Hopp til innhold

Solberg én kamp unna tredje Sverige-finale på to år

Glenn Solberg (50) har tatt Sverige til fire mesterskapssemifinaler på rad. Onsdag ble Egypt slått 26–22 i håndball-VM.

Det skjedde foran et rekordpublikum i Stockholm. Fredag skal Sverige i samme hall opp mot enten OL-mester Frankrike eller Tyskland til duell om finaleplass.

Solbergs menn ledet 14–9 til pause, men Egypt kom nærmere utover i andreomgangen. Tre mål skilte lagene med under ti minutter igjen.

Strålende keeperspill fra Andreas Palicka ble viktig for vertsnasjonen. 36-åringen sto en monsterkamp i det svenske buret.

Sverige er blitt en håndballnasjon å regne med under Solberg. Siden hans inntog i 2020 har laget tatt seg til fire strake semifinaler og to finaler. For to år siden ble det tap i VM-finalen mot Danmark, men i fjorårets EM gikk svenskene hele veien og ble mestere.

I Tokyo-OL endte Sverige på 5.-plass.

VM-finalen spilles i Stockholm søndag. Den andre semifinalen er mellom Danmark og Spania.

(©NTB)

glenn solberg
Foto: Anders Wiklund/TT / NTB

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Duplantis fikk «blackout» etter verdensrekorden: – Man blir helt hysterisk

Stavkongen Armand Duplantis forbedret sin egen verdensrekord i det NRK-sendte Diamond League-stevnet i Xiamen. Da tok det helt av på arenaen og i kommentatorboksen.

Siste nytt

  • Erling Braut Haaland ikke i troppen i FA-cupsemifinalen

    Manchester City må klare seg uten spydspiss Erling Braut Haaland i lørdagens FA-cupsemifinale mot Chelsea på Wembley.

    Haaland måtte i midtuken byttes ut i kampen mot Real Madrid i mesterligaen. I etterkant opplyste City-manager Pep Guardiola at nordmannen hadde et muskulært problem og at han skulle undersøkes ytterligere foran lørdagens semifinalekamp i London.

    Han ble ikke klarert for spill, og dermed må City klare seg uten mannen som har scoret 31 mål på 39 kamper denne sesongen.

    City er regjerende mester i FA-cupen etter at de i fjor vant både ligaen, mesterligaen og cupen. I midtuken ble drømmen om en ny mesterligatittel knust da Real Madrid vant kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse.

    De lyseblå er i føringen i kampen om Premier League-tittelen med to poeng ned til Arsenal og Liverpool. Det gjenstår seks seriekamper.

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har likevel måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Casper Ruud til finale i Barcelona

    For andre gang på en uke er Casper Ruud klar for finale. Han vant 7–6 (8-6), 6–4 mot argentinske Tomas Martin Etcheverry i ATP-turneringen i Barcelona.

    I søndagens finale venter Stefanos Tsitsipas eller serbiske Dusan Lajovic.

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Karina Sævik ble Vålerenga-helt med to perlemål

    Karina Sævik scoret begge målene da Vålerenga slo Røa 2-0 i Toppserien lørdag ettermiddag. De blåkledde fra Oslo øst står med to seirer etter to kamper i Toppserien.

    Onsdag vanter nok et lokaloppgjør for VIF når Stabæk kommer på besøk.

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal