NRK Meny
Normal

I dag har han gått 1000 dager uten fullt hus

I dag er det nøyaktig 1000 dager siden Emil Hegle Svendsen traff alle blinkene i en individuell konkurranse i verdenscupen. Og lagkameratene gnir det inn.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen har slitt voldsomt på stående skyting i lang tid. Her er han på jaktstarten i Østersund.

Foto: Wiklund, Anders

Emil Hegle Svendsen

Her er Emil Hegle Svendsen på stående skyting.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– Det er ikke noe pene tall, overhodet ikke. Men jeg er så heldig at jeg ikke trenger å skyte fullt hus for å vinne, fleiper Emil Hegle Svendsen.

13 mars 2010. Det var siste gang han skjøt fullt hus, på sprinten i Kontiolahti.

Tempoet hans i sporet er så høyt at han ikke er avhengig i å treffe med alt for å vinne. Men det gjøre jo ikke noe om han av og til treffer alle blinkene også.

– Det har vært litt for mye bom, jeg har gjort mye bra, men når målet er å være en komplett skiskytter, er det altfor dårlig. Jeg får bare jobbe knallhardt videre, sier han.

Fikk skjelven sist søndag

Seinest forrige helg fikk Svendsen skjelven på siste skyting. Da bommet han mer enn han traff.

– Hvorfor har det blitt slik?

– Jeg har prioritert den fysiske delen mer enn skytingen de siste årene. Det har gått utover skytingen, selvfølgelig. Da er det litt slik det blir.

Video: Hegle Svendsen med én bom for mye (saken fortsetter).

Emil Hegle Svendsen (27) hadde seieren i lomma, men så kom den forsmedelige bommen på det nest siste skuddet. Dermed måtta nordmannen ta til takke med 5.-plass. Se siste skyting og spurten her!

Svendsen én bom fra seieren

- Jeg føler jeg er på gang

På selve "1000-dagers-dagen" i dag får han sjansen til å rette det opp. I dag er det også sprint, det vil si bare to skytinger.

– Jeg føler at jeg er på gang, og mener at det er et tidsspørsmål før jeg er tilbake i godt, gammelt slag, sier Emil Hegle Svendsen.

Han har forberedt seg godt foran konkurransene i snørike Hochfilzen.

– Jeg har følt at jeg er for urolig på standplass, og det har jeg terpet på de siste dagene. Så får vi se om det hjelper.

Video: To bom for Svendsen (saken fortsetter).

Bommer på første stående.

Emil Hegle Svendsen skjøt to bom.

- Han trenger å få høre det

Selvsagt har han fått høre det av lagkameratene.

– Vi må ta ham nå. 1000 dager er lang tid, han trenger å få høre det. Vi har iallfall samtaleemne, sier lagkamerat Ole Einar Bjørndalen.

Følg skiskyttersprinten fredag - menn fra kl 11.25, kvinner fra 14.25.

Siste nytt

 • Moan blir med på verdenscupfinalen

  Kombinertløper Magnus Moan avsluttet egentlig sesongen etter rennene i Granåsen sist uke. Nå har han gjort helomvending. Veteranen ønsker å bidra til at Norge kan vinne nasjonscupen. Norge ligger 40 poeng bak Tyskland før helgens finale i Tyskland.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Norges tropp mot Nord-Irland

  10. april spiller fotballkvinnene EM-kvalifiseringskamp borte mot Nord-Irland. Her er troppen:

  Ingrid Hjelmseth, Cecilie Fiskerstrand, Ingrid Moe Wold, Maria Thorisdottir, Kristine Leine, Ingrid Ryland, Ina Gausdal, Elise Thorsnes, Maren Mjelde, Vilde Bøe Risa, Ingvild Isaksen, Ingrid Syrstad Engen, Frida Maanum, Guro Reiten, Emilie Haavi, Lisa-Marie Karlseng Utland, Kristine Minde, Caroline Graham Hansen, Isabell Herlovsen.

  Fotball damer
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sejersted vant NM i utfor

  Adrian Smiseth Sejersted vant NM i utfor i Hafjell onsdag. OL-mesteren i utfor, Aksel Lund Svindal, endte på bronseplass 0,39 bak, mens Kjetil Jansrud tok NM-sølv 0,19 bak.

  Henrik Kristoffersen endte på 20.-plass 2.60 sekunder bak. Kristoffersen kjører NM for å sikre seg FIS-poeng slik at han blir aktuell for fartsøvelser i verdenscupen neste sesong.

  I kvinneklassen sikret Marte Berg Edseth seg NM-gullet.

  Adrian Smiseth Sejersted
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport og musikk med håndball kvinner Kroatia - Norge