se den spektakulære sykkelsprint-finalen:

Må sette seg ned og planlegge fremtiden

Om to år er det OL i Rio, og fortsetter Halden-syklisten å imponere, så kan hun fort ende med å representere Norge i lekene.

– Dersom Norge får to plasser til OL, så kan det hende jeg har en sjans til å få en av plassene. Men da må jeg heve meg. Det er ikke gøy å dra til et OL hvis en ikke har sjans til å hevde seg. Nå må jeg sette meg ned og planlegge litt. Se an strukturen rundt både skole og hverdag, sier hun.

– Betyr det at du kan ende opp med å ikke satse?

– Vi får se hva det blir til. OL er jo det råeste en kan være med på, men mye kan skje. Det er jo heller ikke en selvfølge at jeg kommer dit.

Noe av usikkerhetsmomentet går også på hvordan terrengsykling organiseres internasjonalt.

– Det er litt uvisst rundt verdenscupen i sprint neste år. Det er snakk om at det ikke blir en del av verdenscuphelgen, men at det står for seg selv. Vi har fått lite info om det ennå, så det må tas med i planene. Sesongen kan se annerledes ut, avslutter hun.

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal