Bjørseth på 9.-plass i Ramsau

Thea Minyan Bjørseth ble nummer ni og var best på et norsk hopplag som ikke helt fikk det til å stemme i østerrikske Ramsau. Marita Kramer vant nok en gang.

Bjørseth ble nummer elleve i første omgang og hoppet seg til slutt opp to plasser. 18-åringen har sjuendeplass som karrierebeste i verdenscupen individuelt. Fredag var femte gangen hun havnet blant de ti beste.

– Nesten litt overraskende for min del. Jeg følte at ting begynte å stemme litt mer på trening, og jeg fikk litt mer godfølelse. Jeg er glad for at jeg fikk noe av det inn i konkurransen i dag, sa Bjørseth til NRK.

Marita Kramer tok sin fjerde strake seier i verdenscupen. Til nå har østerrikeren vunnet fem av sju renn denne sesongen. Katharina Althaus ble nummer to og var 4,1 poeng bak Kramer. Ursa Bogataj tok tredjeplassen.

Silje Opseth var tydelig frustrert etter første omgang, der hun bare havnet på 25.-plass. Hun hevet seg i finaleomgangen og hoppet seg opp til 14.-plass i VM-byen fra 1999.

Verdenscup Lillehammer

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
  • Lyn vant etter kjempetabbe

Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn