Så godt som klare for Eliteserien

HamKam er så godt som klare for Eliteserien etter å ha vunnet 2-1 over Raufoss i 1. divisjon.

Det er ni poeng fra HamKam ned til Jerv med like mange poeng å spille om. HamKam har suverent bedre målforskjell. Kun tynn teori kan nekte opprykk. På Briskeby kunngjorde speakeren at opprykket er klart og spillerne jublet hemningsløst.

Serieleder HamKam snudde til 2-1-seier etter å ha havnet under hjemme mot Raufoss. Seieren gjør at HamKam har en halv fot i Eliteserien og kan sikre opprykket definitivt i neste kamp mot Stjørdals-Blink.

Etter en jevnspilt førsteomgang sender Nicolai Fremstad Raufoss i ledelsen etter 53 minutter. Hjørnesparket til Markus Aanesland treffer midtstopperen som header ballen i mål via stolpen.

HamKam øker presset på bortelaget og utligner 60 minutter inn i kampen på Briskeby. Aleksander Melgalvis står alene og stanger ballen i mål på hjørnesparket fra Emil Sildnes.

Fire minutter senere tar de grønne og hvite ledelsen på hjemmebane. Morten Bjørlo drar til på direkten etter returen på innlegget fra Niklas Rekdal.

Med seier i Innlandsderbyet mot Raufoss er opprykket til Eliteserien så godt som sikret for HamKam og Kjetil Rekdal.

OBOS-ligaen fotball 2021, HamKam - Raufoss

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».