Hopp til innhold

Reiten og Chelsea er seriemestere

Guro Reiten og Chelsea er seriemestere nok en gang etter å ha knust Reading 5-0 på hemmebane. Reiten ble byttet inn i andre omgang og spilte en drøy halvtime. Dette er fjerde gang Chelsea er kronet til seriemestere.

Dermed har Chelsea vunnet både ligacupen og serien, og fortsatt mulighet til å vinne «alt». For 16. mai spiller de mesterligafinale mot Barcelona og FA-cupen skal spilles høst. Maren Mjelde spiller også på Chelsea, men er ute med skade.

Melanie Leupolz scoret det første for Chelsea, deretter fulgte Fran Kirby opp med to scoringer - en like før og en like etter pause. Mot slutten av andre omgang scoret Sam Kerr og Erin Cuthbert hvert sitt for de mørkeblå.

FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea
Foto: Peter Cziborra / Reuters

Siste nytt

  • Kvandal med suverent NM-gull

    Eirin Maria Kvandal hoppet 129 meter i storbakken på Lillehammer, og vant NM-gullet med en margin på 31,2 poeng.

    – Hun er i en egen klasse, og det har hun vært de siste 14 dagene, sier NRK-ekspert Anders Bardal om Kvandal som nylig vant Raw Air sammenlagt.

    – Det er vanvittig å følge den utviklingen som Kvandal har hatt gjennom hele vinteren, fortsetter Bardal.

    Kvandal hoppet med langt lavere avsats enn sine konkurrenter, i det som ble karrierens andre NM-gull i storbakken for Mosjøen-utøveren.

    Thea Minyan Bjørseth hoppet 127,5 meter i finaleomgangen og tok sølvet. Heidi Dyhre Traaserud tok bronsen etter et svev på 128,5 meter i andreomgang.

    Se NM-veka fra Lillehammer direkte på NRK.

  • IOC kritiserer Russlands plan om alternativt OL

    Den internasjonale olympiske komité retter skarp kritikk mot de russiske planene om å arrangere et alternativt OL på hjemmebane like etter sommerlekene i Paris.

    IOC-styret møttes tirsdag i Lausanne for blant annet å ta stilling til om utøvere fra Russland og Belarus skal få adgang til å delta på åpnings- og avslutningsseremonien i den franske hovedstaden i sommer.

    I den forbindelse sendte IOC ut en kraftfull formulert uttalelse knyttet til arrangementet Vennskapslekene som planlegges i Moskva og Jekaterinburg senere i år.

    Det planlegges også en vinterutgave av arrangementet i 2026, samme år som det er vinterleker i Milano og Torino.

    «IOC bemerker at den russiske regjeringen, i strid med de grunnleggende prinsippene i det olympiske charteret og resolusjonene fra FNs hovedforsamling, har til hensikt å organisere rent politisk motiverte sportsarrangementer i Russland», heter det fra IOC tirsdag.

    «Dette er et åpenbart brudd på det olympiske charteret og et brudd på de ulike FN-resolusjonene på samme tid», skriver styret i sin uttalelse.

    IOC kaller Friendship Games «et kynisk forsøk fra den russiske føderasjonen på å politisere idretten».

    Thomas Bach
    Foto: AFP
  • Johansson disket fra NM-gull: – Jeg legger meg paddeflat

    Robert Johansson klinket til i finaleomgangen i hopp-NM og trodde han ble norgesmester på Lillehammer. Så ble 33-åringen diskvalifsiert, og gullet gikk derfor til Johann André Forfang.

    – Jeg legger meg paddeflat. Det er min feil, sier Johansson til NRK.

    – Det er ikke noe mer komplisert enn at jeg har huska å sjekke tre av fire hopp. Før det fjerde glemte jeg det. Da var jeg litt for lett på vekta etter det siste hoppet, forklarer han.

    Johansson glemte altså å sjekke vekten mellom første- og andreomgang. Etter rennet viste det seg at han veide mindre enn han skulle, og dermed hadde hoppet med feil lengde på skiene.

    Han har full forståelse for juryens avgjørelse om å diskvalifisere ham.

    – Jeg må tørre å stå for det hvis jeg har driti meg ut og glemt å ta de slurkene med vann, sier Johansson og fortsetter:

    – Det er vel første gangen jeg har røket på en sånn smell. Det er drit. Hoppinga er fin, men det er sånn som ikke skal skje. Det er min feil. Da må man tåle å stå i det.

    Johansson – som bor og er fra Lillehammer – lå på andreplass før den første omgangen, men etter et hopp på 142,5 meter satt han presset på Johann André Forfang.

    Forfang ledet bare med én tidel før finaleomgangen. Der hoppet han 137,5 meter og endte 3,1 poeng bak Johansson. Etter at sistnevnte ble disket, endte Forfang likevel opp som gullvinner.

    Benjamin Østvold endte på tredjeplass, men også han ble disket og mistet sin første NM-medalje.

    Etter de to diskvalifiseringene hoppet Marius Lindvik og Robin Pedersen opp til henholdsvis sølv- og bronseplass.

    Se NM-veka fra Lillehammer direkte på NRK.

    Til helgen avlsuttes verdenscupsesongen i Planica for de mannlige hopperne.

Sendeplan

Kl. Program Kanal