RBK-spillerne gir ikke opp: – Håper fansen jager oss i angrep

ZAGREB/OSLO (NRK): Rosenborg-spillerne håper et fullsett Lerkendal skal sørge for at de tar seg videre til gruppespillet i mesterligaen. Laget nekter å gi opp, selv om de tapte 2–0 mot Dinamo Zagrep.

Mike Jensen depper etter Dinamo Zagrebs 2-0-scoring

TAPTE: Rosenborg-kaptein Mike Jensen etter Dinamo Zagrebs 2-0-mål.

– Håper vi får fylt Lerkendal med RBK-supportere og trøndere. Får vi hele gjengen bak oss og de jager oss i angrep hver gang vi får ballen, så vil det gi oss utrolig mye krefter. Og da tror jeg med maks prestasjon at det kan være mulig, sier Pål André Helland.

Mike Jensen mener det er all grunn til å glede seg til returoppgjøret og lover at det vil være et annet lag som går ut på Lerkendal.

– Vi skal angripe. Vi må åpne kampen høyt og bare krige på, sier dansken.

Croatia Soccer Champions League

KRIGE: Mike Jensen lover at det blir full krig i returoppgjøret på Lerkendal.

Og han får støtte av Aleksander Søderlund.

– Det er bare å kjøre på. Får vi et mål i neste kamp, så kan alt skje, så vi har tro på at vi klarer å snu dette.

Forsvarsspiller Even Hovland, som selv var med på å sørge for at Dinamo Zagrep slapp gjennom og fikk scoret, tror likevel at det kan bli tøft.

– Det er vanskelig sefølgelig, men vi viser at vi kan skape ting på de, og jeg har troen på at dette kan snu.

– Det er andre lag som har snudd styggere resultat enn dette, så vi skal ut og gi alt i returoppgjøret, sier han og viser til Solskjærs United som snudde 2-0 hjemme til 1-3 borte mot PSG i Paris i fjor.

Ble engstelige

2–0 tapet betyr at Rosenborg har et vanskelig, men ikke umulig utgangspunkt før returoppgjøret.

– Vi blir engstelige i første omgang. Det er humpete, og når vi spiller på oss så mange brudd i starten blir vi litt «shaky», sier Rosenborg-kaptein Mike Jensen når han møter pressen etter tapet mot Dinamo Zagreb.

– Vi spilte litt under pari i første. I andre spiller vi OK. Det er synd vi ikke scorer. Effektiviteten blir avgjørende i dag, utdyper Jensen overfor NRK, og får støtte fra sin sjef, trener Eirik Horneland:

– Første omgang var ikke bra for oss. Vi slipper inn to mål og så bruker vi omgangen på å komme inn i det.

– I andre omgang er vi klart bedre, vi spiller mye bedre fotball, og vi produserer nok til å få med oss en scoring, men er ikke effektive nok.

Marerittstart

Før kampen var det blitt sagt og skrevet mye om trøkket som ventet RBK i den kroatiske hovedstaden.

Allerede etter åtte minutter hadde vertene satt ballen i nettmaskene.

Marius Lundemo felte Bruno Petkovic inne i feltet, og dommeren pekte på straffesparkmerket.

Spissen Petkovic tok selv ansvar, og banket ballen opp i nettaket.

– Vi visste at de skulle komme tøft ut, men klarte ikke helt å stå imot det, sier Alexander Søderlund til NRK om åpningsminuttene.

Bruno Petkovic setter inn 1-0 på straffe for Dinamo Zagreb

SIKKER: Bruno Petkovic gjorde ingen feil og ga vertene ledelsen på straffe.

Etter en knapp halvtime gikk det fra vondt til verre for de tilreisende.

Et langt utspill fra Dinamo-målvakt Dominik Livakovic ble stusset videre til Mislav Orsic av Even Hovland, som gikk opp i samme duell med stoppermakker Tore Reginiussen.

Alene med Hansen gjorde Orsic ingen feil og satte ballen mellom beina på RBKs sisteskanse.

– Jeg ser bare på ballen og skal gå etter den, så kommer Tore uten at jeg vet det, og når jeg snur meg er han (Orsic) gjennom og scorer, sier Hovland om Dinamos 2-0-mål.

– Jeg prøver å rope, men tror ikke han hørte det. Det ender med at vi begge går. Så er det vi som flikker den bakover, så det ikke er offside, sier Reginiussen om svikten.

– Det er sånne feil du ikke har råd til å gjøre, sier Reginiussen.

To i metallet

Drøye fem minutter etter at hjemmelaget hadde satt ballen i nettet for andre gang, var de nær ved å punktere kampen da Nikola Moro satte ballen i tverrliggeren.

Champion Leauge. Kvalilifiseringskamp til Mesterligaen mellom Dinamo Zagreb - Rosenborg.

UROMOMENT: Samuel Adegbenro var et konstant uromoment for Dinamo-forsvaret, men klarte ikke å sette ballen i nettet.

Mot slutten av første omgang kom Rosenborg bedre med i kampen, men det var først etter pause de skulle sette en støkk i vertene.

En knapp time var spilt da Samuel Adegbenro dro til fra distanse, men hans skudd led samme skjebne som Moros, og gikk i tverrliggeren og over.

– Vi skal score mange mål

Selv om de må reise hjem uten å ha fått nettsus på bortebane, mener kaptein Jensen at trønderne fortsatt kan ta seg til sitt første gruppespill i Mesterligaen siden 2007.

– Nå kommer vi hjem til Lerkendal, på en strøken matte, og skal score masse mål, sier Jensen til NRK.

– Det er bare å glede seg til den kampen, bedyrer dansken.

• Returoppgjøret spilles på Lerkendal tirsdag om en uke.

• Norsk fotball sikret viktig rankingplass

Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

* To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

* Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

* To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

Otfs84t2WGM
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

Leverkusen-jubel mot West Ham
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.