NRK Meny
Normal

Var usikker på sykkelsatsingen etter søsterens dødsfall

I går vant Ingrid Bøe Jacobsen VM-bronse. I dag debuterte hun i VM-stafett. Men for åtte måneder siden hadde ikke sykling lenger høyeste prioritet.

Ingrid Bøe Jacobsen

Ingrid Bøe Jacobsen tok i går VM-bronse i terrengsykling.

Foto: Pressefoto / Sepura XC Superior

Hun har virkelig slått igjennom i internasjonal terrengsykling i år. Tidligere denne sesongen sørget Halden-syklisten for norsk pallplass i World Cup-rennet i Nove Mesto med tredjeplass. Dermed ble hun første nordmann på pallen i en World Cup-sprint.

I går tok hun VM-bronse og fikk teamsjefen til å bli stum av beundring.

– Måten hun tok dette på viser at hun helt klart er en av verdens beste sprintere, sa teamsjef Fred Voldset i går.

Men for åtte måneder siden hadde livet tatt en dramatisk vending for Ingrid Bøe Jacobsen. Hennes søster, Astrid, døde etter en tragisk akeulykke på Hafjell. Da betydde ikke sykkel så mye lenger.

– Jeg var veldig usikker etter det som skjedde med Astrid, forteller hun til NRK.

– Syklet for søsteren

Ingrid Bøe Jacobsen

Måten Ingrid Bøe Jacobsen har reist seg på i år imponerer mange.

Foto: Pressefoto / Sepura XC Superior

Etter søsterens dødsfall gikk hun glipp av mye trening og hun sier selv at hun ikke har hatt det beste treningsgrunnlaget i år. Da hun i går tok bronse i sprinten, dediserte hun medaljen til søsteren.

– Jeg fant en colaflaske i går med navnet til søstera mi. Det passet så veldig greit å ha med den. Astrid har liksom vært med litt i dag. Og så har jeg hatt på meg hennes neglelakk. Det har vært en litt fin måte og ha henne med på, sa hun til NRK etter gårsdagens medaljeløp.

Det at hun har reist seg på en slik mesterlig måte, har imponert teamsjefen hennes.

– Det var nok en emosjonell og spesiell dag for Ingrid. Hun sa selv at hun syklet for søsteren. Måten hun takler det indre og ytre presset på, sier veldig mye om Ingrid som idrettsutøver og menneske, uttalte Fred Voldset etter bronsen i går.

Debuterte på stafett

– Hun har virkelig slått gjennom i år. Det har vært en fantastisk sesong for ei jente som har levd i en spesiell situasjon, legger han til.

I dag syklet Bøe Jacobsen stafett for første gang og hadde i utgangspunktet ikke de aller største forventningene til løpet. Men etter at det norske laget kjørte inn til en 12. plass, var hun relativt fornøyd.

– Jeg klarte meg relativt bra. På papiret var jeg i utgangspunktet en av dem som er dårligst på rundbane. Jeg hadde ikke noen topptid som mål, men jeg slo et par av damene og jeg kjørte fra en jeg vet kjører vanvittig fort på rundbane. Det var moro å kjøre stafett, sier hun fornøyd.

I morgen har hun hviledag før hun igjen skal i ilden på fredag. Da er det rundbane som står på programmet, og målet er å kjøre inn blant de ti beste.

Se den spektakulære sykkelsprint-finalen:

Må sette seg ned og planlegge fremtiden

Om to år er det OL i Rio, og fortsetter Halden-syklisten å imponere, så kan hun fort ende med å representere Norge i lekene.

– Dersom Norge får to plasser til OL, så kan det hende jeg har en sjans til å få en av plassene. Men da må jeg heve meg. Det er ikke gøy å dra til et OL hvis en ikke har sjans til å hevde seg. Nå må jeg sette meg ned og planlegge litt. Se an strukturen rundt både skole og hverdag, sier hun.

– Betyr det at du kan ende opp med å ikke satse?

– Vi får se hva det blir til. OL er jo det råeste en kan være med på, men mye kan skje. Det er jo heller ikke en selvfølge at jeg kommer dit.

Noe av usikkerhetsmomentet går også på hvordan terrengsykling organiseres internasjonalt.

– Det er litt uvisst rundt verdenscupen i sprint neste år. Det er snakk om at det ikke blir en del av verdenscuphelgen, men at det står for seg selv. Vi har fått lite info om det ennå, så det må tas med i planene. Sesongen kan se annerledes ut, avslutter hun.

Siste nytt

 • Panathinaikos utestengt

  Den greske klubben Panathinaikos er utestengd frå den neste europeiske turneringa dei kvalifiserer seg for dei tre neste sesongane, har UEFA bestemt.

  Årsaka er at dei ikkje har makta å få orden på økonomien, og har brote dei såkalla økonomisk fair play-reglane.

 • Sandnes Ulfs første poengtap

  Med 0-0 mot HamKam på Hamar tapte Sandnes Ulf sine første poeng i årets 1. divisjon, etter tre sigrar i sesongopninga.

  Sandnes-laget er dermed på tredjeplass, på målskilnaden bak Aalesund og Notodden. HanKam er framleis utan siger, men har tre uavgjorte.

 • Anklaget for å ha solgt laguttak

  Belgias tidligere landslagssjef Marc Wilmots anklager Chelsea-keeper Thibaut Courtois' far for å ha solgt lagoppstillinger til mediene under fotball-EM 2016.

  Overfor TV-kanalen BeIN Sports påstår Wilmots at Courtois lekket uttakene så snart de var gitt til spillerne.

  Marc Wilmots og Thibaut Courtois
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal